Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задачка - как се източва маслото от AW4 СК на JEEP ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Задачка - как се източва маслото от AW4 СК на JEEP ???

Здравейте,

Ето една задача с повишена трудност на която търся отговор - Задачка - как се източва маслото от AW4 СК на JEEP ???

По принцип смяната на маслото не е смяна а доливане на масло, защото се източва по-малко от 50% от маслото в системата, дори да се свали и картера на СК - а мен това не ме устройва, искам си максимално количество ново масло...

Моля за подробни и максимално реалистични отговори, уточнявам, че няма да ходя на сервиз а сам ще си направя смяната на течноста.

Предварително благодаря!
    Бъдете живи и здрави!

До: Задачка - как се източва маслото от AW4 СК на JEEP ???

От сертифициран сервизен техник на друга марка знам, че в подобни случаи се източва, налива се новото, пак се източва... и така няколко пъти. Ноо там, където работи цената на маслото е пренебрежима
    Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
      От сертифициран сервизен техник на друга марка знам, че в подобни случаи се източва, налива се новото, пак се източва... и така няколко пъти. Ноо там, където работи цената на маслото е пренебрежима
      Без да бъда много груб а дори нежен, този сертификата да си го намачка да не му бучка на дупето и да го ползва по моето предназначение след контракции...
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

...знам ли? Ако свалиш картера, източиш маслото после сложиш друг празен съд, повдигнеш колата и после запалиш и повъртиш във въздуха....може и малко да се поомажеш ама ще видиш дали вади още масло може и да стане .... аз пък имам канал и ако няма къде да се цапаш ела да го пробваме щ`от пред блок в Младост не си е работа
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

ами след като като свалиш картера излиза половината, колкото и да не ти се иска - това е начина без да цепиш кутията.....

това с паленето при свален картер не бих го правил на моята кола... ако изхвърли маслото от хидрокомпенсатова, не знам какво може да запече, да не говорим как ще го напълниш после......

сменяш половината, караш известно време и после пак.....

при мен, каква боза беше старото - смених половината и разликата в поведението беше осезаема, скоро ще го сменя пак и така ще имам почти чисто масло

Коментар

А???С вакуум не става ли,бре?roll:
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Дядо Владе мерси, ще се възползвам от офертата за канала , освен това надушвам, че сме от една порода )

А от всички Соти е най-близо ))

Ще има снимки и обяснения след време, нека само намеря малко часове да се занимавам с джипката...

Много поздрави,
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                това с паленето при свален картер не бих го правил на моята кола... ако изхвърли маслото от хидрокомпенсатова, не знам какво може да запече, да не говорим как ще го напълниш после......
                Да доуточня не да е кара, а да повърти 20-30 сек. във въздуха на празен ход. За това време нищо неможе да запече защото нищо не се товари над възможностите си. Втре в кутията си има помпа която се върти от споменатия хидросъединител ( торк конвертор или както там го наричат) после тя има грижата за напълването и наляганията. ..... иначе в домашни условия начина с доливането и смяната е много правилен ( стига да има бюджет ) Преди около 4 месеца така възкръсна поръчана от И-бей около 40 годишна автоматична кутия за "Ситроен"
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Да доуточня не да е кара, а да повърти 20-30 сек. във въздуха на празен ход. За това време нищо неможе да запече защото нищо не се товари над възможностите си. Втре в кутията си има помпа която се върти от споменатия хидросъединител ( торк конвертор или както там го наричат) после тя има грижата за напълването и наляганията. ..... иначе в домашни условия начина с доливането и смяната е много правилен ( стига да има бюджет ) Преди около 4 месеца така възкръсна поръчана от И-бей около 40 годишна автоматична кутия за "Ситроен"
                  добре де, не споря, ама ти това виждал ли си го да се прави така или поне някъде да си чел за този метод???? навсякъде съм срещал че по нормалния начин се сменя половината масло..... ако имаше лесен начин за цялото, руснаците поне щяха да го открият
                  в Джемини уж сменят цялото....но там не дават да стоиш до колата когато го правят, така че не се знае какво и колко сменят, още повече че имат навика да слагат не оригиналното Мопар, а Декстрон 3 и после колегите да патят (справка Злой)

затова казвам че е по-добре да се купят още 4 л. масло за няколко десетки лв. отколкото да се рискува кутия за 3000 .

има още нещо важно, да се смени гарнитурата с правилната, обаче миналата година в БС нямаше обикновена а някаква гумена, за която трябва да се сменят и болтовете........ а един болт е 7лв....... и са 14 болта

филтъра не беше скъп.... май под 20-тачка

Коментар

Мисля че най-правилният начин е вакум,както и сменят спирачната течност на автомобила,по добре дай 30 лв да ти я дръпнат отколкото да купуваш 10 литра масло(може и повече) и да караш,да сменяш 2-3 пъти и да се занимаваш само с нея,това време което ще го загубиш ще си изкараш парите за вакума
                    Това е мое виждане по тези въпроси

Поздрави

Коментар

С вакум е най-лесно.
                      Ама по-принцип адашчето си е човек мераклия и съм сигурен че иска сам да свърши тази работа
                      Източваш и чакаш,ако не бързаш го остави няколко часа/2-3/ изтича всичко което е вътре.
                      Поздрави!
                      Те т'ва е Баце...

Коментар

Neznam kak e точно на тази кутия но съм сменял на много други ! по принцит на всичките филтара е под картера тоес трябва да го свалиш !
                        А на някой мерцедеси ( работил съм в сервиза им ) по книга на които няма пропка на помпата , след като се пусне маслото от картера се запалва за 1-2 минути и после пак се пуска от пробката на картера и излизат още 2-3 литра ! тоес тези който са в помпата !
                        а от радиятора ако държиш толкова много му откачи маркучите и духни с малко въздух ...........
                        Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                          Мисля че най-правилният начин е вакум,както и сменят спирачната течност на автомобила,по добре дай 30 лв да ти я дръпнат отколкото да купуваш 10 литра масло(може и повече) и да караш,да сменяш 2-3 пъти и да се занимаваш само с нея,това време което ще го загубиш ще си изкараш парите за вакума
                          Това е мое виждане по тези въпроси

Поздрави
                          Спирачната течност се сменя с налягане.Не с вакуум..
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

не претендирам за категорични познания,щом е с налягане така да еПо принцип казват че я теглят,затова и предположих че е с вакум.

Поздрави

Коментар

Оооо - "ninja_1" знае бъдете сигурни!....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X