Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ми направиха по джипа днес!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво ми направиха по джипа днес!

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
    Знаеш ли кое е най-лошото - не сервизите са проблемът, а хората, които работят в тях.
    Е така де, то техниката не е виновна, но как все така се случва, че в цифромански сервизи се попада на откровени некадърници и мошенници..? Не, че другаде ги няма, ма поне не взимат толкова скъпо ...
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Миналата година ТАМ ми смениха карета, семеринги на раздатката и предня диф, масла, амортисьори, шарнири и тн. В заявката отбелязах, че искам старите части да ми се върнат /не че ще си ги прибера за спомен, а поради "наУчен" интерес/. Естествено, че не ги получих! Обясниха ми, че колегите не били разбрали
      Сега ме обвземат едни съмения.....
      Дано поне маслата да са сменили с правилните
      JEEP CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Първоначално публикуван от gabone Преглед на мнение
        Миналата година ТАМ ми смениха карета, семеринги на раздатката и предня диф, масла, амортисьори, шарнири и тн. В заявката отбелязах, че искам старите части да ми се върнат /не че ще си ги прибера за спомен, а поради "наУчен" интерес/. Естествено, че не ги получих! Обясниха ми, че колегите не били разбрали
        Сега ме обвземат едни съмения.....
        Дано поне маслата да са сменили с правилните
        Докато ТАМ и ДРУГАДЕ се обслужват всички гаранционни автомобили(за да им важи гаранцията)нищо добро не ни чака.Те по резумпция си имат сигурна клиентела(т.е.нямат конкуренция,щеш-нещеш,ходиш ТАМ и плащаш като поп)Ако имаше и друг избор,нямаше да се правят подобни свинщини...

П.П:В ,,ТАМ'' и в ,,ДРУГАДЕ'' съм се заклел да не стъпя повече
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Е така де, то техниката не е виновна, но как все така се случва, че в цифромански сервизи се попада на откровени некадърници и мошенници..? Не, че другаде ги няма, ма поне не взимат толкова скъпо ...
          А, и в другите е така, просто сумата се преглъща по-лесно. Иначе до гуша ми е дошло да показвам на механици как да ми правят колата.

Коментар

Първоначално публикуван от VeshteR Преглед на мнение
            чудя се само кога ли по някоя телевизия ще съобщят:
            ''днес поради неизяснени все още причини клиент на фирмен сервиз откри безразборна стрелба с личното си законно притежавано оръжие
            след като е застрелял от упор обслужващият го персонал в момент на временно умствено разстройство стрелецът кротко се е предал на полицията''

дано не се случва
            но наглостта на някой ''майстори'' минава всякакви граници
            тука си е истински сървайвър
            Колеги това е наближило за стрелбата само че за сега го карам само на плесници по главите на тези зад щанда а не по маисторите.На овчакупел какъв проблем стана за една виско муфа нова и не работи.Име убеждават че е така било нормално мерцедеса на 110 градуса. Мали колко бързо ги убедих и ми донесоха нова и ми я поставиха и чао отидох си.това ако е някои кротък човек направо гори с 220лв
            0885 297985,мтел-Радо
            0876 556870,виваком като домашен

Коментар

здравеите колеги.. тогава.. нека си направим извод от създалата се ситуация !Ч!!! какъв е изводът..? на сервиз аз не ходя.аз сам съм си сервиза...и ако направя простотия то да ме е яд на мене си . имах проблеми с реномиран Бургаски маистор !!! и то "само" по негови думи объркал реда на запалване за V6 - FoMoCo резултата плачевен : стопен стартер + стопен акумулатор.
              понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
              JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
              Honda Shadow VLX 600 - 1999
              FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
              Влади

Коментар

Първоначално публикуван от godech Преглед на мнение
                Колеги това е наближило за стрелбата само че за сега го карам само на плесници по главите на тези зад щанда а не по маисторите.На овчакупел какъв проблем стана за една виско муфа нова и не работи.Име убеждават че е така било нормално мерцедеса на 110 градуса. Мали колко бързо ги убедих и ми донесоха нова и ми я поставиха и чао отидох си.това ако е някои кротък човек направо гори с 220лв
                Мали,грубиянТе горките хорица са имали предвид 110 по ...ФаренхайтЕ,може нисичка да е тая температура,ма виското е било ,,Премиум''
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ако имаше и друг избор,нямаше да се правят подобни свинщини...[/quote]
                  Това да нямаш избор го усещаме и при избори!!! Винаги ни принуждават да избираме по-малкото зло, а свинщините са все по-големи!
                  А в случая злото е голямо,а и скъпо
                  JEEP CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

момчета положението с фирмените сервизи е така защото вземат сульо и пульо на работа. не ги обучават даже и да имат специализирана литература тя е прибрана някъде на сухо и чисто никой не си прави труда да я прочете /ако е преведена разбира се/ и като добавиш липсата на контрол. за мен колкото е по лъскав един сервиз толкова по трудно може да се наложиш или да получиш каквото искаш. поздрави на всички

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                      Моето скромно мнение по вопроса е , че е дошло време да се действа!
                      Може да сме бананова република, но сме в европа.
                      Със споделяне и оплакване предпазваме нашите колеги от форума , да не повтарят грешките ни, но СЕРВИЗИТЕ СИ ПРОДЪЛЖАВАТ БЕЗНАКАЗАНО ПО СТАРО МУ!
                      Дошло е време да се действа и затова предлагам:
                      1.Незабавно да се пише до комисията за защита на потребителите /като се опише подробно проблема и се представят документи за плащане и т.н.
                      2.Копие от писмото да се изпрати до Асоциацията на вносителите на нови автомобили / или както там се нарича/
                      3.Копие до Ръководството на Въпросния сервиз.
                      4Консултация с адвокат ,с опит по тези проблеми, за други действия от наша страна

Целта на гореописаните действия е :
                      1. Да се информира обществеността и ръководствата на сервизите за БЕЗОБРАЗНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В лъскавите представителства и сервизи.
                      2.След многократни писма от наша страна и констатиране на БЕЗОТГОВОРНО ОТНОШЕНИЕ към писмата ни, да се приложат копия с входящите номера и да се обърнем към пресата , телевизията и европейските институции - до решаването на проблема!
                      за целта трябва малко организация от наша страна и да се почва по ред.
                      Очакваме предложения и съдействие.
                      П.С. Предложенията да са в духа на: как да постигнем целта си ,а не как няма да стане.
                      Аз подкрепям идеята с един линк: http://www.kenanoff.com/blog/archives/190
                      Жалбата в Комисията за защита на потребителите отнема няколко минути.

Коментар

и след тази жалба отношението става другоооо , но защо е необходимо да се стига до там , да показваме , че не сме мишки по неприятния и за нас начин....

С писма директно до Щутгарт стават най-добре нещата - в форума има доста опарени - ако всеки си пусне историята подкрепена с фактура или без нищо , след около 1000-2000 писма може и да вземат правата на въпросния сервиз , и ще свърши гаранционното лапане и тн и тн
                        rides:
                        :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
                        :arrow:2005 Yamaha YZ250
                        :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
                        The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                          Закарах си колата в един сервиз (умишлено не го цитирам - мога да дам инфо на лично съобщение) за да сменят 4та и 5та дюза (за информация те се намират под таблото, защото този мотор влиза доста назад), защото е свързана процедурата с откачване на мотора и скоростите, за да падне надолу, откачване на всички радиатори ремъци и пр. - доста работа и исках да е в сервиз с добра репутация.
                          Вчера си взех колата, платих 2300 лв (вкл. труд, две дюзи и 1 ремък), част от които на самия механик, за да е "доволен". Доволен и щастлив се прибрах, но реших да поразглобя, да се порадвам на новите дюзи (то си е за радост - 800 лв е парчето) и правейки го осъзнах, че по колата е сменен само ремъкът, а дюзите са просто разместени (имах поне 3 нови дюзи на колата - пета доста трудно се вижда и две стари) като на мястото на 4 и 5та имаше 2 видимо нови, но на останалите места се беше появила една доста позацапана. След почти 2 часа разговори по телефона и преговори с приемника получих на ръка една нова дюза (само мога да се надявам, че поне една е била сменена). Честно казано за пореден път ми се разбиха илюзиите за това как се случват нещата наоколо ни, но смятам да не оставям нещата така. С намерение съм да изпратя писмо до ръководството на сервиза с копие до всички марки, които се сервизират там и да им обясня проблема. Това е практика, а не изолиран случай и ако ние - потърпевшите не направим нещо нищо няма да се промени и ние ще продължаваме да псуваме на ум (щото не е прилично).

Преди два месеца си смених маслото на скоростите и раздатката на същото място - трябва да се притеснявам, нали?!

Пускам нова тема, защото очевидно темата е болна и има доста опарени.

Моля модератор да смени "колата" в заглавието с "Джипа" и да изтрие този коментар.
                          На нас Българите ни липсва ПЪРВО морал Второ човечност при това тези две качества литсват поне на 90% от българите .И във връзка със темата искам да споделя за един мои познат които е ужилен от същия сервиз но в пловдив .Сега моя познат ги съди защото заради тяхната алчност,безхаберие,немарливост,,,,,,,,,,,,, тои счупи двигателя си на неговия L200.

Тамета която си пуснал е много актуална браво за което.

Коментар

Някъде бях писал ,че са мало---умници и ето защо-след смяна на масло на преден диф.при тях - що трябва да ми стягат пробката
                            Днес смених чорбата на задния диф.при един познат и той ми вика абе тая пробка норочно ли е лашната.Казвам му не знам трябва да питам тия в БС или май по точно ще е /лай--нян С/Айде със здраве и там само за части ако се налага.А сега някой ако може да каже от къде мога да си намеря тампони за амортисьорите , че май са за смяна.
                            Mitsubishi Outlander

Коментар

Преди години в БС след ремонт на скоростната кутия (автоматик) забравили моля ви се да налеят масло

На следващия ден айде към морето и гледай какво става. Нова скоростна кутия - като те поеха половината разходи... няма такова нещо значи

Коментар

затова има интернет + много четене + златни ръчички +инструменти !))
                                понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                                JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                                Honda Shadow VLX 600 - 1999
                                FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                                Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X