Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Напасване на тайвански фарове на Гранд Чероки ZJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Напасване на тайвански фарове на Гранд Чероки ZJ

Темата произлиза от тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=310

Ето и копие:
    Днес направо ми се разказа играта. След прилежно прочитате на разни упътвания за демонтаж и монтаж на фаровете установих, че няма нищо сложно и мога да се справя сам. Възползвах се от слънчевото време и се заковах пред гаража.
    Свалих счупения фар, на който се дотрошиха закопчалките, докато го свалях. Вързах си кабелите и пристъпих към "закопчаването" на новия. И тук настъпи кулминацията.
    Тъпите тайванци не са направили фара като хората. Останах изумен. Закопчалката е изместена с цял 1 см навън и не може да се щракне за регулировката на фара.
    Понеже нямаше как да остана едноок, го сглобих така, подпрях го с картончета да не подскача.

Съвети как да се справя със ситуацията?

Втория фар още не съм го гледал дали е наред.

Вероятно трябва да се направят планки, изнасящи закопчалката навътре. Не е задължително да са от метал, тъй като фара ще ги подпира отзад.
    Ако има майстор, който да помогне с направата на 2 такиви планки мога да му дам необходимите размери.
    Ето и снимки:
    Прикачени файлове
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

До: Напасване на тайвански фарове на Гранд Чероки ZJ

Изрязваш едно парче ламарина дебела 1 или 2 мм по формата на ъгълът на фара. Мериш къде трябва да е монтиран накрайникът и разпробиваш и монтираш. А със самонарязни рапидки или разпробиваш и монтираш с болтче и гайка, закрепяш ламарината върху ъгълът на фара...
    Само не знам от горната част на триъгълника, където е оригиналното място на крепежният елемент от другата страна какво има ? Дали с монтажа на планката от ламарина ще може да се изреже отвор подходящ за въпросният елемент ?

В края на седмицата ще монтирам моите кристални - тавански фарове и ще погледна как е при мен. Може и аз да правя разни планки
    LZ1RED

Коментар

само така както каза колегата...иска си побългаряване
      понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
      JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
      Honda Shadow VLX 600 - 1999
      FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
      Влади

Коментар

наскоро си купувах стоп за пасата от Германия - от фирма ДЕПО /Тайван/ - пасна перфектно и по думите на майстора, който го монтира /то си е бая играчка - сваля се СД чейнджъра и т.н./ "няма нищо общо със стоповете ДЕПО, които се продават у нас" /при тях винаги имало разминаване/...
        Та май не са тъпи Тайванците, ами тук се продават ментета или бракови партиди...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Фаровете са ми доставени от САЩ. Явно има някакъв елементарен проблем в напасването на детайлите. Щом американците не са писнали... може би проблема е в европейското изпълнение на фаровете.
          Самата планка е елементарна, обаче как да направя застопоряването на сверичката не знам.
          Ще умувам. Ще трябва яко побългаряване. Лошото е че с изместването встрани отдолу е плътно - там е рефлектора. и не може да е издадено навътре, дано ме разбирате какво искам да кажа. Това е основния проблем в побългаряването.
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
            Фаровете са ми доставени от САЩ. Явно има някакъв елементарен проблем в напасването на детайлите. Щом американците не са писнали... може би проблема е в европейското изпълнение на фаровете.
            Самата планка е елементарна, обаче как да направя застопоряването на сверичката не знам.
            Ще умувам. Ще трябва яко побългаряване. Лошото е че с изместването встрани отдолу е плътно - там е рефлектора. и не може да е издадено навътре, дано ме разбирате какво искам да кажа. Това е основния проблем в побългаряването.

уф....що не си наблизо да ги направим за час-два....???
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
              уф....що не си наблизо да ги направим за час-два....???
              Във вторник ще идвам в Бургас до карфур през деня
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X