Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд 99 WJ - проблем с клапите на климатроника.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд 99 WJ - проблем с клапите на климатроника.

Здравейте, нов съм във форума и се надявам /във връзка с горния цитат/, че пиша на подходящото място и по тема, която ще бъде интересна и полезна за някои колеги.
    Собственик съм на Джип Гранд Чероки 1999г. 4.0L. При закупуването му през м.май т.г. не обърнах внимание, че при включено парно, от лявата част на въздуховодите духа студен въздух, а от дясната - топъл.
    Тъй като съм далече от цивилизацията /Хасково/, реших да поразпитам някои колеги от форума. Мнението на повечето беше свързано с посещение на сервиз в София. В крайна сметка, реших проблема на местно ниво, чрез стандартното за нашите условия и възможности побългаряване.
    Местни майстори на климатици се заеха с проблема, като предварително ме уведомиха, че ремонтните дейности ще отнемат около 7-8 часа и... 200лв.
    След един неуспешен опит /тотално разглобяване на таблото/, се наложи и повторно. Според майсторите, някаква пластмасова част, която управлява въздуховодите, се била счупила. Това била традиционна "болка" на модела от 1999г. За радост, сега парното работи подобаващо, но техниците се зарекоха да не се занимават повече с подобен проблем. Добре е, че няма скърцане на таблото след сглобката.
    Надявам се, че не съм ви отегчил...следващият път ще бъда по-кратък.
    Последно редактирано от kinex; 04-10-08, 06:57.

До: Какво направих по джипа днес?

Първоначално публикуван от p_chankov Преглед на мнение
    Здравейте, нов съм във форума и се надявам /във връзка с горния цитат/, че пиша на подходящото място и по тема, която ще бъде интересна и полезна за някои колеги.
    Собственик съм на Джип Гранд Чероки 1999г. 4.0L. При закупуването му през м.май т.г. не обърнах внимание, че при включено парно, от лявата част на въздуховодите духа студен въздух, а от дясната - топъл.
    Тъй като съм далече от цивилизацията /Хасково/, реших да поразпитам някои колеги от форума. Мнението на повечето беше свързано с посещение на сервиз в София. В крайна сметка, реших проблема на местно ниво, чрез стандартното за нашите условия и възможности побългаряване.
    Местни майстори на климатици се заеха с проблема, като предварително ме уведомиха, че ремонтните дейности ще отнемат около 7-8 часа и... 200лв.
    След един неуспешен опит /тотално разглобяване на таблото/, се наложи и повторно. Според майсторите, някаква пластмасова част, която управлява въздуховодите, се била счупила. Това била традиционна "болка" на модела от 1999г. За радост, сега парното работи подобаващо, но техниците се зарекоха да не се занимават повече с подобен проблем. Добре е, че няма скърцане на таблото след сглобката.
    Надявам се, че не съм ви отегчил...следващият път ще бъда по-кратък.
    и сега си е всичко наред..? можи би си запознат какво е управление на парното механично , електрическо или вакуумно...?
    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
    Honda Shadow VLX 600 - 1999
    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
    Влади

Коментар

До: Гранд 99 WJ - проблем с клапите на климатроника.

В интерес на истината - не, не съм запознат, но ще попитам...

Коментар

Моя гранд е 2001-ва и проблемът е , че при пуснато парно духа само хладен въздух нама значение дали се движа или не.В джипа става поносимо за седене след изминати около 30км.Иначе държи нормална температура ,тръбите са топли.Казаха ми че след като е внос от Италия му е запушено нещо за да няма парно.Карал съм и други дизели и знам , че имат страшно парно.Ако можете дайте съвет от къде да започна ремонта

Коментар

здрасти ! при мен е почти същата история. лятото като пусна режим "студен въздух" наистина е студен..но само в началото. а не съм запознат..дали режимите на работа на това устроиство важат само за климатикаа...е тва е въпрос също.

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
            здрасти ! при мен е почти същата история. лятото като пусна режим "студен въздух" наистина е студен..но само в началото. а не съм запознат..дали режимите на работа на това устроиство важат само за климатикаа...е тва е въпрос също.
            Със студеното нямам грижи-лятото направо замръзвам,зимата ....също

Коментар

Първоначално публикуван от krasi78 Преглед на мнение
              Със студеното нямам грижи-лятото направо замръзвам,зимата ....също
              добре..някъде има ли информация , за да се разбере , говоря за нещо като схема на въздухопроводите , коя за студено , коя за топъл , какво ги превклюва,вакуум ли щ е е , елетрическо ли ще е..механика ли ще е..за да може да се вкара някакъв ред в цяката объркана ситуация

Влади

Коментар

Предполагам, че проблемът ти е подобен на моя. Вероятно имаш счупени пластмасови клапи на въздуховодите, което няма друг начин за оправяне, освен цялостно разглобяване на таблото. Подробности съм описал по-нагоре. Ако не можеш да се справиш сам, ти препоръчвам да намериш някой, който го е правил. Има вариант за побългаряване, защото в БС ще ти смъкнат кожата. Възможно е да се разминеш с почистване, тъй като в Италия на този джип може и да не му е пускано парното. Успех!

Коментар

май се оказа спукан радитор на парното,днес повдигнах предната дясна стелка и отдолу е пълно с антифриз,в петък разглабям таблото и ще пиша какво всъщност се е оказало

Коментар

Само като ориентирче . При мен имаше проблем с "топлото" и го реших след като отместих един маркуч, който спираше свободния ход на вакуумният превключвател за топъл въздух. Това е едно малко алуминиево цилиндърче в дясно от бъчонката за антифриза и при почти всички такива джипки ми е направило впечатление, че същия маркуч винаги притиска това цилиндърче по същия начин. Чак маркуча беше протъркан от вибрацията на мотора и услието, с което притиска палчето на цилиндърчето. Успех!
                    Jeep Cherokee XJ `91
                    "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!
                    След девети той направи съдбоносната крачка напред!..."

Коментар

Първоначално публикуван от p_chankov Преглед на мнение
                      Предполагам, че проблемът ти е подобен на моя. Вероятно имаш счупени пластмасови клапи на въздуховодите, което няма друг начин за оправяне, освен цялостно разглобяване на таблото. Подробности съм описал по-нагоре. Ако не можеш да се справиш сам, ти препоръчвам да намериш някой, който го е правил. Има вариант за побългаряване, защото в БС ще ти смъкнат кожата. Възможно е да се разминеш с почистване, тъй като в Италия на този джип може и да не му е пускано парното. Успех!
                      не се съмняваи за побългаряването )) ще му го реша проблема не само на парното ами на всичките вакууми !

Влади

Коментар

Някой реши ли проблема с парното?Моето започва да духа топло чак на 80 градуса и не може да се згрее купет поне 15мин.
                        Car audio & Off road club TETEVEN
                        Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI
                        GAZ 69 0ff Road '76

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X