Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със запалването на jeep-4.0l

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със запалването на jeep-4.0l

От скоро винаги трябва да вартя по двапъти да запали черокито ми.Някой имал ли е такъв проблем,първо да вартя и половин час няма палене,а завартя ли за секунда и върна клуча второто завартане пали чакмак.Джипът е чероки 2000год, 4.0литра бензин,двигателят е перфектен скоро смених и бензинова помпа но пак е така.

До: Проблем с запалването на jeep-4.0l

Пикаеща дюза?Датчик на Хол...бубина.Чек-ът свети ли?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
      Пикаеща дюза?Датчик на Хол...бубина.Чек-ът свети ли?
      Не чекът не свети докато вартя изгаства,но днес я пробвах да я паля на газ и пак така прави споредмен е не6то по ела.Най ло6ото е че и парното ми спря немога да вклуча на топло,май 6те тарся цялото управление.

Коментар

4 литровите имат една детска болест свързана с едни кондензатори вътре в компютъра...

Потърси в Интернет и ще разбереш за какво говоря, но потърси на Английски език...

Не съм гадател, така отдалече само мога да ти покажа още една потенциална възможност...

Успех!
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

До: Проблем със запалването на jeep-4.0l

вътре в компа е много интересно , но за да стигнеш до там има една лека заливка чопли се като среда на хляб
          rides:
          :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
          :arrow:2005 Yamaha YZ250
          :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
          The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Имам същия проблем от известно време...при мене пали като натисна газта до края.Обаче пък на горещ мотор пали от полвин оборот

Ето по темата за кондензаторите, но не препоръчвам интервенция, ако нямаш опит с подобно разкапсуловане - трябва търпение и часовникарска ръка в чопленето на полиуретана.
            Първо ще почна от датчика на коляновия вал, после високоволтовата,помпа+ дюзи и накрая компа

http://www.jeepforum.com/forum/showt...=330109&page=2
            Последно редактирано от Leam; 22-09-08, 23:58.

Коментар

Доколкото си спомням проблема с кондензаторите в компа беше характерен за 5.2 грандовете, не за 4 литровите. По добре се огледайте за датчика на коляновия вал.
              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
                Доколкото си спомням проблема с кондензаторите в компа беше характерен за 5.2 грандовете, не за 4 литровите. По добре се огледайте за датчика на коляновия вал.

Митко и за 4 литровите е характерен, за 2 години знам за 3-4 броя в БГ и преди време четох доста по вашия свят как страдат колегите...
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

на новите компове вече има и полиестерна смола )) деиства по метода на Маикрософт : PLUG AND PLAY
                  до момента в които не ти каже : не искам да бачкам с неподписани от Маикрософт драивъри ))
                  понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                  JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                  Honda Shadow VLX 600 - 1999
                  FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                  Влади

Коментар

Един добър съвет - НИКОГА не започвай решаването на проблем от наи-сложната част !!! Най вероятно проблема ще се окаже ,че е от свещите !?! Провери си топлинното число ? При мен (Ленд Ровер - диско 3.5 i ,бензин) не можа да запали 2 дни ? Стигнахме до ... компютъра .... и се оказаха свещи !!! Задавен и поради неподходящи свещи - няма палене !!! А докато беше топло всичко си беше наред със същите свещи !!! Палеше си от четвърт - нали е осмак !!! Дано и при теб да се окажат свещи !!! Успех !!!

Коментар

аз имах такъв проблем с моето старо чироки само че беше 2.5, смених датчика на коляновия вал - нищо пак парчета след време изобщо спря да пали отворих компа и махнах силикона или в същност нещото като силикон занесох го на маистор смени ми каквото трябва, заработи добре но за жалост само 2 месеца и пак същия проблем.

Коментар

збравих да спонена че е добре при втората заливка на компа на джипа да се сложи неутрален силикон, защото другия е... майката на всичко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X