Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде да направя лифт на Гранд Чероки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде да направя лифт на Гранд Чероки?

Хубаво би било да намеря такова място във Варна и региона, но Бургас също не е далече.
    Искам да си вдигна джипката и да сложа по-големи гуми. Сега карам с 235/75/15, ще ми се да бутна 31". Сам не мога да го свърша, нямам жокер обади се на приятел, значи ми остава ми услуга в сервиз.

Ако някой някъде си е вдигал джипката да каже. Или пък ако някой го прави, да си признава овреме
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

До: Къде да направя лифт на Гранд Чероки?

Остава и във Варна да не намериш кой да я свърши тая работа.

Коментар

Най-лесно и евтино, слагаш едни подложки:

а) поръчка на готови такива от някой сайт
      б) купуваш си дурал ( около 150 лева ), даваш на стругар да направи това (60-100 лева) http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherok...cers/index.htm

Като имаш подложките, нужните инструменти и умения става за 1 ден и не е космическа наука да се направи и от готвач или шивачка на пердета, ако имаш пари а ти липсва по-горното всеки сервиз би трябвало да го направи, аз повече от 200 лева за труд не бих им дал, подложките от теб...

Успех и дерзай!
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Идея нямаш колко космическа наука е.
        Не си разваляйте джипките.

Коментар

Значи мислех го това с подложките, имам кой да ми ги направи и сервиз да ми ги монтира. Знам, че това е най-лесния вариант. Обаче те гумите ми 235/75/15 и сега опират в носачите при пълен ляв и десен.
          Та затова си мисля, че трябва да го погледне разбирач, някой който го е правил и е наясно с тези работи.
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Е, има 2 школи: както трябва и всички други. Бат ви Georgeone вече ви предложи една от всички други, може би е време за една както трябва.

Сега аз какво бих предложил: 1. изясни си целите - самото вкарване на 31" гума не е достатъчно. 2. изясни предназначението - кафе рейсър, рок кроулинг, трофи рейд, експедиционен, др. След като си изяснил тези неща сядаш и си правиш домашната работа, а именно решаваш какъв вид лифт, колко инча, от кой производител, колко ще струва, колко е доставката и всички останали въпроси които могат да възникнат. И след това ако не си се отказал го правиш.
            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
              ...1. изясни си целите ...
              Целите са:
              1. Да е по-висок за да може натоварен до дупка да не подпира из дупките по язовирите.
              2. Да се посегне малко и да не люлее много (както е в момента).
              3. Чисто визуално да придобие по-джипарски вид, че какъвто е клекнал сега, как да го докарам на 6 септември
              4. Окачването ми е за ремонт и като го ремонтирам предпочитам да го направя и по-висок.

Ако бях от разбиращите бих си направил всички сметки и ремонти сам (за съжаление съм само теоретик - преди 20 години съм завършил ДВГ). Предпочитам специалист да ми погледне машината, да прецени моментното и състояние и според нужния ремонт да предложи варианти за лифт.
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Аз залагам бутилка Американска ракия отлежала, че няма сервиз не само във Варна но и в София, който да ти направи това което искаш и да не ти вземе поне цената на моя Черок примерно!

Много разбиратели има и много големи и напудрени сервизи но един да ти свърши всичко по-горе изброено, и от теб, и от Митко, аз поне не съм чувал...

Най-евтиния лифт кит за ДЖИП 2" в БГ е над 2000-2500 лева и пак не се знае дали ще включи всичко от до, тампони, биелетки, пружини, носачи и т.н. а труда, а настройките после...

Моето предложение с подложките НЕ ти върши работа!
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Идея нямаш колко космическа наука е.
                  Не си разваляйте джипките.
                  Tочно по тази причина, от половин година, се каня да напиша една кратка статия за окачването. Нямам нито претенциите, нито амбициите да обясня как се прави "лифт", а да стане ясно на повечето колеги, колко сложно и отговорно нещо е това...
                  Колега musovir, завършил си завършил ДВГ преди 20 години, когато образованието беше в пъти по-качествено от сегашното. Ако не друго, то поне разбираш за какво става дума... Всъщност, много от членовете на форума ни, вече имат горчив опит, било поради подценяване на проблемите до които биха довели неправилно подбрани, макар и качествени, елементи, било от предоверяване на "майстори" по "лифта". Трошенето на джипа е белия кахър, защото обикновено се случва в гората, т.е. при малки скорости, по-страшното е това, което би се случило на пътя, с висока скорост и загуба на управление, поради неудачно окачване...
                  Митко ти е дал правилния отговор. За щастие, за твоята джипка има готови решения, изпитани при това, разработени или от специалисти, или с много опити, а най-често и по-двата начина едновременно... Въпреки всичко, няма универсално окачване. Постигането на първите две условия, касаещи нуждата ти от ново окачване, ще бъдат за сметка на по-твърда возия, а третата за сметка на шофиране с по-малки скорости най-вече по пътищата... както казва Стефан, "няма пълно щастие"...
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Аз също много силно се съмнявам че има сервиз който адекватно да отговори на поставения от тебе въпрос. Освен ако не е специално за офроуд окачване. Знам няколко, но са ти далече. Точно за това ти препоръчвам сам да се подготвиш, дори само теоритично.
                    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

не се мъчи, вземи готово окачване 2 или 2,5"
                      иначе се вкарваш в такъв филм....

е, струва пари.... ако искаш тънко - слагай подложки

ще ти кажа аз какво направих, макар че има някъде отделна тема.

1. не разбирам от окачвания и няма да ги измислям тепърва.....
                      2. целта ми беше като твоята - да се повдигне, че беше клекнал много, да сложа 31" и да си карам по хасвалта.. и тук таме черен път за риба и расоТки.

затова взех 2" Траял Мастер...... 4 аморт. и две предни пружини, отзад се слагат старите предни.
                      комплекта полиретанови тампони от щатите.
                      монтажа може да ти го направи всеки кадърен монтьор по ходова част, стига да може да избие старите тампони и да има преса за новите......
                      ако няма във Варна, Явор вромос ще се справи

сега вози по-твърдо, вдигна се с около 7см спрямо старото положение и ме кефи максимално.... получи се това, което очаквах. даже вчера забелязах че с 5 човека и пълен багажник заспива и даже не друса.... а дупките не ги забелязвам вече

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение

затова взех 2" Траял Мастер...... 4 аморт. и две предни пружини, отзад се слагат старите предни.
                        Братчет. Това е много интересно.
                        Малко по-долу в подфорума има една тема за 3.5" чрез преместване на предните пружини отзад.
                        При теб по същия начин става 2".
                        Мерил ли си колко реално е разстоянието от центъра на джантата до калника.

Коментар

Пламене, като имаш предвид на умората на старите предните пружини, те вероятно са загубили 1.5' от първоначалната си дължина... сметката излиза...
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Тогава трябва онези с които лифта става 3.5" да са чисто нови, а те всъщност са 12 годишни.
                            Последно редактирано от kinex; 20-07-08, 19:43.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              Братчет. Това е много интересно.
                              Малко по-долу в подфорума има една тема за 3.5" чрез преместване на предните пружини отзад.
                              При теб по същия начин става 2".
                              Мерил ли си колко реално е разстоянието от центъра на джантата до калника.
                              точно с 1 см. отзад е повече...... не мисля че е фатално....... мисля да напълня 1 чувал с пясък и да си го возя отзад...хем ще го изравни, хем няма да друса

в интерес на истината, руснаците пишат да се сложат предни пружини от Чероки, не от Гранд... без да уточняват с кой точно индекс да са пружините.........

....... по една случайност, мойте предните бяха от Чероки, купени чисто нови миналата година но се държаха точно като омекналите стари ......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X