Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стържене някъде от спирачните апарати

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стържене някъде от спирачните апарати

Знам, че има подобна тема и то доста актуална, но проблемът е различен и затова пускам нова тема.

От няколко дена (откакто карам на отворен прозорец иначе проблемът може да от миналата година ) ми прави впечатление, че се появява постоянен, но на периоди стържещ звук, в движение, свързан определено със спирачните апарати - появява се и изчезва с натискане на спирачката.

Когато вкарах колата в края на миналата година смених накладките, но не и дисковете. Те според мен са износени. Ето защо ще ги сменя с нови в рамките на следващата седмица - въпросът ми е насочен към хора, които са имали същия или подобен проблем на същиата модификация. Аз хипотези имам достатъчно - имам нужда от евентуален съвет от някой имал същия проблем. Ако проблемът се реши (надявам се) със сменяването на дисковете - за предни става въпрос, ще пиша.

Няма затягане, загряване, свирене, биене и пр. Колата си спира перфектно.

До: Стържене някъде от спирачните апарати

това е добре че си сменил накладките..ако дисковете ти имат ръб..възмойно е именно накладката да пристъргва на диска..това не е проблем...а също така...главината има ли луфт и в какво състояние е лагера..?
    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
    Honda Shadow VLX 600 - 1999
    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
    Влади

Коментар

Провери след каране дали са загряти джантите т.е. дали са еднакво загряти, възможно е някой цилиндър на спирачния апарат да е клеясал. Преди дни на една Г-класа имаше същия проблем при движение скърца а с натискане на спирачка спира.

Коментар

здрасти колеги. и при мен се случи нещо подобно... имам чувството че няма феродо. определено не знам има ли феродо...но когато е студен двигателя има що годе спиране..но загрее ли..все едно няма феродо.имам същото стържене както го описа "стънтман маик" но няма луфтове или загряване на главини и тем подобни.при каране с отворени прозорци се чува едно "фът-фът-фът-фът.....". следващо поведение..имам и регулатор на спирачното усилие (няма абс) .не знам дали изобщо да го запазвам някои да е имал подобни проблеми с даденият регулатор..? според мен от там идва и проблемът със спирането. следващ въпрос : някои да се е интересувал , колко струват спирачните дискове за джипките ни...? говорим за нормални цени. знаите също така че нащите спирачни дискове стават не само от "джип" (!!!) или от краислер... и каква е цената на предните накладки . мерси предварително ! след ремонта обещавам да разкажа с какви трудности съм се сблъскал и как съм решил даденият проблем (не само с парични знаци)

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
          следващ въпрос : някои да се е интересувал , колко струват спирачните дискове за джипките ни...? говорим за нормални цени.

... и каква е цената на предните накладки .
          Здравей, Влади.
          По първия въпрос. Спирачни дискове можеш да намериш на различни места. Ето ти само един примерен линк: http://www.kanex.bg/shop/avtochasti/...5%7C+2.8&ln=bg
          Както е отбелязано "цената е за комплект 2 броя за една ос". Ти преценяваш, дали са "нормални цените".

Колкото за накладките, миналата година си купих от София (един от магазините на ул. "Козлодуй") комплект предни накладки от тези: http://www.simer.com/detail.aspx?cod...ang=en&macro=4 (вж. и приложената картинка) Цената им беше ~ 40-45 лв., не помня точно. Като разглобиха апаратите в сервиза обаче, се оказа, че в сегашните "има още хляб" , та ми останаха за бъдеща смяна.

Дано да съм бил полезен.

Извинявам се за спам-а, все пак темата е за Гранд, не за "малкия" Чероки, но пък по отношение на дисковете, има и за ZJ и за WJ: http://www.kanex.bg/shop/avtochasti/...C+4.7+V8&ln=bg
          Цените обаче нямат нищо общо, направо са си "гранд"
          А в каталозите на Simer http://www.simer.com/catalogue.aspx?macro=4&lang=en има данни за накладки както за ZJ, така и за WJ
          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

В падок има невероятни оферти за комплекти дискове и накладки!

Коментар

Просто предполагам, не знам как е при теб, но при Тойота на накладките има пластина вместо кабел за показване кога се е изтъркала накладката, та тази пластина издава един стържещ звук който ти казва кога да се смени накладката, само предположение !

Коментар

Стърженето при мен е от получилия се ръб на дисковете. Леко ме озадачи фактът, че износването е значително повече от външната страна на диска.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                  Стърженето при мен е от получилия се ръб на дисковете. Леко ме озадачи фактът, че износването е значително повече от външната страна на диска.
                  Според мен няма кола, която да износва еднакво дискове и накладки еднако и от двете страни, просто натиска от едната страна винаги е по малък, а и да не забравяме блокирали от време на врем цилиндри !
                  За да наяма разлика всичко трябва да е огледално, просто си размишлявам де !

Коментар

все пак супорта на спирачния апарат има и подвижна част , и тя е от външната страна, затова и износва повече.

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                      все пак супорта на спирачния апарат има и подвижна част , и тя е от външната страна, затова и износва повече.
                      Бе то това е ясно, но е много голяма разликата при мен - просто явно са много износени дисковете. Взех нови накладки и дискове Бендикс и остава смяната. Самото стържене идва от едни метални пластини, които се явяват "механичен датчик за износване" и когато намалее феродото опират в диска и стържат с цел да ти бърка в здравето и да го смениш - при мен ефектът идва от много големия ръб на дисковете.

Коментар

Самото стържене идва от едни метални пластини, които се явяват "механичен датчик за износване" и когато намалее феродото опират в диска и стържат с цел да ти бърка в здравето и да го смениш - при мен ефектът идва от много големия ръб на дисковете.
                        Малко по нагоре :
                        Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
                        Просто предполагам, не знам как е при теб, но при Тойота на накладките има пластина вместо кабел за показване кога се е изтъркала накладката, та тази пластина издава един стържещ звук който ти казва кога да се смени накладката, само предположение !

Коментар

Бе то това е ясно, но е много голяма разликата при мен - просто явно са много износени дисковете. Взех нови накладки и дискове Бендикс и остава смяната. Самото стържене идва от едни метални пластини, които се явяват "механичен датчик за износване" и когато намалее феродото опират в диска и стържат с цел да ти бърка в здравето и да го смениш - при мен ефектът идва от много големия ръб на дисковете.
                          )) е и аз се включвам в играта )) в понеделник аз гоня )) накладки дискове и тем подобни

Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X