Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за гранд ZJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• въпрос за гранд ZJ

имам едно копченце което не знам за какво служикато го включа ми се струва че сменя по бавно предавките но дали не си въобразявам не знам ако някой знае моля да каже и още едно въпросче мотора ми е 5.2 какво масло трябва да има в раздатката (не знам каква е)в момента е пълна с някакво червено предполагам е АТФ но иска доливане а пича с маслата казва че не трябвало да е АТФ така че кажете ако някой знае мерси предварително
    ето снимка на копчето забравих да кажа че джипа е 96 год.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от t_andonov; 01-11-08, 16:56.
    гранд чероки лимитед 5.2 V8

До: въпрос за гранд

Има го в темите, ама доста трудно се намира.О/Д ( овър драйв)се използва за катерене на големи баири, спускане по същите, теглене на каравана и прочие натоварвания.Този режим забранява включването на последната 4-та предавка, демек щади двигателя.Някои му казват спортен режим на каране.
    За маслата е по-лесно търсенето оставам го на теб.Kinex е развили вече научен труд на тази тема
    Grand Cherokee WJ 4.7 V8
    Това е положението.

Коментар

колега мерси много за отговора 10х

Коментар

след прочетеното до тук разбрах че маслото в раздатката трябва да е
        "Mopar Transfer Case Fluid" (P/N 05016796AA).и понеже тука в Хасково не можах да открия такова се почудих дали има някакъв аналог моля споделете

Коментар

Маслото за раздатката NV249 е Dexron-III

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            Маслото за раздатката NV249 е Dexron-III
            мерси колега утре ще го сменя

Коментар

В NV249 може също да се сложи Mopar Dexron II или ATF Plus4, зависи кое е по евтино или пък налично.
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                В NV249 може също да се сложи Mopar Dexron II или ATF Plus4, зависи кое е по евтино или пък налично.
                Добре ще е, компетентното мнение да се подкрепи с цитат от някаква техническа литература или от инструкция за експлоатация.
                С тези "чорби" шега не бива. Грешката струва мноооого скъпо.
                ________________________________________________________________________________________
                Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

така и не открих Dexron III дали има някакъв аналог или мога ли да си го поръчам от някъде

Коментар

в книжката пише DEXRON II

аз я карам с червения АТФ (като на скоростите)

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                      Добре ще е, компетентното мнение да се подкрепи с цитат от някаква техническа литература или от инструкция за експлоатация.
                      С тези "чорби" шега не бива. Грешката струва мноооого скъпо.
                      Е те компетентните мнения за това са компетентни, защото не се налага да цитираш никой. Тия ръководства кой мислиш че ги пише.
                      Приеми че е цитирал мен, следващия път аз ще го цитирам него.
                      249 и 249OD нямат кой знае какви изисквания към маслото. Американците масово ги карат с моторно 5W30.

Коментар

Оригиналното мопарско масло е 05016796AA със спеификация MS-10216,като на снимката от долу.В книгите пише DEXRON II или в краен случай ATF Plus.ATF Plus вече няма, но то е напълно съвместимо с ATF Plus 2,3 и 4.
                        Прикачени файлове
                        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Е те компетентните мнения за това са компетентни, защото не се налага да цитираш никой. Тия ръководства кой мислиш че ги пише.
                          Приеми че е цитирал мен, следващия път аз ще го цитирам него.
                          249 и 249OD нямат кой знае какви изисквания към маслото. Американците масово ги карат с моторно 5W30.
                          Е за това иде реч.
                          Твоята намеса е достатъчен аргумент за вярност.
                          Сега съм спокоен , че нищо няма да се прецака.

П.П. Все пак е важно човека , който дава компетентно мнение " да му се чува думата по тези места" и да има повечко публикации, както и личен опит.
                          ________________________________________________________________________________________
                          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                            Е за това иде реч.
                            Твоята намеса е достатъчен аргумент за вярност.
                            Сега съм спокоен , че нищо няма да се прецака.

П.П. Все пак е важно човека , който дава компетентно мнение " да му се чува думата по тези места" и да има повечко публикации, както и личен опит.
                            Дано си ме разбрал правилно, щото това за цитатите беше шега.
                            Нали може. Че пак ми стана скучно.
                            А сетих се. След следващото мнение пак ще стане интересно.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                              Оригиналното мопарско масло е 05016796AA със спеификация MS-10216,като на снимката от долу.В книгите пише DEXRON II или в краен случай ATF Plus.ATF Plus вече няма, но то е напълно съвместимо с ATF Plus 2,3 и 4.
                              05016796AA е маслото за 247 и 245. Там маслото маже геродисковете и изискванията са малко специфични. Нещо като при ЛСД-тата.
                              При 249 дисковете са капсуловани в муфа и маслото няма достъп до тях.
                              Защо на тубата пише 249,247.

п.с.
                              Честит ти достъп до "систематизирана информация". Не че ти трябва.
                              Последно редактирано от kinex; 04-11-08, 20:52.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X