Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От part-time към full-time 4x4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: От part-time към full-time 4x4

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    Защо се занимаваш с фантастики не те разбирам, бъди реалист, иди до острова гледай някой готин мач, вземи си едно XJ за стотина бели пари яхни го и си ела с ферибота през Италия и Гърция... ще си имаш 4 литра с готина РК и СК и гуми с джанти може да си вземеш за из път пак за стотинки....

Имам човек който за 250 бели пари урежда всичко отдалечено, ходи, гледа, прави документи и си разбира от нещата, от 30 години продава коли, местен, бял...

Тук няма да се занимаваш с тъпотии и бюрокращини, нали джипа ти е регистриран с 2,5 л мотор, нито данък нито друго те притеснява, караш и си свиркаш )

наистина разумно решение , един с десен волан за части и изчезва за скрап накрая На моя корубата му е супер, бил е гаражен и няма ръжд почти никъде . Очаквай включване за подробности
    rides:
    :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
    :arrow:2005 Yamaha YZ250
    :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
    The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

е, намерихме донора 98ма 4,0 автомат и до нова година си мисля да е готов хибрида Ако на някой му трябва 2,5 бензинов мотор с кутията (5ск ръчна) , раздатка и мостовете , или пък нещо от купето на по-новия да звънка
      rides:

Коментар

Здравей колега! Честита придобивка първо. "Донора" имам предвид Желая ти много успех в начинанието с "хибрида"! После качи видео и снимчици да се порадваме на прозизведението ти. Относно "донора", понеже виждам, че сме и съграждани, ще се радвам да се видим, да пием по нещо и да обсъдим, дали имаш нужда от задната седалка (възглавница), амортисьорчетата на задния капак, ако са читави, предния десен фар и други за които трябва да си съставя списък 0886 31 65 34 ми е телефона. Утревечер пак съм тук, ако искаш ти дай някви кординати да ти се обадя аз, ако на теб не ти се набутва или просто пиши
        Jeep Cherokee XJ `91
        "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!
        След девети той направи съдбоносната крачка напред!..."

Коментар

здравей, ше те има предвид когато пристигне донора, това ще е около 10ти декември
          rides:

Коментар

Екстра!!! Съвпада точно с "пазарния" ми ден Ще пиша тогава пак
            Jeep Cherokee XJ `91
            "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!
            След девети той направи съдбоносната крачка напред!..."

Коментар

колега имам същото jambore ими трябва предна лява полуоска

Коментар

след 15ти заповядай да си я вземеш ако искаш пусни ми тел на лично да не занимаваме другите
                rides:

Коментар

ок 0899090773

Коментар

прибрах го успешно донора XJ 4.0 HO , Limited SE от далечната 95та , 150х километра . Първи впечатления - от 4ката мотор може повече да се иска , но без да го инспектирам няма да го съдя с каране 100-160 даваше между 250 и 300мили с един резервар , който е към 65литра , поне макс толкова можах да вкарам Толкова за него , сега ще помисля къде да направиме операцията по трансплантацията на сърце + крайници и веднага ще пусна тема в продава

Естествено веднага го зарових в местната кал , на фул тайм поведението му е доста по-различно , особено в завоите . Може би и гумите Ханкуук на 5 години асфалтово търкане не са най-добрите та ще се разучаваме в движение (ама къде ли се бави снега тази година )
                    rides:

Коментар

ето я темата , да прехвърлим комерса там

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...777#post560777

Имам 2 нови въпроса - определено има някъв електронен блокаж , който не ми дава да се нося като хората Когато е само на задно разбирасе

Другия проблем - прехвърлянето на скоростите с десните педали ?? Май няма как да паснат . Евентуално да си оставя моите 5ск ръчни от 2,5ката но едва ли е възможно технически (не съм раглабял още нито едно XJ)
                      rides:

Коментар

Относно последните редове на предния ми пост , стигнах до извода , че ми трябва кутия АХ-15 , а имам АХ-5 налична. Преди да сваля моторите обаче няма как да видя коя с колко шлица е и евентуално да преместя маховика и съединителя от 4ри цилиндровия мотор... Маховика добре , дано да е малко по-лек (ако не ще го стръгнеме със сигурност) , съединител ще купя хеви дюти и може да изкара известно време. В руския документ пък прочетох за автоматика AW4 , че е практически вечна .... което звучи перфектно , само да не беше толкова мудна (макар , че копчето спорт доста изостря поведението). Въобще отекоха ми очите да чета и пак не намирам отговор , за да взема решение - автомат или ръчка ?
                        rides:

Коментар

Ако искаш джапанската кутия да не е мудна ще трябва да я караш на бавни. Направо подскача. Ама не прекалявай че 242 на бавни е с блокаж.
                          Може да се натегне и жилото на кикдауна, но не очаквай чудеса.

Коментар

аз мотора знам как да си го съживя , само с кутиите да се оправя - това е големият проблем.... Все ми се иска да си е ръчка както досега , много повече контрол имаш в ръцете Издирвам инкасовите чирокита , те са с ръчни скорости и 4,0 мотор . Като чета шлиците трябва да са 23 , ама как да купувам без да съм видял какво ми трябва...
                            rides:

Коментар

Здравейте колеги джипари това ми е първото появяване във форума чисто нов участник с една дума новобранец който преди година си купи едно чероки 4л и реше че вече има джип. Да ама-не чак после разбрах черока е с раздатка 231 парттайм и нямя фултайм. Това според мен си е меко казано несериозно да чакаш ти да забуксуваш някъде и чак тогава да включиш предния мост пък после като излезеш от там да трепериш да не би да забравиш да го изключиш че да не строшиш нещо. И реших ще търся раздатка 242 и взех че намерих и то тук в БГ. Раздатката е NV242J-хубаво ама като я отворих се оказа че виригата е доста разтегната и трябва да се смени.Ако някой знае откъде мога да нупя такава верига да каже ще съм му много благодорин.

Коментар

Колега, тодоров3 , ето тук и тук има подробности за 231 и 242 раздатки, за режимите на използване и на какъв терен. 231 я има и с 21 и с 23 шлица на входния вал, а когато е комплектована с автоматична скоростна кутия е и с удължен входен вал. А 242 също я има и с 21 шлица на входния вал /от 87 - 89 г./, както и с 23 шлица. Разгледай този руски сайт, има доста подробности за Jeep. Поздрави!
                                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                                First impression is not always true. Get inspired.
                                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X