Ас вече от 6м се радвам на моито чироки вярно ме води до невиждани до сега за мен полянки е доста леки ама това са пьрви стьпки!!!И сега братми се запали и си е харесал едно гранд чироки 5.2 бензин с ребристо с регистрационен номер С 86 37 ХC моляви ако някои знае нещо по подробно за джипа...ще сме благодарни за информацията!!!Джипката е в една авто каща до Люлин има я и в мобиле!!!Благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Искам съвет
Свий
X
-
До: Молба за помощ!!!
братле...каквото и да ти кажем..избори си е само твои...и все пак..нали знаеш...кола и жена...само на касмет !понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
Honda Shadow VLX 600 - 1999
FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6
0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
Влади
-
До: Искам съвет
Първоначално публикуван от салко Преглед на мнениеДжипа не съм виждал но се страхувам само от това- 5,2 бензин; по добре си нека търси някой дизел! То е мое мнение а ако парите не са проблем за расхода ......LZ1RED
Коментар
-
Първоначално публикуван от redair Преглед на мнениеВ грешка си, 5.2 с газов инжекцион, харчи като пари по-малко от дизелите слагани на ZJ, и върви много повечеНезависимо от това, че аз карам Чероки с дизелов двигател. Разликата е очевидна. При мен двигателят е на Рено, а в ZJ се монтира само това:
2,5 литровия двигател на "ВМ-мотори". За него е писано надълго и широко и тук и на други места.
А и с купето на Гранд-а, не вярвам да дава кой знае каква икономия на гориво.
За XJ с двигател Рено е съвсем друго - при леко каране, можеш да постигнеш разход от 8 л./100 км., че и по-малко (според колегата lcr).
Така че, както казват повечето колеги тук - бензиновите: AMC 242 (4 литра, 6 цилиндров, редови), Magnum 318 V8 (5,2 литра, 8 цилиндров, V-образен) и Magnum 360 V8 (5,9 литра, 8 цилиндров, V-образен) са по-добрия избор при покупка на Гранд Чероки (говорим за серията ZJ).proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори
Коментар
-
Значи днес ходих да го гледам,ама какво да видя... ... някои му е взел душата горкия джип много учукан ходова част за смяна а и доста е захабен салона.Сега тьрсиме друг,а що се однася до дизела ас карам 2.5 на алфа мотора /знам че не е алфа ама/ и до сега ми дава 9/100 в града а ас все го сравнявам с BMW 525tds абе давам гас доста!!!ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
Първоначално публикуван от салко Преглед на мнениеДжипа не съм виждал но се страхувам само от това- 5,2 бензин; по добре си нека търси някой дизел! То е мое мнение а ако парите не са проблем за расхода ......
Виж че откакто във форума се появиха повече колеги с дизелови, все за проблеми с двигателя се пише.
Коментар
-
Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение...и върви много повечеМного си скромен и хората не могат да добият представа. Аз ще обясня така. Разликата между кик дауна на дизела и на 5.2 е като все едно да те рита кон в гърдите.
Няма такъв въртящ момент, тва е като спортна кола. При положение, че брат ми се базикаше с едно ауди 1.8Т а той беше на газ правете си сметката.
no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеВсички дизелови мотори на Джйип вървят в комплект с една сума за ремонт на двигателя. Така че като се удари чертата много често се получава разхода на бензиновите да е по-малък дори и без газова уредба.
Виж че откакто във форума се появиха повече колеги с дизелови, все за проблеми с двигателя се пише.разхода извън градско ми е 7л на 100 . сигурно имам касмет а?
)
По добре на дивия кон на лудоста,отколкото на куцото магаре на разума!:twisted:
Коментар
-
Първоначално публикуван от achko12 Преглед на мнениеколега ,аз съм с 2.1 на рено четири години. карам го като лека кола и досега проблеми нямам. колата е 88гразхода извън градско ми е 7л на 100 . сигурно имам касмет а?
)
Ама не вярвам че го караш като лека кола, защото толкова бавна лека кола просто няма. Иначе за разхода вярвам. И че е най-безпроблемен между нафтовите също е по-скоро вярно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеСигурно.
Ама не вярвам че го караш като лека кола, защото толкова бавна лека кола просто няма. Иначе за разхода вярвам. И че е най-безпроблемен между нафтовите също е по-скоро вярно.
15-16 на 100 гори дзвера.Само веднъж ми се е случвало да гори 6.5-7 на 100 когато веднъж тази година се връщах от Бургас до Пловдив но ми се спеше много и затова включих кроиз контрола на 85-90 км и така съм го карал през целия път.Та тогава когато изгори 6.5 на 100 км реших че на тази бензиностанция на която в Пловдив напълниш от ново джипката със гориво нещо не им работи колонкато както трябва защото събра само 18 литра а бях минал 280 км.Но после се оправи и пак си започна да си гори 15-16 на 100.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеВсички дизелови мотори на Джйип вървят в комплект с една сума за ремонт на двигателя. Така че като се удари чертата много често се получава разхода на бензиновите да е по-малък дори и без газова уредба.
Виж че откакто във форума се появиха повече колеги с дизелови, все за проблеми с двигателя се пише.
Коментар
-
Ако бяха всички щеше да е трагичен факт. За сега е само злокобно предположение.
И аз съм виждал ГрандЧероки 2.5тд на 200 000км без да са му сменяни главите, ама една птичка пролет не прави.
А дюзите на 2.7 са си ремонт от всякъде.
Строшените дизелови са колкото здравите бензинови. И обратното, колкото процента са безпроблемните дизелови мотори, толкова са и бензиновите с ремонт. Така добре ли звучи.
Макар че ако има истинска статистика може и да изглежда по друг начин, щото аз за непланов ремонт на бензинов двигател не съм чул. Най-много компа да загуби маса (което винаги е свързано с квалификацията на сервиза) и да изгори.Последно редактирано от kinex; 07-08-08, 15:26.
Коментар
-
Много ми се искаше да не повдигаме пак темата, но...
Това с дюзите е с моите камъни по моята глава. Ако колата съм я взел като нова мислиш ли, че щях да сменя работещи дюзи на 150 хиляди километра?
Принципно не съм съгласен с мнението ти за дизела, но темата не е за това и с нежелание ще се съглася с теб за повечето мотори, преди този на МБ вграждани в различните поколения и модели на Джип (и Крайслер).
Още повече, че мотивът за икономия някак не се връзва с последните тенденции в цените на горивата и реалното сравнение в разхода.
За пореден път ще кажа, че аз карам дизел, защото ме кефи да карам дизел! Въртящият момент в малките обороти е несравним между двете (бензин и дизел), а и всеки има право на избор.
Коментар
-
Да върви ; върви много повече от моето 2,1 тд и да няма смисъл да ги сравнявам няма а за расхода просто не мога да повярвам и да е 25 газ на 100 все е поскъпо от 8 нафта.Mисля че газовата уредба е повече пари от пълен ремонт на дизеловия двигател; Кинекса забрави това да каже!?!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар