Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парно,WJ-1999

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с парно,WJ-1999

Колеги парното ми не работи,не иска да топли и си духа през които си иска отвори на таблото,четох тук за някакви клапи но не разбирам нищо,дори го и поразглобих доста с надеждата че ще мога да го постегна но уви-не успях.
    Та въпроса ми е,има ли някои които да може да го оправи и ако е възможно да е от Стара Загора или поне от района,джипката е с дясна дирекция но не вярвам това да е проблем за този който вече го е правил.
    Ще ви бъда благодарен
    Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

До: Проблем с парно,WJ-1999

Клапата за студен/топъл се върти от стъпков ел.мотор-тои превърта спрямо клапата и затова нямаш парно.Сваля се цялото табло и се вади кутията на парното-после е вече е лесно.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
      Клапата за студен/топъл се върти от стъпков ел.мотор-тои превърта спрямо клапата и затова нямаш парно.Сваля се цялото табло и се вади кутията на парното-после е вече е лесно.
      Разбирам колега,но за мен е доста по-сложно,извадих въпросния мотор и вътре нещо се изсипа,просто някакви парченца се чуха да падат,убеден съм че няма да се справя сам
      Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

здравеите колеги ! понеже комсомолецът от съседната тема се засегна с въпросът ми за парното..а там било само за печки..нека попитам тук,,за да не пиша нова тема, която наи вероятно е била вече вписвана и след това трита...та.. въпросът ми е следния..:
        някои би ли ми казал.. или споделил с впечатления... какво е парното (слабо-добро-отлично) на XJ-я ( говорим за 2,1 ТДИ)... и колко силно духа (парното). имам впечатления на моя.. работят си му 4-те степени...но ми се струва че е малко слабичко - скороста на потока така да кажем.. сравнявам с парното на друга марка автомобил - нисан патрул грд (пат този горе-долу набор като XJ-я с 2,1 тди) . е там направо си е лятно време вътре , и си духа силно
        впечатления...некви
        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
        Honda Shadow VLX 600 - 1999
        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
        Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
          здравеите колеги ! понеже комсомолецът от съседната тема се засегна с въпросът ми за парното..а там било само за печки..нека попитам тук,,за да не пиша нова тема, която наи вероятно е била вече вписвана и след това трита...та.. въпросът ми е следния..:
          някои би ли ми казал.. или споделил с впечатления... какво е парното (слабо-добро-отлично) на XJ-я ( говорим за 2,1 ТДИ)... и колко силно духа (парното). имам впечатления на моя.. работят си му 4-те степени...но ми се струва че е малко слабичко - скороста на потока така да кажем.. сравнявам с парното на друга марка автомобил - нисан патрул грд (пат този горе-долу набор като XJ-я с 2,1 тди) . е там направо си е лятно време вътре , и си духа силно
          впечатления...некви
          Без да се засягаш защо не си пуснеш тема с твоя въпрос или проблем. Ако е имало тема и е пишело нещо смислено в нея едва ли е изтрита, т.е. ще я има някъде. Ето защо ако не намираш такава вероятно е по-добре да пуснеш нова.

ПП. Това с комсомолецът не го разбирам

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
            Без да се засягаш защо не си пуснеш тема с твоя въпрос или проблем. Ако е имало тема и е пишело нещо смислено в нея едва ли е изтрита, т.е. ще я има някъде. Ето защо ако не намираш такава вероятно е по-добре да пуснеш нова.

ПП. Това с комсомолецът не го разбирам
            ето.. оттук идва комсомолецът ))
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=45481
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

Аз разбрах от къде идва, не разбрах какъв смисъл влагаш. Освен това не виждам нещо лошо в така наречения "комсомолски вид" на форума. За общи приказки по неопределена тема си има раздел, освен всичко останало.

Коментар

Колеги вече всичко е ОК, срещу 330 лева гранда е като сауна,на сутринта го закарах и вечерта го взех,страхотен майстор си намерих и то на хвърлей място от мен,в КАЗАНЛЪК. Работи бързо и качествено и според мен на добра цена. По късно ще му напиша номера и някакви данни че сега ги нямам.
                Kawasaki GTR 1400

Коментар

Първоначално публикуван от SIM Преглед на мнение
                  Колеги вече всичко е ОК, срещу 330 лева гранда е като сауна,на сутринта го закарах и вечерта го взех,страхотен майстор си намерих и то на хвърлей място от мен,в КАЗАНЛЪК. Работи бързо и качествено и според мен на добра цена. По късно ще му напиша номера и някакви данни че сега ги нямам.
                  Браво!
                  Свестните майстори - на пръсти се броят!
                  Ще е полезно за колегите да знаят координатите на такъв сервиз.
                  ________________________________________________________________________________________
                  Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                  HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Тъй като проблемът ми донякъде се вписва в контекста на тази тема реших да не пускам нова.

Датчикът за вътрешната температура един ли е и къде се намира - горе долу по средата на тавана ли е, точно зад люка (ако има такъв)?

Имам малко проблеми с реакциите на "системата за контрол на климата" и очевидно трябва да се прекалиброва. Преди да прибягна до това обаче ми се иска да видя дали не са прашни/замърсени сензорите и чак след това да пристъпя към следното, което очевидно трябва да стане в сервиз.

http://www.wjjeeps.com/tsb/tsb_wj_241699.pdf

Иначе оплакванията ми са тези от първа, донякъде втора и трета точка от приложения документ - в общи линии малко забавена реакция на системата, която води до студен въздух в един момент и горещ в следващия - не особено комфортно.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                      Тъй като проблемът ми донякъде се вписва в контекста на тази тема реших да не пускам нова.

Датчикът за вътрешната температура един ли е и къде се намира - горе долу по средата на тавана ли е, точно зад люка (ако има такъв)?

Имам малко проблеми с реакциите на "системата за контрол на климата" и очевидно трябва да се прекалиброва. Преди да прибягна до това обаче ми се иска да видя дали не са прашни/замърсени сензорите и чак след това да пристъпя към следното, което очевидно трябва да стане в сервиз.

http://www.wjjeeps.com/tsb/tsb_wj_241699.pdf

Иначе оплакванията ми са тези от първа, донякъде втора и трета точка от приложения документ - в общи линии малко забавена реакция на системата, която води до студен въздух в един момент и горещ в следващия - не особено комфортно.

Привет Сашо,
                      Успя ли да си решиш проблема с парното?
                      Питам защото и аз имам подобен проблем (само студен), само дето вече се съмнявам в модула за управление (този с врътките и цифрите). Беше се пукнала оста на моторчето което върти клапата при което превърташе около оста на клапата и в самодиагностиката на управляващия блок излизаше грешка 56 - Mode door travel too large. Залепих я, усилих я и спря да превърта, само дето грешката си остава и в резултат управлението въобще не се опитва да я върти. Това се повтаря и при нулиране.
                      Джипката ми е същата като твойта - ГЧ 2.7 CRD 2003.
                      Моля за съвет и благодаря предварително.
                      Ex. Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2003
                      http://save-gery.org/bg

Коментар

Да една клата даваше грешка - нещо в сензора на моторчето - сега всичко е ОК. Диагностика и покупка на клапа - Балканстар. Смяна - където искаш, но не и там защото това е един ден труд - 1000 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                          Да една клата даваше грешка - нещо в сензора на моторчето - сега всичко е ОК. Диагностика и покупка на клапа - Балканстар. Смяна - където искаш, но не и там защото това е един ден труд - 1000 лв.
                          Мерси за отговора, малко съм начинаещ в пускането и писането на теми и не знаех дали ще прочетеш това което пиша в тая тема, та за по сигурно пуснах и нова тема, което явно беше ненужно.
                          Благодаря още веднъж за инфото.
                          Поздрави,
                          Димо
                          Ex. Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2003
                          http://save-gery.org/bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X