Обява

Свий
Няма добавени обяви.

спортна генерация за JEEP

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• спортна генерация за JEEP

имам желание да вдигна малко мошноста на джипа, кото сменя генерцията,и сложа спортен филтър
    интересуваме някой правил ли го е,и имали осезаем ефект.
    ЩЕ ви бъда благодарен ако отговорите са подплатени сьс снимки и инфо от кьде може да се закупи или изработи и на каква цена

До: спортна генерация за JEEP

замислям един лек внос от щатите , ако си навит да се включиш ще спестиш доста средства от доставката . Поканата важи за всички, има готови изпускателни китове от край до край на цени между 400 и 500$ (зависи от материалите). Нека не звучи комерс тази покана , цените на нещата ги има в интернет и нямам печалба в цената Единствено от споделената доставка идва далаверата
    rides:
    :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
    :arrow:2005 Yamaha YZ250
    :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
    The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Мога ли да те помоля да пуснеш линк на сайта
      Искам да разгледам какво предлагат. Мисля че ти беше пуснал подобна тема,но там ставаше въпрос за софтуерно вдигане на мощността.
      Последно редактирано от kinex; 02-02-09, 19:41. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_28 Преглед на мнение
        замислям един лек внос от щатите , ако си навит да се включиш ще спестиш доста средства от доставката . Поканата важи за всички, има готови изпускателни китове от край до край на цени между 400 и 500$ (зависи от материалите). Нека не звучи комерс тази покана , цените на нещата ги има в интернет и нямам печалба в цената Единствено от споделената доставка идва далаверата
        я кажи повече за доставката....какво и как......... аз генерация няма да взимам, но имам други неща за купуване

Коментар

Колега аз на моя Опел съм сменил изцяло тръбите с 65 мм и газо ускорители,нямам гърнета Има голям ефект.Спортен филтър нямам.Излиза доста по ефтино от оригинална генерация а ефекта ще е горе долу същия.
          sigpic

Коментар

това е фирмата :

http://www.flowmastermufflers.com/

имат готови kat-back решения за Jeep 4,0 / 5,2 , както и отделните гърнета за почти всички модели .

Доставката ще е с кораб от Калифорния до Варна , месец и половина е обикновенно . Не е проблем да се вкарат и други неща стига да имат транспорт до там организиран , фактури и плащане тук на таксите при пристигането . За тях на ЛС може би е най-добре да съгласуваме
            rides:

Коментар

Слагах Флоумастер супер-40 на четири литров Вранглер, да ви кажа промяна в динамиката не усетих. Нямам кой знае какви впечатления от динамиката на джипа преди и след за да сравнявам но чисто субективно като чили стана по-нервен на ниски обороти и малко по-муден на високите. Въздушния филтър си остана заводския, сигурно и това е от значение. Би трябвало да свали половин секунда на четвърт миля от място, но такива тестове не съм правил.

Звукът обаче стана убийствен. Като минава, земяна се тресе все едно минава танк. А в купето е тихо.

https://forum.offroad-bulgaria.com/s...t=44917&page=3 (последното мнение на страницата)

Цялата дандания костваше към 1000лв и 20 дена от идеята до реализирането и. Да чакаш три месеца за да спестиш стотина лева според мен не си заслужава. Живота си мина в чакане на контейнери.

Миналата седмица правих генерацията на моето Гранд Чероки 4.7, с право гърне и ускорител резултата да не кажа че е същия, защото флоумастер са всепризнат лидер в отвеждането на изгорели газове, ще кажа че резултата е почти същия. И цялата операция излезна 300лв. Не ме питайте какво е гърнето, защото не е заводско и няма как да отговоря.

Коментар

дам, това им е основния плюс за мен - вътре тихо , отвън реве на всяко гърне си има описано ниво на вътрешен и външен шум , неръждавейка е материала на повечето подходящи за нас. Между 1000лв и 400$ има малка разлика , но всеки сам си решава. Аз БГ решенията ги ненавиждам, постоянно правиш и грънчи на ламарина ...
                rides:

Коментар

И аз ги ненавиждам но съм го правил и по двата начина и имам база за сравнение.

Да не искаш да кажеш че до България
                  гърне
                  тръби
                  вътрешен транспорт в щатите
                  транспорт с кораб до Варна
                  вътрешен транспорт в България
                  мито + ДДС + митнически посредник.
                  ще излезе $400 (към 600лв)

Ми то само гърнето с тръбите е $320.

http://www.ironrockoffroad.com/Merch...egory_Code=WPA

Коментар

нали затова се събираме , да падне цената на транспорта .
                    Последно редактирано от kinex; 10-02-09, 08:43.
                    rides:

Коментар

Първоначално публикуван от turboto45 Преглед на мнение
                      Колега аз на моя Опел съм сменил изцяло тръбите с 65 мм и газо ускорители,нямам гърнета Има голям ефект.Спортен филтър нямам.Излиза доста по ефтино от оригинална генерация а ефекта ще е горе долу същия.
                      здравей..
                      А испускателния колектор сменяли ,шума в копето как е поносим ли е, и какво представлява този газо ускорител.
                      Пишеш има голям ефект, всмисъл осешташ повишаване на мошноста или по силния рев на мотора, защото една добра генерация вдига мошноста 15-20% ,ако си постигнал това мога да те поздравя
                      Последно редактирано от jivo_pr; 03-02-09, 19:41.

Коментар

Първоначално публикуван от jivo_pr Преглед на мнение
                        здравей..
                        А испускателния колектор сменяли ,шума в копето как е поносим ли е, и какво представлява този газо ускорител.
                        Пишеш има голям ефект, всмисъл осешташ повишаване на мошноста или по силния рев на мотора, защото една добра генерация вдига мошноста 15-20% ,ако си постигнал това мога да те поздравя
                        Не говоря за шум.Има разлика във мошноста.Колекторите са заводските веднага след тях съм започнал.Газо ускоритела представлява тръба с мрежа на едри дупки и вата зад тях.Като аусух на кросов мотор.Правих го в сервиз за гърнета там така му казват може да има и бруго име.Малко по щумен е мотора но,не е досаден,едното за сметка на другото.
                        sigpic

Коментар

днес се консултирах с сервиз за испускателни системи,(гърнета)
                          предимно ме интересуваше газо ускоритела,обясниха ми следното.
                          имало няколко вида ,един от който работел на следния принцип,има някакъв отвор по системата през който минава въздушна сруя през гарнето на принципа на инерционните сили (става въпрос когато колата е в движение ) , която струя въздох подпомага по лесното отделяне на изгорелите газове от колекторите.
                          Другия много важен детаил е испускателния колектор http://www.autotrucktoys.com/jeep/Ru...3485C6836.aspx
                          Препорачително било детайлите да са от нераждаема стомана (нераждавейка)
                          Последно редактирано от jivo_pr; 04-02-09, 23:35.

Коментар

Първоначално публикуван от jivo_pr Преглед на мнение
                            здравей..
                            Аз лично не вярвам, че "една добра генерация вдига мошноста 15-20%", защото при 200 к.с. дори и да ги увеличиш със само 10% ще се наложи да пипнеш и доста други неща освен газоотвеждащата генерация.
                            Няма да Ви се разсърдя, ако ми докажете обратното чрез 2 графики на дино стенд ПРЕДИ/СЕГА.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              Аз лично не вярвам, че "една добра генерация вдига мошноста 15-20%", защото при 200 к.с. дори и да ги увеличиш със само 10% ще се наложи да пипнеш и доста други неща освен газоотвеждащата генерация.
                              Няма да Ви се разсърдя, ако ми докажете обратното чрез 2 графики на дино стенд ПРЕДИ/СЕГА.
                              колега тези 15-20 % не съм си ги измислил аз, чел съм някъде че е толкова,виж тази тема там има испускателна система калмини за която Явор Вромос твърди че по спецификация и дават да вдигне мошноста с 15-18%,аз на Явор му вярвам--- http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=51432 .Какво друго трябва да пипна според теб , ако сменя генерацията.Това за което се сещам е ланда сондата, но и тя ще си отиде на мястото
                              По принцип какво смятам да направя за да извлека около 40-45к.с.
                              спортна генерация около 30 к.с. ,спортен филтър(KN)за който пише че вдига около 5к.с. и лека софтулеерна намеса 8-10к.с.
                              Ако знаеш нещо което може да ми попречи да извърша тази маниполация моляте пиши,за да няма ''проба грешка'' нали за това съм пуснал темата
                              Последно редактирано от jivo_pr; 10-02-09, 05:56.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X