Ас вече от 6м се радвам на моито чироки вярно ме води до невиждани до сега за мен полянки е доста леки ама това са пьрви стьпки!!!И сега братми се запали и си е харесал едно гранд чироки 5.2 бензин с ребристо с регистрационен номер С 86 37 ХC моляви ако някои знае нещо по подробно за джипа...ще сме благодарни за информацията!!!Джипката е в една авто каща до Люлин има я и в мобиле!!!Благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Искам съвет
Свий
X
-
До: Молба за помощ!!!
братле...каквото и да ти кажем..избори си е само твои...и все пак..нали знаеш...кола и жена...само на касмет !понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
Honda Shadow VLX 600 - 1999
FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6
0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
Влади
-
До: Искам съвет
В грешка си, 5.2 с газов инжекцион, харчи като пари по-малко от дизелите слагани на ZJ, и върви много повечеПървоначално публикуван от салко Преглед на мнениеДжипа не съм виждал но се страхувам само от това- 5,2 бензин; по добре си нека търси някой дизел! То е мое мнение а ако парите не са проблем за расхода ......
LZ1RED
Коментар
-
Подкрепям мнението.Първоначално публикуван от redair Преглед на мнениеВ грешка си, 5.2 с газов инжекцион, харчи като пари по-малко от дизелите слагани на ZJ, и върви много повече
Независимо от това, че аз карам Чероки с дизелов двигател. Разликата е очевидна. При мен двигателят е на Рено, а в ZJ се монтира само това:

2,5 литровия двигател на "ВМ-мотори". За него е писано надълго и широко и тук и на други места.
А и с купето на Гранд-а, не вярвам да дава кой знае каква икономия на гориво.
За XJ с двигател Рено е съвсем друго - при леко каране, можеш да постигнеш разход от 8 л./100 км., че и по-малко (според колегата lcr
).
Така че, както казват повечето колеги тук - бензиновите: AMC 242 (4 литра, 6 цилиндров, редови), Magnum 318 V8 (5,2 литра, 8 цилиндров, V-образен) и Magnum 360 V8 (5,9 литра, 8 цилиндров, V-образен) са по-добрия избор при покупка на Гранд Чероки (говорим за серията ZJ).
proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори
Коментар
-
Значи днес ходих да го гледам,ама какво да видя... ... някои му е взел душата горкия джип много учукан ходова част за смяна а и доста е захабен салона.Сега тьрсиме друг,а що се однася до дизела ас карам 2.5 на алфа мотора /знам че не е алфа ама/ и до сега ми дава 9/100 в града а ас все го сравнявам с BMW 525tds абе давам гас доста!!!ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
Всички дизелови мотори на Джйип вървят в комплект с една сума за ремонт на двигателя. Така че като се удари чертата много често се получава разхода на бензиновите да е по-малък дори и без газова уредба.Първоначално публикуван от салко Преглед на мнениеДжипа не съм виждал но се страхувам само от това- 5,2 бензин; по добре си нека търси някой дизел! То е мое мнение а ако парите не са проблем за расхода ......
Виж че откакто във форума се появиха повече колеги с дизелови, все за проблеми с двигателя се пише.
Коментар
-
Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение...и върви много повече

Много си скромен и хората не могат да добият представа. Аз ще обясня така. Разликата между кик дауна на дизела и на 5.2 е като все едно да те рита кон в гърдите.
Няма такъв въртящ момент, тва е като спортна кола. При положение, че брат ми се базикаше с едно ауди 1.8Т а той беше на газ правете си сметката. 

no signature no problems
Коментар
-
колега ,аз съм с 2.1 на рено четири години. карам го като лека кола и досега проблеми нямам. колата е 88гПървоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеВсички дизелови мотори на Джйип вървят в комплект с една сума за ремонт на двигателя. Така че като се удари чертата много често се получава разхода на бензиновите да е по-малък дори и без газова уредба.
Виж че откакто във форума се появиха повече колеги с дизелови, все за проблеми с двигателя се пише.
разхода извън градско ми е 7л на 100 . сигурно имам касмет а?
)
По добре на дивия кон на лудоста,отколкото на куцото магаре на разума!:twisted:
Коментар
-
Сигурно.Първоначално публикуван от achko12 Преглед на мнениеколега ,аз съм с 2.1 на рено четири години. карам го като лека кола и досега проблеми нямам. колата е 88г
разхода извън градско ми е 7л на 100 . сигурно имам касмет а?
)
Ама не вярвам че го караш като лека кола, защото толкова бавна лека кола просто няма. Иначе за разхода вярвам. И че е най-безпроблемен между нафтовите също е по-скоро вярно.
Коментар
-
Аз карам един джип със 2.5 тди и толкова ръчка му давам и такъв тормоз му хвърлям че каквато и да е друго дживотно щеше да роди до сега със двигателя съм нямал никакви проблеми с изключение че съм му сменил 3 подгряващи свещи.До сега съм нямал никакви проблеми със загряването на колата никога не е надхвърляла 100 градуса .Разхода си е друга тема гори си и от повече то бензинов джип .Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеСигурно.
Ама не вярвам че го караш като лека кола, защото толкова бавна лека кола просто няма. Иначе за разхода вярвам. И че е най-безпроблемен между нафтовите също е по-скоро вярно.
15-16 на 100 гори дзвера.Само веднъж ми се е случвало да гори 6.5-7 на 100 когато веднъж тази година се връщах от Бургас до Пловдив но ми се спеше много и затова включих кроиз контрола на 85-90 км и така съм го карал през целия път.Та тогава когато изгори 6.5 на 100 км реших че на тази бензиностанция на която в Пловдив напълниш от ново джипката със гориво нещо не им работи колонкато както трябва защото събра само 18 литра а бях минал 280 км.Но после се оправи и пак си започна да си гори 15-16 на 100.
Коментар
-
Почти всичкиПървоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеВсички дизелови мотори на Джйип вървят в комплект с една сума за ремонт на двигателя. Така че като се удари чертата много често се получава разхода на бензиновите да е по-малък дори и без газова уредба.
Коментар
-
Ако бяха всички щеше да е трагичен факт. За сега е само злокобно предположение.
И аз съм виждал ГрандЧероки 2.5тд на 200 000км без да са му сменяни главите, ама една птичка пролет не прави.
А дюзите на 2.7 са си ремонт от всякъде.
Строшените дизелови са колкото здравите бензинови. И обратното, колкото процента са безпроблемните дизелови мотори, толкова са и бензиновите с ремонт. Така добре ли звучи.
Макар че ако има истинска статистика може и да изглежда по друг начин, щото аз за непланов ремонт на бензинов двигател не съм чул. Най-много компа да загуби маса (което винаги е свързано с квалификацията на сервиза) и да изгори.Последно редактирано от kinex; 07-08-08, 16:26.
Коментар
-
Много ми се искаше да не повдигаме пак темата, но...
Това с дюзите е с моите камъни по моята глава
. Ако колата съм я взел като нова мислиш ли, че щях да сменя работещи дюзи на 150 хиляди километра?
Принципно не съм съгласен с мнението ти за дизела, но темата не е за това и с нежелание ще се съглася с теб за повечето мотори, преди този на МБ вграждани в различните поколения и модели на Джип (и Крайслер).
Още повече, че мотивът за икономия някак не се връзва с последните тенденции в цените на горивата и реалното сравнение в разхода.
За пореден път ще кажа, че аз карам дизел, защото ме кефи да карам дизел! Въртящият момент в малките обороти е несравним между двете (бензин и дизел), а и всеки има право на избор.
Коментар
-
Да върви ; върви много повече от моето 2,1 тд и да няма смисъл да ги сравнявам няма а за расхода просто не мога да повярвам и да е 25 газ на 100 все е поскъпо от 8 нафта.Mисля че газовата уредба е повече пари от пълен ремонт на дизеловия двигател; Кинекса забрави това да каже!?!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар