Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрации около 90 км

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вибрации около 90 км

Здравеите колеги,
    на моята джипка която е чероки 2.5 тди и е 98 г. се появиха вибраций в купето след 90 км които идват отпред и се чудя от какво ли е .Някакви идеи????????

До: вибраций около 90 км

Какви вибрации? Цялата кола ли се тресе или предимно волана?

Кога започват вибрациите? На равно или като минеш през дупка или неравност?

На мен ми се случваше като мина през неравност или дупка с около 80км/ч, като намаля се оправяше.

Оказа се, че тампонът на напречната(реактивната, Track Bar) щанга е заминал. Тя свързва купето и моста и не му позволява да мърда на ляво, на дясно. Можеш да разбереш ,като изгасиш двигателя и дадеш на някои да мърда волана леко. Ти ще видиш отдолу как щангата играе около захващането си от страната на моста ако е от това.Сменя се цялата щанга. Мисля, че беше 180лв от Скорпион... Поздрави..
    Последно редактирано от Pavlin; 12-08-08, 15:12.
    Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

На равно без да минавам през дупки и предимно купето вибрира Сега ще погледна щангата
      Последно редактирано от kinex; 12-08-08, 15:28. Причина: пг

Коментар

Виж и за кал в джантите...
        0+

Коментар

И тампона на раздатката.

Коментар

Павлине и щангата си е наред.А относно калта в джантите няма защото вчера я карах да я мият и ги накарах да изния много добре под калниците и джантите

Коментар

Тоя Вибраций много трудно се бори, и е много упорит.

Преди да вършиш глупости, иди при някой кадърен гумаджия и си провери баланса на гумите. Вибраций може и само от това да се уплаши и да си отиде.

Ако не, гладай окачване. Най-добре пак при човек, дето разбира, освен ако не е нещо очевидно.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                И тампона на раздатката.
                Виж за тампоните на раздатката не съм се сетил сега ще ги погледна

Коментар

Първоначално публикуван от gun Преглед на мнение
                  Виж за тампоните на раздатката не съм се сетил сега ще ги погледна
                  Малко вероятно е, но се е случвало. Тампона беше направо откъснат и раздатката се мандахерцаше отдолу като на стар коч мъдххх.

Тези теми чел ли си ги. Окачването на WJ е идентично, с малката разлика в кормилната щанга.

Как се преборих с явлението ШИМИ
                  Блъска ми волана при 80км/ч (JEEP)

Коментар

И тампона на раздатката.
                    тампона на раздатката си е добре но забелязах лувт в предния кардан там кадето му са шлиците и тази вечер че го свалям за да видя какво му е

Коментар

Малко вероятно е, но се е случвало. Тампона беше направо откъснат и раздатката се мандахерцаше отдолу като на стар коч мъдххх.

Тези теми чел ли си ги. Окачването на WJ е идентично, с малката разлика в кормилната щанга.

Как се преборих с явлението ШИМИ
                      Блъска ми волана при 80км/ч (JEEP)
                      не но сега ще ги прочета

Коментар

Добре де , някаква закономерност в момента, в който почват вибрациите виждаш ли или като дигнеш 90 и почват..? А само отпред се усещат?

Някой амортисьор може да е изпуснал, абе я иди на сервиз най сигурно.

ПП: в тия теми има доста изписано, може да намериш отговор . Успех
                        Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Първоначално публикуван от Pavlin Преглед на мнение
                          Добре де , някаква закономерност в момента, в който почват вибрациите виждаш ли или като дигнеш 90 и почват..? А само отпред се усещат?

Някой амортисьор може да е изпуснал, абе я иди на сервиз най сигурно.

ПП: в тия теми има доста изписано, може да намериш отговор . Успех
                          а гумите провери ли ги в краина сметка или не..? да не е да има крива джанта...? аз когато слагах Кобрите , всяка гума искаше по 200 грама
                          понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                          JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                          Honda Shadow VLX 600 - 1999
                          FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                          Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                            а гумите провери ли ги в краина сметка или не..? да не е да има крива джанта...? аз когато слагах Кобрите , всяка гума искаше по 200 грама
                            гумите са ми балансирани вчера ги проверих отново при друг гумагия

Коментар

Първоначално публикуван от gun Преглед на мнение
                              тампона на раздатката си е добре но забелязах лувт в предния кардан там кадето му са шлиците и тази вечер че го свалям за да видя какво му е
                              Бинго. А да си сядал по кардан връз някой камик? Не, че не може и от износване да е, де. А най-лесно се получава когато някой майстор изниже шлиците и ги наниже другояче. Абе махни кардана и виж дали всичко се оправя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X