Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чероки 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чероки 4.0

Здравейте колеги (и по специално тези от София),в мобиле.бг има публикувана обява за продажба на Чероки 4.0 .Дали някой от Вас знае нещо по-вече за конкретния автомобил?.Цената е 10000 без едно левче.Предварително благодаря на всички отзовали се.

Данни:
    Дата на производство - октомври 1993 г.
    Тип двигател - Бензинов
    Мощност (к.с.) - 192 к.с.
    Скоростна кутия - Автоматична
    Категория - Дълга база
    Пробег - 109000 км
    Цвят - Кафяв

Особености:
    4x4
    ABS
    Аларма
    Газова уредба
    Ел. Стъкла
    Застраховка
    Имобилайзер
    Лети джанти
    Металик
    Серво управление
    Стерео уредба
    Халогенни фарове
    Центр. заключване

Допълнителна информация:
    Отлично техническо състояние, леки забележки по външния вид. Газов инжекцион BRC, ск. кутия - AW4, раздатка -NP242 (Full time), нови гуми.

.
    Гранд Чероки 5.2 ZJ
    Гранд Чероки 3.7 WK

До: Чероки 4.0

Какво да ти кажа... виж само пробега и си направи сам изводите доколко може да вярваш за останалите неща.
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

И 300 000 да е върнат километража, за двигателя и скоростната кутия, пробега не е проблем.

Коментар

10 000 лева са много пари за този автомобил, особено на тази възраст!

Както Пламен каза, пробега не е проблем за ДВГ и СК но на другите елементи на автомобила си им вреди...

Мостовете, почти сигурно няма да му е здраво ЛСД, всъшност не се знае дали е с Дана 35 или Дана 44 отзад, зависи как е карано може и РК да е прецакана, не от пробега а от некадърност в подръжката/експлоатацията...

Всичко що е ел. страда от годините, а тези модели имат много сложна ел.система, колкото повече екстри толкова повече потенциални проблеми...

Аз бих си принтирал онзи списък с няколко десетки точки за отмятане, нещо като "чек лист" при проверка на автомобил, беше нещо от рода:

-чистачки
        -подгряване на стъкло
        -аварийни светлини
        -централно заключване
        -ниво на масло в ДВГ
        -степен на износване на волана(колкото по-гладък около мястото за хващане = повече км)
        -плафони
        -състояние на стъклата
        -състояние/натегнатост на ремъка
        -климатик изправност
        -абс изправност
        -датчик за налягане масло
        -стоп светлини изправност
        -мигачи
        -задна чистачка
        -тапицерия, износена, сменяна и т.н.
        -гуми, износеност, равномерно или не
        -луфт на волана
        -положение на волата при висока скорост, "дърпа" или не, тресе или не
        -возия, окачване
        -РК, тества се за изправност при всички положения, ниво на маслото, вид на маслото, цвят, мирис
        -охл. течност, вид, цвят, мирис, балончета, мазни петна, количество

Потърси малко из нета и ще намериш списъка, определено ако аз го бях ползвал щях да си спестя няколко хиляди лева по ремонти... щото просто прибързах, купих без да гледам и се доверих на "автоджамбазин", грешка която съветвам всеки да не прави!!!

На финала, съм мега доволен от ЧЕРОКИ XJ 4l 242 AW4 но ако имам избор, а аз и ти имаме бих взел година 1995 до 1996 от бяла държава и за не повече от 7-8-9 000 лв зависи от КМ пробег...

Каквото и да те лъжат тези 4 литра и 190 кс не се хранят с трева и не фотосинтезират, приготви се за разход средно(50/50 градско/извънградско умерено каране) около 17-20 литра бензин и 22-30 лв разход на газ пропан...

Ако имаш възможност вземи със себе си някой който разбира от джипове и не го е свян да се пазари, тази цена или е за наистина малко каран джип което ме съмнява или е зверски надута, лично мнение...

Ако искаш конкретни слаби места за проверка на този модел само кажи, ще ти изработим набързо един "чек лист"?
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

-степен на износване на волана(колкото по-гладък около мястото за хващане = повече км)
          към иначе изчерпателния отговор на колегта ще добавя няколко коментара - относно цитата много съм мислил и чел и се стига до извода , че много зависи от киселиността на потта , което при всеки индивид е различно pH и респективно води до различно ниво на разяденост на кожата (или пластмасата) . Та , за да не се вади извод за километрите само по волана се оглеждат и педалите , както и скоростния лост

И за мен тази цена е супер надута , стар внос такива джипове се продават по 4-5 хиляди , доста блъскани и със работа по тях. Толкова е и цената на акциза горе долу, та бюджет около 7-8к определя цена от около 1000-1500 евро цена в бялата държава... А за такава цена състоянието няма да е по-различно от тукашното

Общо взето винаги е по-добре да се купи по-скъпия и по-запазен екземпляр , първоначално вадиш повече , но пък после кротуваш и сменяш само консумативи .

За сравнение моя 2,5 бензин го купих за 2222 евро , 94та година. Гледах да е бил с един собственик и намерих възрастен човек теглил каравани до Франция с него . Джипа не беше виждал оффроуд , но пък съединителя е малко тегав, омекнали са задните ресори . Та историята на возилото е от голямо значение , специфичната употреба нанася специфични поражения и ако не си наясно има доста изненади
          rides:
          :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
          :arrow:2005 Yamaha YZ250
          :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
          The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Благодаря на всички колеги за отговорите.Определно сте прави всички и имайки предвид собствения си опит в покупката на автомобили и друга движеща се техника винаги съм стигал до извода , че тук е почти невъзможно да се намери нещо свястно.Особенно като навъртиш около 1500 км напразно по обяви в мобиле.бг.Изненадите са направо невероятни от това което се представя по телефона и реалността /последните два месеца обиколих 4 обяви за Чероки/.Един пример от преди три години, търсим комбайн обиколихме 5-6 обяви в различни точки на БГ. По телефона всичко точно ,перфектна,работи отиваме но место и се почва сега това махнато,онова махнато нито един комбайн не можаха да го запалят пред нас.Ядосах се и заминах за Германия ,останах възхитен от отношението на собствениците към селскостопанската си техника.Обиколих доста и частни лица и специалзирани места за продажба на такава техниика.Резултата беше следния колкото и да е стара машината слага се акумулатора и пали .Естествено при това предлагане на качествена стока направих своя избор.Та така малко се отклоних от темата за Черокито но изводът е един и аз го знам,но пък все си мисля ,че има хора който отдават нужното на своята техника и аз в своето търсене да попадна именно на такава.
            Гранд Чероки 5.2 ZJ
            Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X