Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми-спешен съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какви гуми-спешен съвет

Здравейте печени Джипаджии
    Аз съм нов,ама съвсем нов клубар със старо , ама съвсем старо Чероки 2.1 Рено ТД Интерк...98
    Чета саита и се кефя,че го намерих.
    Да си кажа право имам около 1000 въпроса,щото моита любима "морга" има 100-тина проблема,ама вече 3-та година строя с моето чери и съм му много благодарен,че още ме вози,и върши работа.
    Та на спешния въпрос (дори не съм си оформил профила):
    Реших да му отдам малко заслужени грижи,като почна от гумите (safety),а после ще ви досаждам с други въпроси.
    И така-от Варна съм,и съм намерил следните оферти за
    215х75х15-за 4 броя
    1.Хамерикански гуми нови на 3 месеца не си спомням името,ама производство-03 - 190 лв/парчето-готин граифер -стари
    2.Кореиски -нови-157 лв-имали много пластмаса,и кофти за мокро
    3.Гоод Ъеар (Вранглер)-нови-200 лв-лоши тестове(гуми-"newage"-"Евтини гуми от Европа").
    4.Генерал - нови -171 лв(Автотрейд ООД)
    5.Иокохама-нови-201 лв(Автотрейд ООД)
    Чакам мъдър съвет,и мнооого благодаря (бира)
    ВГДинев(не съм мутра)

До: Какви гуми-спешен съвет

Много е общ въпроса...Какво е предназначението на колата?Според предназначението и гумите...
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от VGDinev Преглед на мнение
      Здравейте печени Джипаджии
      Аз съм нов,ама съвсем нов клубар със старо , ама съвсем старо Чероки 2.1 Рено ТД Интерк...98
      Чета саита и се кефя,че го намерих.
      Да си кажа право имам около 1000 въпроса,щото моита любима "морга" има 100-тина проблема,ама вече 3-та година строя с моето чери и съм му много благодарен,че още ме вози,и върши работа.
      Та на спешния въпрос (дори не съм си оформил профила):
      Реших да му отдам малко заслужени грижи,като почна от гумите (safety),а после ще ви досаждам с други въпроси.
      И така-от Варна съм,и съм намерил следните оферти за
      215х75х15-за 4 броя
      1.Хамерикански гуми нови на 3 месеца не си спомням името,ама производство-03 - 190 лв/парчето-готин граифер -стари
      2.Кореиски -нови-157 лв-имали много пластмаса,и кофти за мокро
      3.Гоод Ъеар (Вранглер)-нови-200 лв-лоши тестове(гуми-"newage"-"Евтини гуми от Европа").
      4.Генерал - нови -171 лв(Автотрейд ООД)
      5.Иокохама-нови-201 лв(Автотрейд ООД)
      Чакам мъдър съвет,и мнооого благодаря (бира)
      ВГДинев(не съм мутра)
      Гумите , освен марка / пр.Пирели/ си имат и модел /пр. Скорпион АТR /, - така , че пиши точно какво са ти предложили.
      В зависимост от това , къде ще караш през повечето време, ще се направи избора.
      Избора по принцип е КОМПРОМИС:
      Ако са за офроуд - бучат на магистралата.
      Ако са добри за асвалт и дъжд - почват проблемите , когато стъпнеш на калчицата.
      ________________________________________________________________________________________
      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Колега, добре дошъл! Един съвет от мен-преди да зададеш въпрос, от онези, хилядата, пробвай с търсачката, има мнооого информация, на повечето въпроси вече е отговаряно, може би и по няколко пъти. Иначе ще те погнат-Що не използва търсачката, и т.н.
        Не целя да се заяждам, просто ти посочвам плевнята, а ти ще си намериш къде е вратата
        Относно гумите-правилно са писали колегите, те се избират според това, какво искаш да правиш с МПС-то.
        А за гуми има много теми, потърси ги!
        Последно редактирано от Кольо; 13-05-08, 11:41.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

В общи линии се опитай да се разграничиш от Корейските и Китайските опции. Гудиър и БФ Гудрич са доказано добри гуми, включително за SUV-та. За смесено каране най-препоръчвани са БФ Гудрич АТ/Р. Аз съм с такива (all terrain), но на Гудиър, защото нямаше моя размер и Гудричът опираше.

Коментар

Благодаря ви за ценните съвети и наставления.
            Ще'с възползвам.Аз бързо схващам , ама кат ми са обясни по-дълго
            Начи,почти са купени General Grabber АТ2 точния размер-със задоволителни тестови данни (поне за мене)от оня сайт дето го споменавам горе -доколкото може да му се вярва.Цена 171лв/бр+монтаж и баланс от Автотрейд ООД - Варна(за инфо).
            Горе-долу ще се ползват на асфалт с малко черен път до вилата-ок 300 м.
            Отбелязвам си забележката за стила тука,и ще го приложа.
            ВГД

Коментар

215/75-15 са малки гуми за тая джипка.Според формулата за сметка на диаметъра те са 69.75cm (215*0.75*2+15*2.5=69.75) a oригиналните 225/75-15 са 71.25cm.Разликата изглежда малка но вярвай че черокето е много по-хубаво c 225,235/75-15.

Коментар

Първоначално публикуван от VGDinev Преглед на мнение
                ВГДинев(не съм мутра)
                Хм, май трябва да е 89, като ще е старо . Не се притеснявай, тук има и Чероки-та с "по-голям житейски опит" (вж. подписа ми )
                Тук действително не е мястото за тази тема, а примерно ето в този раздел: http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=10
                По въпроса за гумите и техните размери. Както се вижда, ъз също се движа с 215/75/15 и за ежедневна употреба (без "гмуркане" в калта) са ОК. Разлика се забелязва действително при 235-ците ("стъпва" по-високо и т.н.), но пък и гумите тогава тежат повече, имат по-голяма контактна площ, което повече натоварва двигателя и дава по-голям разход на гориво Изпитал съм го на свой гръб (джип ) Да не говорим, че има и разлика в цените с по 20-30 лв. на гума, което е примерно 100 лв. отгоре за комплекта. Отделно трябва да си търсиш и от същия размер резервна гума, да мислиш как да я "напъхаш" на мястото й (ако не си я "извел на чист въздух" по почина на някои колеги http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=32504 ) Така че, изборът, както винаги се основава на принципите функционалност, цена и наличност. От там нататък е въпрос и на късмет.
                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X