Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виско + ел. за Гранд 2.5td

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Виско + ел. за Гранд 2.5td

От съвсем скоро и аз карам Гранд 2.5 VМ, да знам най-скапания мотор слаган някога в Jeep. Доста по прочетох тук за него и направо ме трески тесат от пусто прегряване. Днес седнах да помисля и аз дали не мога да изумувам нещо с моята проста глава. Дифузор дал господ голям колкото си щеш. Та какво мислите, ако сложа с подходяща големина ел. вентилатор пред виското (има място) дали ще му помага или ще му пречи?
    Подробностите как точно ще стане изпълнението ще го мисля после, автоматичен, ръчен и т.н.. Имам подозрения, че ако ел. вентилатора е с по-малък дебит по-скоро ще му пречи от колкото да помага.

Ако всички се опитаме да намерим решение на проблема с прегряването на VМ моторите на JEEP може и да го открием и да направим марката без този характерен проблем(т.з. №1).

Очаквам от хората които разбират от дебити на въздушния поток, мнения и предложения.....

Поздрави

До: Виско + ел.

Преди няколко години имах една стара Нива и същия проблем.След много опити с нови термодавачи слагах, изхврлях ,ремонтирах главата...реших проблема когато добавих още един ел. вентилатор.Скоро срещна момчето на който я продадох още си кара така без проблеми па мисля че нещо подобно може да се направи и с Гранда....

Коментар

най-доброто е премахване на визкото и само на ел вентилатор с датчик за темп. Тамън и малко ще се отпуши. В щатите има готови китове за около 400$ , в БГ дали някой ги прави тези операции ?
      rides:
      :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
      :arrow:2005 Yamaha YZ250
      :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
      The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_28 Преглед на мнение
        най-доброто е премахване на визкото и само на ел вентилатор с датчик за темп. Тамън и малко ще се отпуши. В щатите има готови китове за около 400$ , в БГ дали някой ги прави тези операции ?
        По принцип премахването на виското не е най-доброто решение, не случайно на всички по-мощни двиг. на леките коли, на почти всички джипове и на всички камиони е с виско . Виското и термостата са консуматив, ако промиеш системата и радиаторите и смениш консумативите няма да имаш проблем с охладителната система. Но ако все пак си решил да го махаш брат ми така си направи фронтерата, Митко Фулдата така направи Нисана на Чавдар. Потърси в форума има много идеи със снимки.
        Относно слагането на допълнителна перка + виско, препоръчвам да го монтираш като всички производители на коли с виско и перка. Перката да е от пред. Във всяка морга има една купчина с перки, просто трябва да си намериш предна перка по размер, която е от кола с климатик. Те всичките са с тънки ел. мотори а геометрията на витлата им са проектирани да духат на вътре. Като е изключена тя просто се върти от въздушният поток създаван от виското. Не ти трябват датчици, а само едно реле и ключ на таблото. Когато си в задръстване или качваш баир ръчно си пускаш перката и готово. Сузукито ми е произведено така с виско + перка от пред. Като пусна климатика се пуска и перката от пред. А ако колата загрее над средата на склата и не работи климатика перката пак се пуска да помага на виското, което ми се случи само веднъж преди да сменя виското с ново. От тогава стрелката не мърда над средата независимо от натоварването. Горещо ти препоръчвам да се придържаш до готови решения и колкото се може по-малко ТНТМ освен ако нямаш друга кола и тази ти е за ръчкане и кеф
        LZ1RED

Коментар

И аз съм си запазил виско перката - при нормални условия си върши работата. Както казваш - място бол и съм сложил нормален ел. вентилатор пред виското. Не пречи на възд. струя. При мен е доста сложно - включва на две степени, според загряването. Това не е особено нужно и може да го направиш както казва redair - с ключе. Е, трябва да следиш температурата, ама уредите са сложени затова...
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
            Горещо ти препоръчвам да се придържаш до готови решения и колкото се може по-малко ТНТМ освен ако нямаш друга кола и тази ти е за ръчкане и кеф
            О, коли има и по тая ми се ръчка та не ме сдържа даже
            Виското си ми работи, тествах го и за сега Jeep-a не загрява. Но от прочетеното тук даже и при лек офф рискувам да го изпусна а, веднъж прекараш ли границата почват проблемите (според хората имали такъв мотор). Принципно не смея да разчитам на 100% на виското при офф. Идеи как да го направя вече имам даже ако стигна до изпълнението разбира се ще го споделя с вас.
            Големия въпрос е дали ел. вентилатор с по малък дебит от виското ще му пречи или ще помага (говоря за работещо виско).
            Представям си въздушната струя направена от вискомуфата да я наречем стойност "А" и въздушната струя от ел. вентилатор да я наречем стойност "Б" където "Б" е по < от "А" то какво ще се получи

А+Б=АБ или А-Б= на еди какво си?

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
              И аз съм си запазил виско перката - при нормални условия си върши работата. Както казваш - място бол и съм сложил нормален ел. вентилатор пред виското. Не пречи на възд. струя. При мен е доста сложно - включва на две степени, според загряването. Това не е особено нужно и може да го направиш както казва redair - с ключе. Е, трябва да следиш температурата, ама уредите са сложени затова...
              Казваш, че помага по скоро а не пречи.....
              Изпробвано и бачка ?
              Какъв ел. вентилатор си сложил?
              Поздрави

Коментар

Re: Виско + ел.

from front
                Последно редактирано от nemska; 16-09-08, 18:48.
                Zj V8 "2 spacer,flowmaster,coldair intake,60mm SPV,265/75/16

Коментар

Re: Виско + ел.

from behind...e-fan from peugeot j5 or ford tarus...

other idee

Zj V8 "2 spacer,flowmaster,coldair intake,60mm SPV,265/75/16

Коментар

Първоначално публикуван от misho22 Преглед на мнение
                    Казваш, че помага по скоро а не пречи.....
                    Изпробвано и бачка ?
                    Какъв ел. вентилатор си сложил?
                    Поздрави
                    може да се използва решението което се прилага на дизеловите Форд Сиери с 2,3 мотор на пежо - 2 вентилатора , единия включва на 80 , втория на 95. втора упоитреба двата с цялата им конструкция струва 80 кинта. а са много ефективни !от личен опит знам и съветвам
                    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                    Honda Shadow VLX 600 - 1999
                    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                    Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X