Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Термостат за Гранд Чероки 4.0 1995

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Термостат за Гранд Чероки 4.0 1995

Здравейте колеги,

тази тема е породена от http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=42053

Смених си вчера термостата. Вярно сега колата загрява. Обаче много рядко минава дебелата чертичка межу 40 и 100. Наръчниците казват че термостата трябва да отвори при 91 градуса, при мен май отваря доста по-рано. А преди да се скапе предния натоварен на баир и с климатик достигах и до 100.

Нормално ли е или термостата ми е калпав?
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

До: Термостат за Гранд Чероки 4.0 1995

Колега мойта температура на Черока е постоянно 100 градуса.Няма значение дали наван е -20 или +40 или сам на оффроад.Това ми е нормалната температура,ако надвиши малко,се включва и втората спомагателна електрическа перка.
    [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
    [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
      Здравейте колеги,

тази тема е породена от http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=42053

Смених си вчера термостата. Вярно сега колата загрява. Обаче много рядко минава дебелата чертичка межу 40 и 100. Наръчниците казват че термостата трябва да отвори при 91 градуса, при мен май отваря доста по-рано. А преди да се скапе предния натоварен на баир и с климатик достигах и до 100.

Нормално ли е или термостата ми е калпав?

Само да кажа, че говоря за 2.5 дизел. Преди седмица смених и аз термостат. Между 40 и 100 градуса има чертичка, няколко дни стрелката рядко я достигаше. Преди това стоеше между тази чертичка и 100 градуса, даже по близо до 100. Оказа се, че термостатът е блокирал в отворено положение. Със смяната му всичко се оправи и двигателят отново загрява нормално. Възможно е да са ти монтирали дефектен термостат......
      Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Първоначално публикуван от Pavlin Преглед на мнение
        Само да кажа, че говоря за 2.5 дизел. Преди седмица смених и аз термостат. Между 40 и 100 градуса има чертичка, няколко дни стрелката рядко я достигаше. Преди това стоеше между тази чертичка и 100 градуса, даже по близо до 100. Оказа се, че термостатът е блокирал в отворено положение. Със смяната му всичко се оправи и двигателят отново загрява нормално. Възможно е да са ти монтирали дефектен термостат......
        Все едно си карал мойта кола. От къде купи термостата?
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Аз също смених термостата взех го от Вестауто.Сега стрелката седи на чертичката преди стоте или на нея.Старият термостат държеше на чертичката преди стоте и малко нагоре.На по нервно каране вдигаше след 100 но на първата след 100 или малко преди нея.Същото го правеше и в задръсрванията с климатик в жегите.Ама сега пък не е топло да видя как ще реагира.
          P.S.Относно разхода на газ се връщам в предната тема
          Grand Cherokee WJ 4.7 V8
          Това е положението.

Коментар

Все едно си карал мойта кола. От къде купи термостата?

От Балкан стар. Мопар. 52лв му е цената + 42 лв за труд. Цените са без ДДС. 1 час работа.
            Последно редактирано от Pavlin; 09-10-08, 23:26.

Коментар

Колкото по оригинален термостат - толкова по-добре (научено от горчив личен опит).
              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Ако не сте сигурни в качеството на термостата го пробвайте преди монтажа в топла (вряща вода). В общи линии се оказва, че процентът нови дефектни термостати е доста голям - от доста хора чувам да се оплакват.

Коментар

Да допълня колегата Stuntman_Mike сложете и 2-3 лъжици сол във водата за да заври на по-висока температура.
                  [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                  [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                  [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                  [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Днес си поръчах в БС - казаха оригинален - 18 лв. Ще дойде в понеделник и ще кажа отзиви.
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Днес си поръчах в БС - казаха оригинален - 18 лв. Ще дойде в понеделник и ще кажа отзиви.

Баси.....кво е тва са... ? Аз им отидох под носа и ми го дадоха за 52 , на тебе ще ти го пращат, че и за 18лв.... пародия

Коментар

Първоначално публикуван от Pavlin Преглед на мнение
                        Баси.....кво е тва са... ? Аз им отидох под носа и ми го дадоха за 52 , на тебе ще ти го пращат, че и за 18лв.... пародия
                        Вероятно няма да е мопарски.
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Колега ако закъсаш за части във Варна свирни, ще звънна в нашия БС, мисля те имат по-голяма складова наличност...

Отделно имаме Скорпион и Вестауто, и не на последно място знам къде има няколко джипа по моргите...
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            Колега ако закъсаш за части във Варна свирни, ще звънна в нашия БС, мисля те имат по-голяма складова наличност...

Отделно имаме Скорпион и Вестауто, и не на последно място знам къде има няколко джипа по моргите...
                            Като знаеш джипове по моргите ми трябва рогче за задната броня от шофьорската страна.

А ако термостата от БС се издъни, ще търся други варианти.
                            Прикачени файлове
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Като знаеш джипове по моргите ми трябва рогче за задната броня от шофьорската страна.

А ако термостата от БС се издъни, ще търся други варианти.
                              Такъв Гранд не съм виждал за части, има доста Чероци...

Ако изникне ще дам знак...
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X