Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Датчик за външна температура -проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Датчик за външна температура -проблем

След обстойно миене на моя WJ 2,7 , се получи следния проблем. При реална външна температура 5 градуса , на дисплея в колата започна да показваше 20 градуса . А и през другото време не ми показваше вярната темп. След известно време започна до показва по близка до реалната темп. , но с разминаване с няколко единици.
    Имам следното питане , някой да ли се е борил с смяната на датчика и къде точно се намира. Смятам да го поръчам от БС . От няколко часа се мъча да го намеря в документациите , но не ми се отдава

До: Датчик за външна температура -проблем

Колега не съм сигорен,но мистля,че трябва да е цилиндрична капсула някаде до решетката ти отпреде на завет обаче да не е на пряка струя.
    [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
    [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
      някаде до решетката ти отпреде на завет обаче да не е на пряка струя.
      или по точно зад предната броня. И аз не съм пипал на "Чероки" но на други коли като ги гледаш отдолу (на подемник или в канал) две жици с куплунг влизат в нещо което може и да не прилича на нищо ( в смисъл че стои като пластмасова заглушка за куплунга)
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Според мен проблема ти е в куплунга , за това не се хвърляй да купуваш , а първо го намери .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ще потърся куплуннга , дори имам един спрей дето оправя лоши ел. връзки . И аз си мисля ,ще трябва да е някъде под предната броня...

Коментар

Спрея е временно решение , но поне ще разбереш дали е това проблема .Щом като се намокри иначе малкия проблем става по- голям и като изсъхне се оправя значи доста пъти се е мокрило нещо , което не трябва да е мокро
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ето, колега. Пиши как си го решил, че и на мен ми "замръзва" за по ден два понякога на определена температура.

http://www.wjjeeps.com/ambient.htm

Коментар

A знае ли някой къде се намира този датчик при Мерцедес 124? Че и моя показва каквото си иска...

Коментар

В интерес на истината, този датчик освен, че подава информация за външната температура на водача, за някои автомобили (предполагам и тук) подава инфо и на ЕКУто, въз основа, на която се променят времена за подгряване на свещи, работа на климатика... . Не мога да твърдя, че и при Джип е така, но би имало логика. Освен ако има съсвсем друг датчик за тази цел, но се съмнявам.

Тишо, това 124, W какво се водеше?

Edit: Отговорих си сам на последния тъп въпрос :-(
                  Последно редактирано от Сашо Пунчев; 28-11-08, 12:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                    В интерес на истината, този датчик освен, че подава информация за външната температура на водача, за някои автомобили (предполагам и тук) подава инфо и на ЕКУто, въз основа, на която се променят времена за подгряване на свещи, работа на климатика... . Не мога да твърдя, че и при Джип е така, но би имало логика. Освен ако има съсвсем друг датчик за тази цел, но се съмнявам.

Тишо, това 124, W какво се водеше?

Edit: Отговорих си сам на последния тъп въпрос :-(
                    Да така е . Определя времето за всичко според външната температура. Много пъи като го запаля в началото на деня и ми пуска климатроника , след като външната темп. е 12 , 15 градуса и на всичкото отгоре колата е в гараж .
                    Днес ми попоказаха при WJ 2,7 crd датчика стои отпред малко над бронята от страната на водача. Скъпичък е 67 лв. от БС

Коментар

Сложи една снимчица, ако не ти представлява проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                        Освен ако има съсвсем друг датчик
                        На по-старите коли е така датчика за мотора си е на входа на въздуховодите, някъде около дебитомера, а термометъра за таблото е отделен. Ама в тези нови пълни с безсмислена електроника коли човек незнае Ако сред полезните линкове които даваш има и някой към схемата на електрониката, направо ще черпя
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Смених си датчика за външната температура. Не е нищо сложно. Сваля се предна декоративна решетка, след това "ако искаш да ти е по лесно" махаш тръбата за въздуха дето влиза в кутията на въздушния филтър и развиваш болтчето , което придържа датчика.
                          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                            A знае ли някой къде се намира този датчик при Мерцедес 124? Че и моя показва каквото си иска...
                            Във Предната броняТърси го от ляво или от дясно но бронята

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X