Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи проблем с новият ми ГРАНД 3.1td

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първи проблем с новият ми ГРАНД 3.1td

Първо да се похваля: GRAND CHEROKEE 3,1 TD 1999. много запазен външно и от вътре, обслужен и каран 7-8 мес.от познат. Комплект нови зимни и нови летни гуми.
    От около година чета форума и намирам всичко което търся. За съжаление нямам достъп до систематизираната информация. Сега вече имам JEEP и ще имам и повече нужда от информация за него.

За проблема:
    Преди да го купя забелязах малко ръжда по водната помпа. Приятелят от който взех обеща да го оправи за негова сметка, но майстора си остави ръцете. Каза че е сменил семеринг на водната помпа - сега тече по 2-3 литра за по-малко от 100км. Според същият "майстор" водната помпа е за смяна (намерил я от Ауто плюс за 100лв.?). Водата в охладителната система е много ръждива - явно антифриз няма от дълго време.

На таблото свети оранжева лампа - индикация за празно казанче. Дори и да долея вода до максимума не гасне лампата. ???

До: Първи проблем с новият ми ГРАНД 3.1td

Водната помпа с поставянето в пловдив беше 70 лева преди 2 години,направи си промивка и смени антифриза,охладителната система е слабото място на този Гранд. Отдели и максимално време и финансиране,друго поне аз не съм забелязал да дава откази. След пълна ревизия на моята вече мога да кажа точно,че работната температура на двигателя в градски условия независимо от жегата и пуснат климатик е 85 градуса, на големи баири става 90,ако теглиш ремарке колебае 90-95,но никога повече,ако е изправна. Една препоръка към колегите които карат с подобна трансмисия,при преодоляване на големи наклони за дълго време,включвайте OD on/off това е копче в ляво на скоростния лост,което забранява 4-та предавка, така загряването е сведено до минимум,и по мои наблюдения,непозволява превишаването на 90-те градуса.

п.с. относно лампата,смени си капачката на изравнителното казанче,1.1 бара е.
    Последно редактирано от Стефан ERA; 20-06-08, 07:48.
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Благодаря за съветите.
      Намерих спукан маркуч точно над помпата, а "майстора" щеше да я сменя. Смених го с нов и измих двигателя - сега чакам да видя дали ще стане отново целия в ръжда.
      Относно капачката - преди да се свали помпата за смяна на семеринг, лампата на таблото не светеше. Вероятно иска "РЕСЕТ" или нещо подобно

Коментар

Първоначално публикуван от fvr Преглед на мнение
        Вероятно иска "РЕСЕТ" или нещо подобно
        или иска почукване с дръжката на чука по казанчето - блокирал поплавък, случвало се е.
        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

ръждив антифриз няма
          1 на голяма част от съвременните автомобили да не казвам 95%
          водната помпа се маже от антифриза - с вода не става а все си мисля че и при теб ще е така
          2 антифриза би трябвало да има антикорозионни свойства и само това само по себе си е достатъчно да караш с антифриз

аз бих сменил водната помпа и всички маркучи в сервиз
          + промивка на системата и нов антифриз ...червен на Бизол примерно
          10 лв литъра е и е концентрат но е добре 2/3 от охлаждащата течност да е антифриз

бих ревизирал и цялата машина понеже както описваш нещата и щом твоя приятел го е търпял това - не бих разчитал че машината е добре гледана още повече ако е била при същият майстор
          просто мнение
          ти си решаваш
          BMW X6

Коментар

За мазането и ръждивият антифриз съм наясно.

бих ревизирал и цялата машина понеже както описваш нещата и щом твоя приятел го е търпял това - не бих разчитал че машината е добре гледана още повече ако е била при същият майстор
            просто мнение
            ти си решаваш
            Беше малко почти незабележимо петно ръжда на водната помпа. Този "майстор" е сменял всички масла - ще ги сменя отново. Сменил е и едно каре преди 3-4 месеца(за сега няма проблем).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X