Обява

Свий
Няма добавени обяви.

5000 км.с малко масло в автоматика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 5000 км.с малко масло в автоматика

Първо здравейте на всички.И сега започваме:купих Гранда февруари тази година.Смених маслото на двигатела,въздушен,маслен и горивен филтър.От там до сега нищо освен маншон не съм сменял.От две седмици взе да ми прави номера,като запаля и тръгна докато включи втора вдигам 3000 оборота.Даваха ми акъл да изключа акомулатора заради компа.После ме питаха имам ли масло в автомата,ми аз казвах че имам то си е между границите във ОК.А се оказа че не го меря както трябва.Аз си вдигам щеката както на двигатела.А те миказват при работещ двигател и лоста в положение N.Ми така като го примерих то издвам цапаше щеката накрая.И така съм карал 5000км.И сега питам на автомата при запален двигател ли се мери и дали съм овредил нещо
    Jeep Grand Cherokee Limited 4.0L 1999г.
    Тодор Събчев

До: 5000 км.с малко масло в автоматика

Не вярвам да си увредил нещо по-добре смени цялото масло.Автоматика правилно са ти казали как се мери,но трябва и двигателя да е загрял поне към 80 градуса.
    [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
    [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
      Не вярвам да си увредил нещо по-добре смени цялото масло.Автоматика правилно са ти казали как се мери,но трябва и двигателя да е загрял поне към 80 градуса.
      Ей на тва му викам успокоително Мерси cyklon
      Jeep Grand Cherokee Limited 4.0L 1999г.
      Тодор Събчев

Коментар

Но нека и други колеги се изкажат,които са по-вещи.
        [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
        [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
        [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
        [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Подкрепям !!!
          На работещ и загрял двигател и ATF( дето и викаме масло) местиш селектора няколко пъти от "Р" до "1" и обратно или просто след като си карал спираш (не гасиш) и гледаш На по старите щеки дори си пишеше на тяхния език "мярка топъл" и "мярка студен"
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колега, не се плаши! Ето ти една случка с мен: Карам си безгрижно Гранда, а по едно време отзад взе да пуши яко, зад джипа стана като мъгла. Казвам си "запалих се нещо" и спирам, а ръката ми вече към пожарогасителя. Да но не - оказа се, че това е от флуида за скоростната кутия (Mopar ATF+4). Там имам преработка и част от магистралата е на маркучи. Единия маркуч се извадил гада и изтече сума ти флуид. Джипа без течност не искаше да включи на скорост. В мен имах два литра - долях ги, на щеката дори не стигна мининума, но скоростите включиха. Така, на плавен ход от Перник някъде отидох в "Балкан Стар" за още течност. По пътя скоростите включваха доста по-плавно отколкото с пълна скоростна кутия. Както и да е, след като купих тубичка от 4 литра, долях още два (!!!) литра. Значи съм карал повече от 30 км. с цели два литра по-малко и доста под минимума на щеката. Джипа излезна железен, скоростната - още повече. Успехи и за в бъдеще следи нивото на всички масла редовно!
            JEEP Grand Cherokee - ZJ - 5,9 - 1998
            0898 641162

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X