Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4x4 на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 4x4 на WJ

Първо за "много години" на всички.Колеги имам едно питане,миналата година 2008-си взех гранда февруари месец.Не го бях карал на сняг нито пък в кал съм го вкарвал,вчера обаче се качихме до хижа Здравец да се поразходим малко,сняг пързалки и т.н.Включвам 4х4 постоянно икакво ме изненада.Това нещо работи но не включва повече от първа или втора предавка и аз не можах да разбера на коя вървеше.Та въпросът ми е ,това нормално ли е или не,защото наистина незнам как работи.Иначе при обикновенното си върви като "пушка".Благодаря предварително.
    Jeep Grand Cherokee Limited 4.0L 1999г.
    Тодор Събчев

До: 4x4 на WJ

Първоначално публикуван от sabchev73 Преглед на мнение
    Първо за "много години" на всички.Колеги имам едно питане,миналата година 2008-си взех гранда февруари месец.Не го бях карал на сняг нито пък в кал съм го вкарвал,вчера обаче се качихме до хижа Здравец да се поразходим малко,сняг пързалки и т.н.Включвам 4х4 постоянно икакво ме изненада.Това нещо работи но не включва повече от първа или втора предавка и аз не можах да разбера на коя вървеше.Та въпросът ми е ,това нормално ли е или не,защото наистина незнам как работи.Иначе при обикновенното си върви като "пушка".Благодаря предварително.
    За много години колега,Гранда е постоянно зацепен 4х4 а ти си включил бавните те са само за измъкване от сложна ситуация и се ползват до 40км/ч доколкото си спомням/

Коментар

това 4Х4 ли включваш????

ако това ти е лоста за раздатката, не включваш 4Х4, а бавните.... в твоя случай (асвалт + сняг) го включвай само на спускане, за да не ползваш спирачка

Коментар

По спомен при колегата окомплектовката е Quadra Drive, което е същата раздатка като при Qudra Trac-a, но с малко по-рзлични дифове. Но в общи линии е включил бавни и блокажи на трите дифа, което на заснежен и хлъзгав терен при най-малкото отклонение от правата линия на движение превъща Джипа в шейна.

Колега - напиши поне каква е окомплектовката и позачети малко за действието на трансмисията ти в книжката на Джипа .

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
          това 4Х4 ли включваш????

ако това ти е лоста за раздатката, не включваш 4Х4, а бавните.... в твоя случай (асвалт + сняг) го включвай само на спускане, за да не ползваш спирачка
          Абсолютно същата е ,е на това 4LO бях включил,незнаех че са само бавни
          Тодор Събчев

Коментар

Бавните са с блокаж.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
              По спомен при колегата окомплектовката е Quadra Drive, което е същата раздатка като при Qudra Trac-a, но с малко по-рзлични дифове. Но в общи линии е включил бавни и блокажи на трите дифа, което на заснежен и хлъзгав терен при най-малкото отклонение от правата линия на движение превъща Джипа в шейна.

Колега - напиши поне каква е окомплектовката и позачети малко за действието на трансмисията ти в книжката на Джипа .

ще те затруднили малко дообяснение защо така се получава и коя права линия имаш предвид (че с блокажите на завой ще го подмине или ..?)
              rides:
              :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
              :arrow:2005 Yamaha YZ250
              :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
              The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Имам предвид, че при блокирани диференциали и четирите колелa се въртят с еднаква скорост и при завой, дори и много лек, е неизбежно поне едно от колaта да приплъзне (завиването става почти невъзможно), защото в завой в общи линии и четирите колела си имат собствена траектория и затова се губи сцепление на хлъзгав терен. С блокирани дифове се кара за кратко, колкото да стъпят здраво всички задвижващи кола или колкото да се изкараш от трудна ситуация.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                  Имам предвид, че при блокирани диференциали и четирите колелa се въртят с еднаква скорост и при завой, дори и много лек, е неизбежно поне едно от колaта да приплъзне (завиването става почти невъзможно), защото в завой в общи линии и четирите колела си имат собствена траектория и затова се губи сцепление на хлъзгав терен. С блокирани дифове се кара за кратко, колкото да стъпят здраво всички задвижващи кола или колкото да се изкараш от трудна ситуация.
                  От горепоказанияя лост се включват бавните и се блокира раздатката /предава 50% въртящ момент на предния мост и 50% на задния/
                  Дифовете не се блокират от този лост!
                  Ако е с окомплектовка Куадра драйв- дифовете са самоблокиращи - при преплъзване на едното колело спрямо другото- се самоблокират.
                  При окомплактовка Куадра тракІІ дифовете са обикновенни и по никакъв начин не се блокират.
                  ________________________________________________________________________________________
                  Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                  HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

мда, това имах и аз предвид ... И все си мисля , че точно на хлъзгаво да си с 4ри независими въртяши се колела е най-доброто откъм сцепление ( куатро , интеграле...)
                    rides:

Коментар

Принципно си прав, но това не променя пътното поведението при описаните обстоятелства точно, защото давата моста се въртят с еднаква скорост, а въртящият момент отива към най-бавно въртящото се колело от всеки мост докато се изравни скоростта на въртене. В този смисъл си прав, че не се блокират принудително дифовете, но не променя факта, че се блокират и трите дифа.

EDIT: В писанията по-горе изхождах от това, че бях останал с впечатление, че колегата е с Куадра Драйв, а не Трак.
                      Последно редактирано от Сашо Пунчев; 05-01-09, 10:59.

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                        От горепоказанияя лост се включват бавните и се блокира раздатката /предава 50% въртящ момент на предния мост и 50% на задния/
                        Дифовете не се блокират от този лост!
                        Ако е с окомплектовка Куадра драйв- дифовете са самоблокиращи - при преплъзване на едното колело спрямо другото- се самоблокират.
                        При окомплактовка Куадра тракІІ дифовете са обикновенни и по никакъв начин не се блокират.

При Куадра трак II задния диф. може да е както отворен, така и самоблокиращ (Трак-лок).Предния е задължително отворен.
                        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Добре де,при големия лост на "D" а при малкия на 4LO ще сменя ли предафките до четвърта или не.Нямах проблем при завиване,просто включва до втора и то на много високи обороти
                          Тодор Събчев

Коментар

Добре де,при големия лост на "D" а при малкия на 4LO ще сменя ли предафките до четвърта или не.Нямах проблем при завиване,просто включва до втора и то на много високи обороти
                            това повече не го прави , иначе ще те боли в Балкан Стар ше идеш ти, да похарчиш лудите пари
                            rides:

Коментар

прави го, не се притеснявай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X