Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрации при движение на 4H

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вибрации при движение на 4H

Откакто има сняг карам на 4H. Супер!
    НО, при скорост от 30 до 45км/ч джипа започва да тресе...
    Това го прави само на 4H и при подадена газ - без значение дали ускорявам или само поддържам ход. Отнема ли газта - спира. Никакви шумове - виене, скърцане, тракане. Просто тресе... и след 45 км/ч спира. Сигурен съм, че само Вие можете да ми помогнете

ПП Чероки лимитед 2,1тд/ренде/

До: Вибрации при движение на 4H

Първоначално публикуван от anubiz Преглед на мнение
    Откакто има сняг карам на 4H. Супер!
    НО, при скорост от 30 до 45км/ч джипа започва да тресе...
    Това го прави само на 4H и при подадена газ - без значение дали ускорявам или само поддържам ход. Отнема ли газта - спира. Никакви шумове - виене, скърцане, тракане. Просто тресе... и след 45 км/ч спира. Сигурен съм, че само Вие можете да ми помогнете

ПП Чероки лимитед 2,1тд/ренде/
    Провери си каретата на предния кардан.
    Успех!
    ________________________________________________________________________________________
    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

И веригата на раздатката . Може да е " виснала" !
      ZJ 5.2 / WJ 4.7

Коментар

Колега виж дали нямаш някоя крива джанта отзад,аз като кривнах мойта и включех предния мост почваше да тресе и като си изправих джантата заспа Дано и при теб е нещо такова

Коментар

Сега се връщам от проверка на гуми и джанти...няма нищо криво, баланса беше с по 5гр за корекция
          Направих един тест - пуснах 4H на равен прав асфалт. До 35 км/ч проблем няма, но вибрациите не спират на 45-50 както си мислех. Просто намалят. Вдигнах 75-80. Забравих да спомена че джипа е 91г.
          Та утре ще проверя каквото ми казахте - карета на пр мост, тампон на раздатка и тн. А как мразя да вися зимъс в сервизи.........

Коментар

Тежестите за баланс и кривините по джанти/гуми нямат нищо общо. И на квадрат да са, пак може да се балансират.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

От различен размер гуми прави точно така . И баланс на крданите.
              По добре на дивия кон на лудоста,отколкото на куцото магаре на разума!:twisted:

Коментар

Гумите ми са Малатеста Кобра чисто нови от октомври, 4 бр. един размер. Както стана ясно вчера няма криви джанти и гуми, баланса е с точност до 5 гр.
                Още не съм го закарал на сервиз, защото тук в Добрич не намерих "разбирач" на Чероки. Имам познат монтьор, но трябва да му кажа какво да провери. Той се съмняваше за опорен лагер на кардана, но черокито май няма такъв. А не искам някой да се "учи" на колата ми за моя сметка.Така че разчитам изцяло на Вас колеги! Помагайте...

Коментар

1. Вибрацията във волана ли е или в купето.

2. Джипа има ли промени по окачването.

3. Гумите аксиално ли са балансирани или радиално. Макар че за вибрации на толкова малка скорост, ако е от гумите, трябва не баланса да е лош а направо джантата да е на осем.

4. Има ли луфт на изходните валове на раздатката.

5. Има ли луфтове на карданите - карета и телескоп

Никой не може да ти каже от какво е. Ще трябва сам да го откриеш.

Да не караш 4х4 на асфалт.

Коментар

1. Вибрациите са в задната част на купето. Най-точно мога да ге обясня така: все едно си на 4та предавка с 30км/ч и подаваш газ да ускориш - така тресе ходовата част./задния капак започва да дрънчи/. Волана "спи". Усещам ги като от задния мост, но защо ги няма на 2L?
                    2. Нямам никакви промени по окачване, но ресорите ми са почти прави
                    3. Гумите вече ги изключихме, щото пробвах с летния ми комплект гуми с джанти /Фулда/.
                    4. Това ще го проверя
                    5. И това
                    4х4 на асфалт беше само за проба и както казах на равен и прав участък без дори да "разклатя" волана.

Коментар

Никъде няма луфтове.....
                      Всичко е пълно смасло....
                      Остана тампона на раздатката.....

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТАМПОНА ДА СТРУВА 95 ЛЕВА????

Коментар

Възможно е, що да не.
                        За тампона не се сетих а съм го виждал. Отлепя се гумата от метала и раздатката се разхожда отдолу.

Коментар

хъм. тоз тампон не е ли близо до един голям железен детайл - нещо като противотежест, май под шофьорското място се пада? имам спомен че като го гледах моя отдоло тоз тампон бе рапарцаливен, да не кажа че не бе цял...
                          май и него ще го сменям
                          не бързам за никъде...
                          XJ 2.5TD '98

Коментар

И тампона е здрав....
                            Всичко е гресирано, диференциали и кутии пълни с масло, луфтове няма никъде, сменени гуми с джантите, огледи в три сервиза, към 200 лева платени до тук...
                            и тресенето си остава абсолютно без промяна..... Помагайте хора....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X