Обява

Свий
Няма добавени обяви.

шум от диф след смяна на лагери

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• шум от диф след смяна на лагери

Здравейте,

След смяна на лагерите на задния диференциал, за мое огромно съжаления, се получи точно обратния ефект. Диференциялът започна да вие. Виенето се чува когато съм на свободна скорост. Какво може да е объркано? Майсторът каза, че трябвало да покарам 500км диференцияла да се напасне, но нещо не ми се вярва. Когато карам по паваж се появи тропане отзад, все едно няма тампони.

Възможно ли е нещо да не са сложили както тряба, или да са объркали.
    Лагерите са от скорпион, каквито извадиха по каталог. Маслото е от балканстар 80W90.

Приемам също всякакви насоки за компетентен майстор в София, който да може да провери какво е станало.

Поздрави

До: шум от диф след смяна на лагери

Сменяй майстора. Спешно. И не карай, докато не го оправят. Иначе пак ще купуваш лагери. Най-малко.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Кои лагери сменихте.
      На пиньона, на касетата или и четирите.

Коментар

Привет,

На пиньона. Останалите били здрави.

Коментар

Виенето най-вероятно е от короната... майстора няма как да напасне ъгълът на короната спрямо пиньона. Има едни втулки там, но проблемът е, че ако работил дълго време с разбити лагери зъбните колела на короната и на пиньона контактуват с различен ъгъл и на различна площ спрямо преди. От там идва виенето. Чувал съм, че в Америка имат едни баланс машини, на които закачат дифа и балансират точно короната спрямо пиьона. Ама тук ги няма....
          LZ1RED

Коментар

Да, нещо такова ми обясни и майстора.
            Какво да правя, да чакам ли да се напаснат? Преди не виеше така, излиза че по-добре да си бях карал със счупените лагери

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от rdo Преглед на мнение
              Да, нещо такова ми обясни и майстора.
              Какво да правя, да чакам ли да се напаснат? Преди не виеше така, излиза че по-добре да си бях карал със счупените лагери

Поздрави
              Не чакай защото има вариант това напасване да вкопае пиниона в короната и тогава освен пак лагери ще трябва да смениш и тях. Питай твоя майстор сложил ли е нова разпорна втулка или е ползвал старата. Това ще помогне на новия майстор.
              no signature no problems

Коментар

Най-много да го погледне умно ... и да рече: "Какво е това разпорна втулка" ....
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                  Най-много да го погледне умно ... и да рече: "Какво е това разпорна втулка" ....
                  Това е почти 100% но все пак.
                  Те по магазините за лагери така ме питат та представяш ли си майстора
                  no signature no problems

Коментар

Пиньона се припасва към короната, а не обратното. В сервизните ръководства пише как става. Задължително се сменя и фтулката. Семеринга - желателно.
                    Короната се припасва само към касетата, но в случая там не е разглобявано и не се налага.

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                      Чувал съм, че в Америка имат едни баланс машини, на които закачат дифа и балансират точно короната спрямо пиьона. Ама тук ги няма....
                      Нямат и в Америка, все още . Просто няма такава машина, уви.

А за колегата с проблема - сменяй майстора. Бързо. И гледай новия поне малко да разбира от диференциали. Ама това май вече ти го казаха.
                      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
                        Нямат и в Америка, все още . Просто няма такава машина, уви.
                        Има има....
                        http://www.cembhofmann.co.uk/product.../aws-a2_2.html
                        no signature no problems

Коментар

Привет,

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Пиньона се припасва към короната, а не обратното. В сервизните ръководства пише как става. Задължително се сменя и фтулката. Семеринга - желателно.
                          Короната се припасва само към касетата, но в случая там не е разглобявано и не се налага.

В ръководството има 3 вида полуоски. 194 RBI, 8 1/4 REAR, 181 FBI.
                          Нищо не разбирам от такива неща та може и да се бъркам.
                          Как да разбера при мен какъв вид са?

Коментар

Какво общо имат полуоските с пиньона?
                            Кои лагери точно смени, кажи номера им от картинката (абстрахирай се от това, че е ДАНА 30)
                            99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                            It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              Няма, няма. Това на линка е машина за балансиране на детайли, никъде не видях пинион...., само една касета.
                              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X