Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачки Гранд Чероки WJ 3,1 TD , 1999 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със спирачки Гранд Чероки WJ 3,1 TD , 1999 г.

Здравейте ! От по-малко от седмица съм собственик на въпросният джип . Вчера го карах около 30 км. , след това спрях да си свърша малко работа за около 2 часа . Когато тръгвах отново , педала на спирачката ми беше станал много твърд и имаше ход около 2см. По таблото нищо не светеше . Изключително внимателно се прибрах до дома си . При натискане на спирачката , джипа не спираше , а само намаляваше . Тази сутрин отново го опитах , но както и очаквах , нямаше промяна в състоянието му . Номера му по VIN e : 1J4GWB841XY516566
    Ето и малко снимки :

Моля за помощ и съвети .
    Chrysler Voyager 2.8 CRD LX , automatic , 2006

До: Проблем със спирачки Гранд Чероки WJ 3,1 TD , 1999 г.

Сякаш пробле някакъв се е появил със сервото , може някой маркуч да се е откачил - огледа ли. Имаше ли изтекла спирачна течност или нещо подобно!?

Коментар

Проблема е решен . Клапанчето на вакуума , което влиза в сервото се беше разяло , имаше две големи дупки и изпускаше . Замених го с друго и всичко е наред .

За да не отварям нова тема , бихте ли ми обяснили защо не мога да чета темите от форума Jeep-Систематизирана информация ? Когато опитам да ги отворя ми дава това :

Коментар

Първоначално публикуван от amsterdama Преглед на мнение
        Проблема е решен . Клапанчето на вакуума , което влиза в сервото се беше разяло , имаше две големи дупки и изпускаше . Замених го с друго и всичко е наред .

За да не отварям нова тема , бихте ли ми обяснили защо не мога да чета темите от форума Jeep-Систематизирана информация ? Когато опитам да ги отворя ми дава това :

Добре дошли в Оф роуд - България!
        Не ви го отваря, защото още нямате нужният брой коментари. До колкото помня, бяха двадесет коментара.

Коментар

Благодаря .

Коментар

)) и аз нямах спирачки. смених всичко ...+ новото феродо..ама не се беше приработило и стана като се връщах от Варна за Бургас вече се започна да се усеща че може би спира )))
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

И аз смятам да огледам спирачната система , тъй като не ми се вижда много ефективна . Но е възможно да се вманиячавам - сравнявам я с тази на колата ми S 320 CDI , 2002 г.

Коментар

Първоначално публикуван от amsterdama Преглед на мнение
                И аз смятам да огледам спирачната система , тъй като не ми се вижда много ефективна . Но е възможно да се вманиячавам - сравнявам я с тази на колата ми S 320 CDI , 2002 г.
                Смени спирачната течност с DOT-5.1 и ще започне да спира по-добре.
                Ако искаш драматична промяна ще трябват продупчени дискове и керамични накладки. Ако се цопкаш често в рекито по-добре нарязани дискове, че продупчените се кривят.

Коментар

Смяната на спирачна течност, се препоръчва профилактично на всеки две години, но много рядко някой го прави. Не е лоша идея след покупката на нов автомобил. Дот 5.1 течностите могат да се смесват с Дот3 и Дот4, но са по-скъпи.
                  По-евтина алтернатива са така наречените Супер Дот 4 течности. Текстар имат такава течност, на цена 20тина лева за литър.

Смяната на дисковете с надупчени или нарязани такива си спада в графата оптичен тунинг
                  По-добри накладки винаги са по-добре, стига да са подходящо подбрани за условията, в които се кара колата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X