Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с 3.1 VM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с 3.1 VM

3.1 VM изписва "CHECK GAUGES", електромотора върти, но не иска да запали.Опитах с кодовете посочени в форума,но не изкарва никакви грешки.
    Преди 3 дни бях в Дарс-Ауто в Бургас и ми смениха маслото на скоростната кутия.Казах им да проверят компютъра, но ми казаха, че няма грешки.
    След като се прибрах колата беше още топла и отворих капачката на антифриза, защото се съмнявах за теч,но течността беше до горе.
    Не зная как да постъпя.МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ

- ЗАГЛАВИЯ "ПОМОЩ !!!" И ПОДОБНИ СА РАЗРЕШЕНИ САМО В ИСТИНСКИ ВАЖНИ СЛУЧАИ КОГАТО СА ЗАСТРАШЕНИ ЖИВОТ ИЛИ ЗДРАВЕ !
    - Споменаване на точния модел автомобил би помогнало на другите да помогнат на вас

Първо и последно предупреждение
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-11-08, 10:39.

До: Проблем с 3.1WM

Първоначално публикуван от 6o6i Преглед на мнение
    3.1WM изписва "CHECK GAUGES", електромотора върти, но не иска да запали.Опитах с кодовете посочени в форума,но не изкарва никакви грешки.
    Преди 3 дни бях в Дарс-Ауто в Бургас и ми смениха маслото на скоростната кутия.Казах им да проверят компютъра, но ми казаха, че няма грешки.
    След като се прибрах колата беше още топла и отворих капачката на антифриза, защото се съмнявах за теч,но течността беше до горе.
    Не зная как да постъпя.МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ

- ЗАГЛАВИЯ "ПОМОЩ !!!" И ПОДОБНИ СА РАЗРЕШЕНИ САМО В ИСТИНСКИ ВАЖНИ СЛУЧАИ КОГАТО СА ЗАСТРАШЕНИ ЖИВОТ ИЛИ ЗДРАВЕ !
    - Споменаване на точния модел автомобил би помогнало на другите да помогнат на вас

Първо и последно предупреждение
    За всеки случай откачи акумулатора , изчакай 4-5 минути и го закачи отново.Подгрей 1-2 пъти и завърти по-продължително /не по-дълго от 20-30секунди. Ако не запали , провери си подгряващите свещи, нафтата /да не се е желирала от студа/, горивния филтър /да не е пълен с вода/. Ако и така не става си требе доктор.
    Успех! Нема се пуашиш! Кураж!
    ________________________________________________________________________________________
    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

A акумулаторът читав ли е? Тая лампа казва да погледнеш уредите по таблото.
      Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Колега благодаря за отговора,но искам да запитам как се обезвъздушава горивната система на този мотор, тъй като съм сигурен че не е акумулатора /до вчера го карах/.
        Днес температурата беше 16 С и електромотора въртеше силно.Подгрях няколко пъти пак не успях.Всички датчици като дам контакт светят и след малко угасват.Остава да свети само "Check gages".
        Помагайте! А аз ако въобще се оправя ще споделя решението на проблема.

Коментар

Виж и тази тема:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=38150
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Моят опит досега показва,че Chek-a светва при проблем по електро инсталацията. При топло време за да не ти запали,мисля,че е нещо компютъра,даже и да не ти работят подгряващите свещи.Идеята за откачване на акомулатора е добра !
            TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
            Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
            Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
            Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Според мен колега проблема ти е от подгряващите свещи .Аз имаш същия проблем със моята джипка.И след като ги смених проблема изчезна

Коментар

Хм намирисва ми на кабели/слаба връзка/ или акумулатор с две думи слаб стартов ток.Дано откриеш проблема.Успех.
                Mitsubishi Outlander

Коментар

Само една скоба към заглавието - принципно моторът е VM, не WM. Може би е добре да се коригира с цел фактологическа изрядност , бъдещо търсене и пр.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                    Само една скоба към заглавието - принципно моторът е VM, не WM. Може би е добре да се коригира с цел фактологическа изрядност , бъдещо търсене и пр.
                    Готово
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

До: Проблем с 3.1 VM

Да ви кажа сега от какво беше проблема. Сменихме горивния филтър, запалихме и всичко беше 6 до тази сутрин.проблема се повтаря.Сега ми предлагат да сложем 2 вазвратни клапана на входа и изхода на горивните филтри.Като го направим, пак ще ви пиша, за сега чаоо .

Коментар

Да ви кажа сега от какво беше проблема. Сменихме горивния филтър, запалихме и всичко беше 6 до тази сутрин.проблема се повтаря.Сега ми предлагат да сложем 2 вазвратни клапана на входа и изхода на горивните филтри.Като го направим, пак ще ви пиша, за сега чаоо .
                        От някъде взима въздух-провери от къде?
                        Mitsubishi Outlander

Коментар

Здравеите колеги да ви кайа какво направих.След като монтирахме вазвратния клапан на изхода на горивния филтар и сменихме всички маркучета на изличната нафта вече втора сутрин пали без проблем около 1 минута мотора работи неравномерно.Маистора ме обеждава че това се получава от инжектора чиито гумички не подлежат на смяна защото самия инжектор не се разглобява.И НА ПОСЛЕДНИЯ 5ти цилиндар имапарченце маркуч затапено с болче.Не ми се вижда нормално но е така.Така че последните недоразомения останаха 2 инжектора и 5та дюза.Ако някой се сеща за нещо моля да каже.Сега чао а ако някой има проблем с осветлението или панела на скоросния лост нека пита ще кажа как сам си го ремонтирах.

Коментар

Здравеите колеги да ви кайа какво направих.След като монтирахме вазвратния клапан на изхода на горивния филтар и сменихме всички маркучета на изличната нафта вече втора сутрин пали без проблем около 1 минута мотора работи неравномерно.Маистора ме обеждава че това се получава от инжектора чиито гумички не подлежат на смяна защото самия инжектор не се разглобява.И НА ПОСЛЕДНИЯ 5ти цилиндар имапарченце маркуч затапено с болче.Не ми се вижда нормално но е така.Така че последните недоразомения останаха 2 инжектора и 5та дюза.Ако някой се сеща за нещо моля да каже.Сега чао а ако някой има проблем с осветлението или панела на скоросния лост нека пита ще кажа как сам си го ремонтирах.
                            Добре си се справил!
                            Ще е полезно за всички, когато нещо разглобяваш и е станало успешно, да има и снимки с обяснение. По този начин , колега изпаднал в твоето положение, ще бъде много улеснен и ще ти е благодарен.
                            По въпроса за неравномерната работа , след запалване - ако не е имало преправяне ТНТМ, си сложи добавка за прочистване на дюзи и разпръсквачи - много помага.
                            Успех!
                            ________________________________________________________________________________________
                            Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                            HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Гаранция има нещо преправяно - това със затапения маркуч нещо не се връзва, да не е обратната нафта?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X