Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки 2.5 ТД не иска да запали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Чероки 2.5 ТД не иска да запали

Прави опит да запали - припалва и гасне. Във филтъра за газьола има въздух. Нали трябва да е херметичен? Как засмуква гориво - няма ел. помпа. Как, изобщо да разбера идва ли гориво? В другата тема се говори за някакъв клапан. Къде да го търся и как да разбера дали работи? Страшно мразя дизели и нямам понятие от тях. За съжаление, падна ми се да имам дизел...
    Забравих да пиша - 96 година е и е с механична помпа.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

До: Гранд Чероки 2.5 ТД не иска да запали

не съм дизелджия и не разбирам! само от опит ! паро/водо струйка отдолу (вероятно може и без нея) и оглед за спукани тръби и течове. раздвижване на ръка на всички гумени тръби (нафтопроводи) за визоализиране на скрити пукнатини в гумата. Миналия месец правих поло ( бензин ) на приятел , след смяна на какво ли не при "майстори" дойде при мен при същите като теб симптоми, смених бензиновият филтър (отзад отдолу) веднага след резервуара-запали, тръгна и не се върна май това му беше. колата е от 94-та и вероятно филтъра беше на две петилетки.
    Да не се обидиш, не е лично ! но работейки в един газ сервиз няколко пъти ми се случва да идват коли за ремонт "щото лощо работят на газ и гаснат" с празни газови бутилки и след час борба да се диагностицира и обяснения "Аз заредих Х минал съм У значи трябва да има ..." като зареди всичко се оправя нищо лично но е възможно датчика да ти показва гориво в резервуара, а той да е празен ( дефект, лош контакт и т.н.) съчетано с някоя нова пукнатина която да "точи" гориво ефекта пак е същия,лапаш въздух и гаснеш. Джипа които се опитвам да възкреся ( на зетя и неговият баща ) горял 30 и още на сто при огледа видях, че тръбата за връщаштия се в резервуара не използван бензин е като швейцарско сирене (от Швейцария дойде и "джипчо") и той не е връщал , а е лял бензин по пътищата.
    Също съм имал проблеми с "една нафта, ефтина, от там" , ако не си сигурен какво къде си заредил, точи резервуара в туба и филтрирай.
    Понеже духа на ракията взема превест над моя за друго не мога да се сетя в момента като общи проблеми . Утрото е по-мъдро....
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Прави опит да запали - припалва и гасне. Във филтъра за газьола има въздух. Нали трябва да е херметичен? Как засмуква гориво - няма ел. помпа. Как, изобщо да разбера идва ли гориво? В другата тема се говори за някакъв клапан. Къде да го търся и как да разбера дали работи? Страшно мразя дизели и нямам понятие от тях. За съжаление, падна ми се да имам дизел...
      Забравих да пиша - 96 година е и е с механична помпа.
      здравеи колега ! клапана ти се намира непосредственно до ГНП-то.
      моя джип е 2,1 тди. но принципно спирателния клапан се намира до ГНП-то. търси от ГНП-то маркуче което отива към резервуара.на него е и въпросният клапан успех
      п.с. и аз мразя дизели ама на )) нафта се намирало и на "черно"....и се отказах от 5,7 бензин ! аслед кат взех джипа и "черната" нафта изчезна...)))
      понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
      JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
      Honda Shadow VLX 600 - 1999
      FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
      Влади

Коментар

здравей колега.Относно дизелите,те не са лоши но за съжаление искат добра херметичност на горивната система.Имах случай преди време с един форд който правеше същите мурафети и то ги направи за първи път в центъра на София.ВЕСЕЛБАТА БЕШЕ ПЪЛНА.Оказа се че една тръбичка която влиза в помпата се беше протрила на дифтунката и от там засмукваше въздух.Огледай всички връзки по които се движи нафтата, мисля че проблема ще лъсне.

Коментар

Клапана го намерих. Монтиран е върху тялото на помпата. Прилича на - примерно, датчик за температура. Как действа не е ясно, защото към него няма никакви тръби. Вероятно прекъсва нещо вътре в помпата. Та към него се подава ток и се чува цъкане. Поне магнитният му клапан движи. Вчера казах - припалва и гасне. Днес въобще не се обажда. Откачих провода за обратна нафта - нищо не тече от него. Смукнах с уста на горивопровода от резервоара, който влиза във филтъра и нафта идва. Около помпата е претрупано с тръби, гуми и жици и много трудно се преглежда, но всичко е сухо. Не видях и нищо протрито. Отгоре върху тялото на помпата се вижда някакво устройство на което пише BOSCH и към него отиват три жици. Монтирано е така, че да може да се върти по оста. Някакъв реглаж? Аванс? Друго? Ако се скапе какво ще стане? Изобщо как да диагностирам къде е повредата, за да знам какво да търся?

Коментар

Някъде във високите точки на горивопровода смуче въздух, затова няма течове. Огледай много внимателно целия горивопровод и обезвъздуши системата, защото така, както е празна сега много трудно ще запалиш, дори и да си отстранил неизправността. А горивоподкачваща помпа няма ли тоя двигател?
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Няма електрическа помпа. От резервоара тръба до филтъра. От филтъра влиза в помпата и от помпата излиза друга тръба към резервоара. Кръстих я "обратна нафта" - няма какво друго да е. Затова се зачудих в първия ми пост - как без помпа. Самата нагнетателна помпа ли смуче? И какво е това смучене? Трябва да е доста силно... Никъде не виждам теч или протрито, пробито, скъсано...

Коментар

Да не е в резервоара ...Има и такива без горивоподкачваща помпа. Напълни филтъра и помпата с нафта и тогава пробвай да запалиш. Можеш да използваш някоя пластмасова бутилка, пълна с нафта и да набуташ входящият маркуч направо от помпата в нея. После се отхлабват тръбичките към дюзите и се върти на стартер по малко, докато протекат (една по една, че иначе ще оплескаш всичко в нафта). По-лесно е ако се прави от двама души.
                П.П. Може да смуче и от уплътнението на самия филтър или някоя скобичка и да няма видими белези. Ако запали по тоя метод, който ти описах, търси нататък по горивопровода. Иначе търси проблема в помпата.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Направих такава проба: Елиминирам резервоар, горивопровод, филтър и подадох нафта направо на тръбичката, която влиза в помпата. Има всмукване (не съм видял дебита), но на тръбата "обратна нафта" няма нищо! Не иска и да се обади...Ами къде отива горивото влизащо в помпата? Цилиндрите пълни ли са с нафта?
                  Какво може да бъде? Пълна разцентровка? Как се е получила? Какво да гледам друго...

Коментар

'Айде да гледаме формулата! Джипа може и да го метнеме...

Коментар

Ако цилиндрите са пълни с нафта, досега да си разбрал .... Помпата събира доста.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Пълна свинщина! Свърши формулата - честито първа победа на Хейки, отивам при джипа да продължавам с мъките. Същата постановка. Сипвам нафта в една бутилка, за да следя и дебита. Трябваше да развия една дюза да видя пръска ли. Някой ме накара да завъртя стартер и ...нечувано!!! Колата запали...даже не изпуши! Все едно никога не е имало никакъв проблем! Възстанових си оригиналното захранване с гориво - пак си запали от първото чукване! След като два дни ми изпробва нервите, изпробва акумулатора и стартера, накрая гадината, май че ми се подхилкваше! Хич и не се радвам. Нищо не съм направил, нищо не съм научил...и какво и беше? Ами утре ще стане пак същото!
                        Дизеловите системи подлежат ли на запушвания, както при бензин? Нещо да се е намърдало в помпата и после да си е отишло...

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                          Дизеловите системи подлежат ли на запушвания, както при бензин? Нещо да се е намърдало в помпата и после да си е отишло...
                          Подлежат на запушвания! Както и Ферарито подлежи на гръмване на двигател.

Системата ти се е обезвъздушила и е запалил, но щом не си открил и отстранил причината очаквай пак проблеми.
                          Помпата е в ГНП-то. Нарича се помпа за ниско налягане и е ротационна пластинчата. Дърпа както нафта, така и въздух, ако се наложи, именно с цел да има движение и да може ГНП-то да се самообезвъздушава.
                          Слага се прозрачен маркуч на връщащата нафта (най-добре е и на подаващата) и се гледа къде има движение и какво се движи - нафта, въздух или л@йна. След това се правят изводи. Освен главния горивен филтър обикновено има филтър в резервоара и на изхода за обратната нафта на ГНП-то. Това са местата за запушване. А въздух може да влезе от всяка неплътност.

Коментар

Не, просто си напълнил помпата. Ако междувременно случайно си отстранил и неплътността, скоро няма да те дразни ....
                            П.П. С Паджеровод сме писали едновременно... Помпа не съм чувал да може да се запуши, пък няма и къде. Филтъра в резервоара (цедка) е най-вероятното място. Другото е спичане на горивопроводи в моторния отсек и неплътно затегнат горивен филтър.
                            Последно редактирано от kuzdov; 03-08-08, 18:30.
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря за консултацията! Дано Господ да си е отмъщавал за нещо и вече да е задоволен...
                              Ще видим какво ще бъде утре!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X