Обява

Свий
Няма добавени обяви.

5,9 V8 -----> Cherokee XJ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 5,9 V8 -----> Cherokee XJ ?

колеги , направо треперя Тамън свалих 4.0 мотора и се готвя да го прехвърлям и какво - имам вече и 5,9 осмака , комплект с кутията . Сега много се колебая - дали ще има проблеми да се сложи в Чероки този мотор ? Ще пасне ли 242 раздатката със сигурност ? Дано някой може да помогне , че нямам много време за решението - някакви идеи ?
    rides:
    :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
    :arrow:2005 Yamaha YZ250
    :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
    The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

До: 5,9 V8 -----> Cherokee XJ ?

Ще имаш проблеми, само и единствено с компютъра...
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

какво имаш предвид точно , имобилайзера ? На вид са еднакви , със сигурност ще гледам да го анулирам като функция . Мен повече ме притеснява съвместимостта с раздатката и мостовете , да не избяга напред или назад мотора спрямо ходовата част... А и дали ще се побере под капака , че като видях в Гранда нямаше много свободно място....
      rides:

Коментар

Ще трябва доста ТНТМ и правилен майстор. За събиране ще се събере, но е абсурдно да паснат леглата на тампоните. Раздатката е много лесно да пробваш дали става, нали я имаш - пробваш ако стане стане, ако не търсиш подходящата.
        Иииии дали си заслужава? Как звучи 4л L6, а как 5,9 V8
        99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
        It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

здравеи на скоро правих подобно опражнение.
          На wrangler 4.0 сложих 4.0 от GRAND Cheroki по принцип трябваше да са еднакви но не е така. 1- Проблем с колекторите изпускателите бяха савсем различни, взех от стария мотор наложисе да сменя и смукателите. 2-тампони на двигатела сьщо се наложи напасване.
          3-кво праим с компа. влизаш в голям филм,но човек като е мераклия всичко става.
          Пожелавамти успех.......

Коментар

с електрониката ще се оправя , тва ми е работата Като цяло се отказвам от този вариант , прекалено тежка ще стане предницата , а баланса е много важен .... Този 8мак голямо прасе , 4ката си е готова за влизане и ще си влезне по план
            rides:

Коментар

Разликата в теглото не е голяма, а освен това, осемцилиндровия е по-къс и тежеста се измества назад, зад предния мост... За електрониката, ще си първия, който се е справил...

Коментар

За електрониката няма да е първия. В Jeep форума четох за един грък, който го е присадил успешно на Вранглер. Незнам при Черокито къде горе-долу стой заводско раздатката и какво е положението с кардана. Виждал съм (на снимки) няколко Вранглера с присадени V8 5.2 и всички монтират двигатела максимално напред, зада си отиде всичко на място.
                На твое място не бих се отказал от осмака, така и така влизаш в приключения, поне го прави един път, защото повярвай ми, щом имаш осмака акъла все ще ти в него и рано или късно ще го сложиш.

Коментар

Ники, изказваш се неподготвен...
                  Проблемът е с т.н. "компютър" при 5.9.

Коментар

Става Джорджо, става. Трябва правилния човек и много четене. Разбирасе трябва и инсталацията заедно с компютъра от 5.9.

ПП: Ето темата за която говорих. 5.9л. от Гранд, АХ15 скорости и маховик от 4л.
                    http://www.jeepforum.com/forum/showt...&highlight=5.9

Коментар

Малко несъм запознат но най-лесно ще стане двигатела с цялата Ел. инсталация !!!
                      Поне така си мисля , че ще е най-лесно
                      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

\

мотора си е пълен комплект със скорости и инсталация , всичко допоследно . Така, едниказват идва по-напред мотора , друг че идва по назад .... Това е най-важния момент - къде отива мотора спрямо центъра на джипа Аз няма да го видя , защото 100% се отказах от тази маневра и ще си цъкам със скромен 4,0 НО , пък да видим с него могат ли да се постигнат 220-30кс Весела Коледа на всички и мерси за съдействието
                        rides:

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_28 Преглед на мнение
                          \

мотора си е пълен комплект със скорости и инсталация , всичко допоследно . Така, едниказват идва по-напред мотора , друг че идва по назад .... Това е най-важния момент - къде отива мотора спрямо центъра на джипа Аз няма да го видя , защото 100% се отказах от тази маневра и ще си цъкам със скромен 4,0 НО , пък да видим с него могат ли да се постигнат 220-30кс Весела Коледа на всички и мерси за съдействието
                          Ааааа-220 -230кс заинтригува ме ,как смяташ да го постигнеш
                          ВЕСЕЛА КОЛЕДА на ваички

Коментар

Първоначално публикуван от jivo_pr Преглед на мнение
                            Ааааа-220 -230кс заинтригува ме ,как смяташ да го постигнеш
                            ВЕСЕЛА КОЛЕДА на ваички
                            и аз искам да знам
                            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

не е кой знае какво ново , започвам от 190 (моето е НО 1995та) , което като чета е добра основа предвид главата която са ми сложили и съм с по-агресивен разпределител спрямо по-ранните версии . Мотора е с многоточково впръскване , инжекцион - от игра със софтуера се постигат към 12% подобрение = 20кс грубо. Отделно преправям цялата генерация , нов спортен катализатор замества стария като сменям и изпускателния колектор с 4-2-1 . Общата печалба от работата по генерацията е поне 15% повече мощност , ще добавя и едно спортно въздушно филтърче , заедно с изолация на картерните газове (тях ги събирам в едно шишенце . Общо взето това са нещата , в момента 2,5 моторчето което имам с подобни подобрения върви малко повече от 4ката до 120км/ч ....
                              rides:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X