Прави опит да запали - припалва и гасне. Във филтъра за газьола има въздух. Нали трябва да е херметичен? Как засмуква гориво - няма ел. помпа. Как, изобщо да разбера идва ли гориво? В другата тема се говори за някакъв клапан. Къде да го търся и как да разбера дали работи? Страшно мразя дизели и нямам понятие от тях.
За съжаление, падна ми се да имам дизел...
Забравих да пиша - 96 година е и е с механична помпа.
За съжаление, падна ми се да имам дизел...Забравих да пиша - 96 година е и е с механична помпа.
май това му беше. колата е от 94-та и вероятно филтъра беше на две петилетки.
аслед кат взех джипа и "черната" нафта изчезна...
...Има и такива без горивоподкачваща помпа. Напълни филтъра и помпата с нафта и тогава пробвай да запалиш. Можеш да използваш някоя пластмасова бутилка, пълна с нафта и да набуташ входящият маркуч направо от помпата в нея. После се отхлабват тръбичките към дюзите и се върти на стартер по малко, докато протекат (една по една, че иначе ще оплескаш всичко в нафта). По-лесно е ако се прави от двама души.
Направих такава проба: Елиминирам резервоар, горивопровод, филтър и подадох нафта направо на тръбичката, която влиза в помпата. Има всмукване (не съм видял дебита), но на тръбата "обратна нафта" няма нищо! 

Коментар