Колеги имам нужда от малко помощ от по знаещите. Преди няколко седмици се появи проблем с паленето на джипа. ВМ е двигателя, 2.5 л дизел. Сутрин когато е студена, при палене двигателя заработва но няма мощност и се дави. Оборотите просто му падат бавно от 950 до към 800 , 400 и после просто гасне. Дори да подавам газ се форсира до не повече от 3000 об. и пак гасне. Отварям капак и две от дюзите виждам че са овлажнени с нафта. От там и пуши ако давам газ и и изпушва когато сама гасне. Пушека е черен. В момента, в който двигателя загрее дори малко този проблем изчезва , работи нормално и пали нормално. Помпата му е механична Бош.
Сега е на ремонт, но майсторите дизелджии там се занимават с чисто механически проблеми. На първи цилиндър има един датчик. Когато го откачат колата пали трудно, както го описах, но когато пак го закачат въобще не захваща, само върти на стартер.
Каква е ролята на този датчик и можете ли да ми дадете каквато и да е информация за него. Благодаря
Сега е на ремонт, но майсторите дизелджии там се занимават с чисто механически проблеми. На първи цилиндър има един датчик. Когато го откачат колата пали трудно, както го описах, но когато пак го закачат въобще не захваща, само върти на стартер.
Каква е ролята на този датчик и можете ли да ми дадете каквато и да е информация за него. Благодаря
Коментар