Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак проблем с дюзите на Гранд Черокито ми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пак проблем с дюзите на Гранд Черокито ми

Здравейте колеги отново ми се прецакаха две дюзи на джипа става въпрос за Grand Cherokee Limited 2.7CRD"CDI" 2004.г. незнам за кой път вече правя дюзи за година и половина може ли някой да ми каже какво да направя в кое е проблема .Вече не се издържа нафтата ли е виновна пробвах всякакви добавки нищо пак се прецакват.Дори нови да сложа и те заминават и не само на моя джип е така на още двама прители същото дори единя е с най новия лимит 3.0 CRD пак така .Моля помагайте .
    LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

До: Пак проблем с дюзите на Черокито ми

Къде ги правиш и с какви ги сменяваш. По принцип на комънрейла е хубаво да се сменяват всички дюзи на куп.

Препоръчвам ти следното - купи си дюзи от Балканстар и си ги смени в който и да е сервиз, на който можеш да разчиташ. Няма логика оригинални дюзи да се скапват толкова често, та било то и от кофти нафта. Ако ги купуваш за по 90-100 евро от интернет - това са рециклирани дюзи (въпреки, че ги продават за нови) и не се учудвай. Освен това за повечето комън рейл мотори препоръчват да не се използват агресивни добавки. На 2000-5000 км слагай за почистване на системата - не на всеки резервоар.

Коментар

съгласен съм с предното мнение , всички се сменят накуп . Започнеш ли една по една да се циганиш накрая изяждаш дебелия ремонт , а именно буталцата лекинко се претопяват

Отиваш в някой БОШ Сервиз оторизиран , давап твоите стари дюзи и взимаш нови на цена около 350лв в БС с тези пари ще си купиш една до две дюзи

Относно нафтата - определено от там идва проблема , никаква "шано нафта" и никакъв био-дизел
      rides:
      :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
      :arrow:2005 Yamaha YZ250
      :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
      The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Само за инфо - в БС дюзата е някъде 700-800лв.

Владо, това с връщането на старите се отразява на цената на новата ли, че не разбрах - ако да, яко!

Коментар

Смених всичките дюзи на куп всех ги от австря за по 260 евро но се прецалаха две .А това за сервиза на БОШ е идея още утре отивам и ще вида какво ще стане.Добавка слагам на 4000км. за прочистване хубава добавка взимам от ОМВ бензиностанцйте.Джипа го всех от Англия на много добра цена докараха ми го с пълен резевоар + две туби по 10л. карах карах доиде време да сипа наша нафта от ОМВ и почнаха проблемите зареждам само на ОМВ понеже имам голяма отстъпка сипвам Спринт или Алпин .Никога не съм сипвал "шано нафта".

Коментар

Според 1 от оторизираните сервизи на Бош в Бг високото съдържание на сяра в продаваната тук нафта скапва разпръсквачите на всички комън рейл двигатели с Бош системи. Проблема е най-вече с МБ и Г Чироки, защото софтуера е направен и при най малка разлика м/у разпръксвачите да отчита грешка от съображения за екология. Затова е задължително да се сменят или донастройват всички разпръсквачи едновременно. Тези разпръсквачи също като другите подлежат на ремонт и настройка.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

А на колко време или километра трябва де се сменят или до настройват.

Коментар

Няма правило за това - много зависи. Аз ги смених всичките и досега съм минал не повече от 10К така, че не мога да споделя от опит. Дюзите подлежат на почистване и до някъде на ремонт. След един момент спират да държат налягане и връща нафта обратно, от което пада налягането в цялата система, а от там идват и други проблеми.

Коментар

До: Пак проблем с дюзите на Гранд Черокито ми

така си е , могат профилактично да се тестват един път в годината или на 30-50к км. При МБ системата влиза в авариен режим не толкова заради екология , колкото за да опази буталата здрави. Доста е неприятно , повечето от тях направо гаснат в дживение... Разпръскването на дюзата е супер важно да е коректно , имам няколко бутала разтопени почти наполовина точно заради неправилно разпръскващи дюзи!

в БОШ цената пада наполовина ко върнеш старат дюза
                  rides:
                  :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
                  :arrow:2005 Yamaha YZ250
                  :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
                  The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

От: Пак проблем с дюзите на Гранд Черокито ми

тези дюзи подлежт на рециклиране и то достс оспешно.с такива варвт и спринтерите до 2006 г а и цената за ремонт е хубава.ето и каталожниа им номер 0 445 110 189

Коментар

Първоначално публикуван от plamen+ Преглед на мнение
                      Тези дюзи подлежАт на рециклиране и то достА Успешно. такива вЪрвЯт и спринтерите до 2006 г, а и цената за ремонтА е хубава. Ето и каталожниЯ им номер : 0 445 110 189
                      Маш аллах и пЪрвопис и мАстурски знания........каталожния номер според кво'
                      П.П. Пък и темата е от 2009г.......
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Абе човеко как не те домързя да му търсиш правописните грешки.... Пък аз чакам някой разбиращ като тебе отатък в моя тема да ми каже мога ли сам да си сменя семерината на раздатката....то аз, че ще мога, мога, ама не се пиша разбирач на нещо дето не съм го виждал досега....та моля те де обърни внимание и на нас..неразбиращите ама можещите....
                        Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                        O8867З7I78

Коментар

И аз изревах от дюза на втория ден след покупката на Вожда.Смених я с втора употреба от някакъв мерцедес от една морга.От тогаз сипвам нафта само на Ромпетрол/поддържат стандарт Евро 5/и в краен случай на Лукойл.Нека не звучи като реклама!Ползвам и добавка за дизел :Castrol TDA.Постоянно...

Коментар

колеги извинявам се за правописа.но и вее не обиваите желанието на които може да помогне номера е на 2.7 crd 120 kw мотор enf.кода на спринтера е сщия.

Коментар

Пиши си спокойно бе брат, ние вече ти свикнахме, даже е забавно.
                              TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X