Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помпа и алтернатор за Чероки 2.1тд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помпа и алтернатор за Чероки 2.1тд

Здравейте колеги. Купих си вседеход Чероки `91 2.1 ТД късата база, обаче с течаща нафтова помпа и от днес мисля, че и със счупено динамо, защото след като едвам се прибрах с едва мъждукащи светлини и след замерване с мултицет на акумулатора, отчетох само разреждане, но не и зареждане Някой може ли да ме посъветва нещо по въпросите ми. Вчера звънях в АГОП (този сервиз ми препоръчаха за ремонт на помпата) и човека там ми каза, че за моето Чиро с труд, части и настройка, ще ми струва към 470 лв! Помпата като я гледам каква антика е не ми се вярва да струва на старо повече от 200лв! Вярно че със частите втора ръка е малко хазартна игра, но... ако имах пари, нямаше да карам и кола от миналия век За алтернатора също искам съвет, колко пари горе долу е такъв един, за да знам като търся лужат ли ме или ми казват истината, от кави други автомобили мога да ползвам алтернатори, къде да ходя да питам и т.н. Отворен съм за всякакви предложения и съвети! Ако някой има такава джипка за части, номерът ми е 0886 31 65 34. Благодаря предварително! Ще пиша какво е станало
    Jeep Cherokee XJ `91
    "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!
    След девети той направи съдбоносната крачка напред!..."

До: Помпа и алтернатор за Чероки 2.1тд

Първоначално публикуван от dbantschew Преглед на мнение
    ... ако имах пари, нямаше да карам и кола от миналия век
    Те от миналия век са ПО коли, не си писъл от кой град си, ама ако си от Сф. ела да видиш как с ръка изправям блъснат отпред "хюндай" пони, а Джипчо който е на 30г. без флекс и голям чук не мърда . Щом си "нов" собственик първо измий мотора добре на пароструйка, после огледай всички кабели, клеми, връзки към генератора, виж колко е натегнат ремъка ( не винаги "свири" ако е хлабав ) после вече сваляй алтернатора, ако другото е наред може и да се отървеш със смяна на четки Колкото за помпата - поправете ме колеги ако греша ( нямам опит с този в частност, а и с дизелите ми е малък ) ама 2.1 ТД не е ли стандартен дизел на "Рено"?
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Да, от София съм. По въпроса за това, че старичките коли нямат аналог като здравина и при простота на ремонта, така е! Днеска като обикалях да си търся части за новата придобивка, с вечния Голф 2 `87, 1.6 атмосферен дизел и около едната от дюзите беше почнала да ми се образува пяна от нафтата, която постъпва в цилиндъра. Взех инструмента врътнах две гайки и повредата беше в историята! И съм сигурен, че това нямаше да се случи ако не бях разправял предната вечер на един приятел че за 14 години на дядо Голф съм му сменял само маслото, филтрите, веднъж ангренажен ремък и веднъж съединител . И явно, за да не е без хич, колицата реши да ми се поглези и почна да ми лигави дюзата При един колега обаче, подобна повреда на неговото Рено Клио `04 му струваше около 700 лв и 2 дена в сервиз! Та стига толко по тази тема.
      Искам да ти благодаря за съвета относно алтернатора.Прав си за ремъка, малко е хлабав, двигателят не е мит от как е купен джипа сигурно... Още утре ще проведа необходимите профилактики и ще видя дали ще сработят, ако не се размина с това, днес "сегментирах пазара" и разбрах, че в най-лошия случай, може да ми струва рециклирането на динамото около 90 лв! Помпа не намерих нова.Стари намерих две, едната на Лукас, която малко ме съмнява и друга, от колегата Иванов, на който благодаря и който беше така любезен да ми се обади и да ми предложи една за моя двигател. Но след като се посъветвах малко с един приятел монтьор, се оказа, че дори да купя помпа, дори и за 200 лв, пак ще трябва да вложа още толкова за смяната на нова със стара, за центровки някви и т.н. понеже подобна смяна надхвърля техническите ми познания. И пак се стигна до АГОП или Супер Дизел за 470 лв... Пък и вече се примирих. Ще взема малко парици от фонда за лебедка и ще стискам палци всичко да бъде оправено, от надявам се, компетентните в сервиза монтьри, а не развалено
      Между другото, ако някой се интересува, днес бях в магазина за американски коли на двореца на децата. "Скорпион 03" май беше... Понеже си търся десни фар и стоп за джипката и се оказа, че цените там съвсем не са толкова дебели както очаквах. Предложиха ми (вярно, че не са оригинални частите, които ми предложиха, въпреки, че и оригинални имаше) десен стоп с рефлектор , чисто новичък, за скромните 120 лв!За сравнение ще кажа, че в 2 автоморги, ми казаха, че "в рамките на няколкодни" могат да ми доставят такива стопове, но ДВА, втора ръка и то за "само" 210 лв, а във втората морга стоповете бяха за 180 лв, но бяха боядисани с некъв гаден черен, при това долнокачествен спрей за стопове! Фара, който ми показаха там беше капсулован, целият от стъкло, вкл. и рефлектора беше стъклен, без дупка за габаритче обаче и за 35 лв !!! Иначе стъклото беше полупризматично (много слабо набраздено, а имаше и чисто гладко даже), а крушката беше халогенна Н4 и мисля, че в комбинация със стъкления рефлектор е способна да извади доста стабилен лъч! Гадното е само, че ако изгори крушчицата, няма как да се смени с друга. и ще трябва да се купува цял фар от този модел. Утре продължавам да действампо ремонтите и като вкарам машината във изправен вид, ще я снимам да ви я покажа Чао за сега.
      Jeep Cherokee XJ `91
      "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!

Коментар

Фара, който ми показаха там беше капсулован, целият от стъкло, вкл. и рефлектора беше стъклен, без дупка за габаритче обаче и за 35 лв !!! Гадното е само, че ако изгори крушчицата, няма как да се смени с друга. и ще трябва да се купува цял фар от този модел.
        Трябва да видя ....на Джипчо над всяко лостче на арматурното табло има правоъгълна табелка в никилирана рамка с надпис за какво е (примерно :ПАРНО дръпнеш ВКЛ, бутнеш ИЗКЛ) при включване на светлините вътре има крушка която осветява надписа, ако не свети разглабяш и се оказва капсулована кутийка-лампа ....сменя се с нова "кутийка" със същия надпис (с поръчка)...но с търпение, резачки и поялник се сменя само крушката вътре (беден човек жив дявол ) ...предполагам че фара за който казваш е плексигласов или поликарбонатен, а не стъклен, тогава като изгори... се обади... или ако имаш други въпроси
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Е да де, ама тоз фар не е правен от "фирмата майка" Jeep, ами е правен в некой китайска работилничка и наистина е стъклен, нямам шанс за рециклиране.Само нов ще ме опрай ако си купя такъв комплект . Но изглеждат надеждни. Оптимист съм по отношение на това, че ще изкарат достатъчно, че да си избия парите
          Jeep Cherokee XJ `91

Коментар

здрасти. доколкото знам..почти са същите като на "рено" имало разлика в буталата и главата (или поне така са ме излъгали). алтернатора е на рено. водната помпа мисля че е същата
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

Благодаря. И аз така разбрах Е поне си дадох отговор на въпроса, защо така Рено е решила да купува Jeep
              Jeep Cherokee XJ `91

Коментар

Благодаря. И аз така разбрах Е поне си дадох отговор на въпроса, защо така Рено е решила да купува Jeep
                )) щото живеем в свят на кинти не че рено правят автомобили за Щатския пазар,...но симбиозата с моделите двигатели "рено" или "ВМ" разбира се ..те за за европеиския пазар )) а решила е да го купи може би заради американската економика която ужким е доста слаба особенно в момента ))) но това е тема на друг разговор не за този форум

Влади

Коментар

п.с. нека не се сърдим...но нека модератора да заключи или дялне темата : доста ще се разводни с общи приказки

Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X