Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мога ли да си сменя скоростната кутия от автоматична в ръчна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мога ли да си сменя скоростната кутия от автоматична в ръчна

Здравейте.Изкам да ви попитам ако на Черокито ми 2.1TDI си купя и му сложа 4.0i мога ли да си сменя скоростната кутия от автоматична в ръчна.Мерси предварително
    ------Toва е истината -----
    <ОFFROAD>

До: Мога ли да си сменя скоростната кутия от автоматична в ръчна

може..но има доста играчка.
    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
    Honda Shadow VLX 600 - 1999
    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
    Влади

Коментар

просто купи 4ката мотор заедно с кутията и инсталацията на мотора . Лошото е , че трябва да смениш и дифовете с раздатката , защото 4,0 мотора ще ги порне направо
      rides:
      :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
      :arrow:2005 Yamaha YZ250
      :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
      The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Като искаш 4литра, не е ли по лесно, а и ефтино да продадеш този и да си купиш направо това което искаш.

Коментар

Първоначално публикуван от Pep4ooo95 Преглед на мнение
          Здравейте.Изкам да ви попитам ако на Черокито ми 2.1TDI си купя и му сложа 4.0i мога ли да си сменя скоростната кутия от автоматична в ръчна.Мерси предварително
          Ако сложиш 4 литра няма да минеш без смяна на скорости и дифове, дори и да ти се иска.

Колегата е прав, че при всички случаи е по- добре направо да смениш колата.
          Зима иде

Коментар

С какво да ги смени дифовете.
            Те и на четири литровото са Дана30 отпред и Дана35 отзад.
            Да не говорим че и на 6.1 отпред е дана 30. Изобщо всичко що е джип, без Рубикон е с 30 отпред.
            Раздатките също са с почти еднаква здравина.
            Последно редактирано от kinex; 10-08-08, 16:33.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
              С какво да ги смени дифовете.
              Те и на четири литровото са Дана30 отпред и Дана35 отзад.
              Да не говорим че и на 6.1 отпред е дана 30. Изобщо всичко що е джип, без Рубикон е с 30 отпред.
              Раздатките също са с почти еднаква здравина.
              добре, че и скоростите не са еднакви
              Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                добре, че и скоростите не са еднакви
                Не съм много наясно за скоростите. На 2.1 май имаше някаква Френска скоростна кутия на Пежо.
                4.0 с ръчни скорости само инкасо съм виждал. Кутията там е AX-15. Заради голямото тегло на блиндажа и раздатката е малко по яка от 231(която се слага на дизелите), а именно 231HD. Задния диф също е по-голям (Chrysler 8.25). Ама то заради теглото,
                Абе тука пише. Който му трябва - да чете.

http://jeep.avtograd.ru/Cherokee/index.htm

На мен също не ми харесва представянето на японския автомат AW-4, но не бих го сменил с ръчка. Пък и му се носи славата че е вечен.

Коментар

Не съм много наясно за скоростите. На 2.1 май имаше някаква Френска скоростна кутия на Пежо.
                  4.0 с ръчни скорости само инкасо съм виждал. Кутията там е AX-15. Заради голямото тегло на блиндажа и раздатката е малко по яка от 231(която се слага на дизелите), а именно 231HD. Задния диф също е по-голям (Chrysler 8.25). Ама то заради теглото,
                  Абе тука пише. Който му трябва - да чете.

http://jeep.avtograd.ru/Cherokee/index.htm

На мен също не ми харесва представянето на японския автомат AW-4, но не бих го сменил с ръчка. Пък и му се носи славата че е вечен.
                  не на всички )) в един форум четох , че 90 процента от 4,0 са били продавани в щатите а там се оказва че уважават много "рожбата на Пежо" . лично при мен е ах-15

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                    не на всички )) в един форум четох , че 90 процента от 4,0 са били продавани в щатите а там се оказва че уважават много "рожбата на Пежо" . лично при мен е ах-15
                    Ако наистина уважаваха ръчните скорости, щяха да ги слагат на Гранд Черокитата за вътрешния им пазар.
                    Ти сигурен ли си че 4.0 е окомплектован някога с рожбата на Пежо.
                    До колкото знам Френската кутия е бутана в Чероки само в Австрия на 2.1тд, и то само в първите години от производството му в Европа.

Коментар

Да, старото 4ри литрово чероки беше с кутия на Пежо, по късно я заменят с АХ15. Коя година обаче точно - не помня. Иначе на въпроса - да, може да се замени, не и кой знае колко разправия ако се намери правилния донор. Раздатката и дифовете не е нужно да се сменят.
                      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Ако наистина уважаваха ръчните скорости, щяха да ги слагат на Гранд Черокитата за вътрешния им пазар.
                        Ти сигурен ли си че 4.0 е окомплектован някога с рожбата на Пежо.
                        До колкото знам Френската кутия е бутана в Чероки само в Австрия на 2.1тд, и то само в първите години от производството му в Европа.
                        о..Пламене..не само....не знам какви са м били далаверите..но те са карали големи партиди и за събирането им в САЩ. това е информация от един познат - оффроуд "джип" клуб щат Охайо

Влади

Коментар

Момчета,

На кой би му хрумнало да замени на 4 литров ДВГ автомата с ръчка, на мен лично трябва да ми дадат много много пари за да го направя, голям ДВГ и автоматик - това за мен е мечтата на всеки мъж

Не се шегувам, автомата АВ4 е много яко нещо, на Пламен не му харесва динамиката на джипа с нея, на мен също ама ние не сме драгстери, за комфорт и удобство АВ4 е уникална...

И последно но не по значение - АВ4 може да се превърне в кутия с ръчно(електронно) управление, 1ва, 2ра да се включват ръчно и да се сменя на 3та-4та...

Моите две стинки...
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            Момчета,

На кой би му хрумнало да замени на 4 литров ДВГ автомата с ръчка, на мен лично трябва да ми дадат много много пари за да го направя, голям ДВГ и автоматик - това за мен е мечтата на всеки мъж

Не се шегувам, автомата АВ4 е много яко нещо, на Пламен не му харесва динамиката на джипа с нея, на мен също ама ние не сме драгстери, за комфорт и удобство АВ4 е уникална...

И последно но не по значение - АВ4 може да се превърне в кутия с ръчно(електронно) управление, 1ва, 2ра да се включват ръчно и да се сменя на 3та-4та...

Моите две стинки...

Е да ама на мене не ми трябва тоя джип за комфорт а за в гората. А в гората според мен неможе да се разчита на автоматик
                            ------Toва е истината -----
                            <ОFFROAD>

Коментар

Първоначално публикуван от Pep4ooo95 Преглед на мнение
                              А в гората според мен неможе да се разчита на автоматик
                              Е те тука ти е най големата грешка.
                              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X