Обява

Свий
Няма добавени обяви.

JEEP GRANDCHEROKEE LIMITED

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• JEEP GRANDCHEROKEE LIMITED

Здравейте искам и вас да попитам решил съм да си взема jeep grand cherokeе limited 2000г. 2004г. обаче много хора ми казват внимавай с този джип гледай да е 2.7 црд че бил немски двигател на Мерцедес пък дали е вярно незнам та какво е вашето мнение за него поне вие се занимавате с джипове и разбирате повечко ас също съм по off roada но съм с ендуро.

П.П Джипа искам да си го карам по асфалт а не за off-road. Благодаря предварително.
    LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

До: JEEP GRANDCHEROKEE LIMITED

Ако са ти казали да предпочетеш 2.7CRD пред 3.1td може и да са прави, макар че пак е въпрос на късмет на какъв ще попаднеш.
    Ако са имали в предвид разхода на гориво в сравнение с бензиновите 4.0i 4.7i пак може и да са прави защото бензиновите харчат към 5л/100км повече в градът. Извън градско всички харчат еднакво с минималната разлика от литър, която не винаги е в полза на дизеловите. Като ресурс и здравина бензиновите са много по-надеждни. Собствениците на Мерцедес С, Е, ML и G най-добре могат да ти кажат какво трябва да очакваш от 2.7CRD.
    Освен това автоматика на Мерцедес не се обслужва, което означава само едно нещо - ресурса на маслото е съизмеримо с ресурса на скоростната кутия.

Коментар

Аз карам 2,7 црд автомат от скоро. Много е пъргав и ми харесва. Разхода е окло 11 л. смесено-може и помалко да харчи , но при мен трудно се случва.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Ако са ти казали да предпочетеш 2.7CRD пред 3.1td може и да са прави, макар че пак е въпрос на късмет на какъв ще попаднеш.
        Ако са имали в предвид разхода на гориво в сравнение с бензиновите 4.0i 4.7i пак може и да са прави защото бензиновите харчат към 5л/100км повече в градът. Извън градско всички харчат еднакво с минималната разлика от литър, която не винаги е в полза на дизеловите. Като ресурс и здравина бензиновите са много по-надеждни. Собствениците на Мерцедес С, Е, ML и G най-добре могат да ти кажат какво трябва да очакваш от 2.7CRD.
        Освен това автоматика на Мерцедес не се обслужва, което означава само едно нещо - ресурса на маслото е съизмеримо с ресурса на скоростната кутия.
        Направо разби всички мои децки мечти как така не се обслужва? Неможе да му се сменя маслото ли? И кво сега да чакам по-новите модели 3.0д да поевтинеят освен
        Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Както винаги всичко е субективно и зависи от гледната точка.
          За някои 2.7CRD е пъргав, за други 4.7V8 е бавен. Въпроса е с какво го сравняваме.
          Новото Гранд Чероки 3.0CRD също е с типтроник на Мерцедес, и също не се обслужва. Информацията е от Балкан Стар и Даймлер-Крайслер Германия, по простата причина че в щатите инфото за дизеловите е доста оскъдно. Обслужването е най-големия проблем на марката в Европа защото масово не се спазват препоръките на производителя за специвикации на маслата и процедури при обслужване.
          Вчера гледах един Рубикон 4.0i 2005 на 70 000км, нов внос, със сервизна книжка от Jeep Германия. Бяха му сложили минерално OMV 10W40 със препоръка за следваща смяна след 15 000км, при положение че в двигателя се слага 5W30 или 10W30 пълна синтетика и се сменя на 6 месеца или от 5 до 10 000км в зависимост от начина на експлоатация.

http://www.wjjeeps.com/maintenance.htm

http://www.wkjeeps.com/wk_maintenance.htm

В jeepforum.com има една тема в която всеки си пише пробега и какво е сменил по джипа през това време, от която е видно че 500 000км не са никакъв проблем за агрегатите, и през това време се сменят общо взето дреболийки, стига консумативите да са правилните.

В Америка на 100-150 000км се сменя маслото на автоматика, в Европа на 200 000км се сменя автоматичната скоростна кутия.
          Щото много сме богати.

Коментар

На мен точно в Балканстар ми смениха маслото в скоростите. Кутията се сервизира.

Коментар

То основния проблем при колите идва от лоша подръжка. Иначе от казаното до тук разбирам, че при покупка на автоматик трябва много да се внимава. То ако се наложи да сменяш автоматик по-добре разпродай колата на части, та може и повече пари да и вземеш дори от читава ако я продадеш

Коментар

нова скоростна кутия е между 7 и 10 хиляди лева.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                  На мен точно в Балканстар ми смениха маслото в скоростите. Кутията се сервизира.
                  Това е добра новина.
                  Знаеш ли кое точно се сменя и колко струва.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                    нова скоростна кутия е между 7 и 10 хиляди лева.
                    Е те точно това имам впредвит.

Сашо я кажи ти до колко си доволен от модела. Аз съм карал известно време Crysler Grand Voyager с автоматик и бях изумен как набира това чудовище. Замислил съм да купя и един JEEP в добавка към фронтерата ама малко противоричиви мнения чета. Долу горе се ориентирах с какво да внимавам ама все още се колебая малко.

Коментар

По принцип маслото на скоросната автоматична кутия при мерцедес Е и С класа се сменя на 60 000 км. Не виждам причина и при WJ 2,7 с авт. кутия да има по голяма разлика в км.

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение

Сашо я кажи ти до колко си доволен от модела. Аз съм карал известно време Crysler Grand Voyager с автоматик и бях изумен как набира това чудовище. Замислил съм да купя и един JEEP в добавка към фронтерата ама малко противоричиви мнения чета. Долу горе се ориентирах с какво да внимавам ама все още се колебая малко.
                        Не си копувай джип, фруктиерата е машина.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Това е добра новина.
                          Знаеш ли кое точно се сменя и колко струва.
                          Труд: 93.60
                          Масло АТФ: 2х4л. - 98.64
                          Филтър АСК: 29.50
                          Гарнитура (на картера): 16.74

Цени в лева без ДДС. Лошото е, че с тоя скапан сервиз никога не знаеш какво са ти сменили, но цените са това - отпреди около 2 месеца.

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение

Обади се да направим един тест драйв. За всеки е различно понятие ускорението. Иначе аз съм много доволен от модела и от марката като цяло.

Коментар

Аз също съм много доволен от 2,7 . Разхода в градски условия малко ме дразни ( около 12-13 л.) , но се свиква.
                              Имам едно питане към колегите които карат 2,7 дизел . От известно време стрелката на температурата на таблото , при определени моменти достига около 95-97 градуса. Това нормално ли е . Обикновенно стрелката ми стои, преди пред-последната отметка от средата където показва 100 , някъде около 85 гр.
                              Случва се при висока скорост от 140км. както и при чакане по светофарите
                              при външна тем. 28-30 гр. Нямам въздох в охладителната система . Казаха ми , че вероятно са се събрали боклуци (като листа и сламки ) между двата радиатора в долната част .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X