Обява

Свий
Няма добавени обяви.

каре на преден диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• каре на преден диф

сори за тези които сметнат че това е спам.
    интересува ме следното : лявото каре , на предния диф е доста разбито, искам да го сменя но със какво...? евро 07 просто казват "ами..не знам..за първи път виждам такова.."
    от каква друга марка автомобили и модели може да стане въпросното каре...?мои приятел ме посъветва да търся в магазините за другите марки ( на "форд" от старите транзити каретата били 1към1 със ленд ровер дифендър) .
    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
    Honda Shadow VLX 600 - 1999
    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
    Влади

До: каре на преден диф

С оригинално
    Ако не ти се купува ново след като ми дойдат новите карета ще ти продам едното...
    LZ1RED

Коментар

Ако не се лъжа в Скорпион ги има по 63 лева......
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Аз смених предно дясно преди около година и половина. Купих го точно от Скорпион 13 за около 55 лева, "Атлас" май пишеше на кутията. Като добавим и смяната за още 25, общо ми излезе 80, ама след това вече не чука и предното задвижване може да си го ползваш безпроблемно.
        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

ок мерси братлета за съветите ! то не чука много силно...но не искам и да се бавя със смяната му. А знаете ли дали "Скорпион" имат магазини и в Бургас? Защото "Евро 07" нямат нищо за джиповете ни , и всички детаили са само по уговорена поръчка , но те не знаят и колко може да струва евентуално...можеби около 100 лв ми казаха
          А дали някои които е сменял карето е забелязал , дали чашките на карето са със зегери или са набити...?
          вчера , докато се рових из нета в руски форуми пишеше че са 99% еднакви като за кардана на "Нива" (на състезания не излизам..нито за лов..само за кална разходки..евентуално)

Влади

Коментар

София, колега, само в София - бул. Ал. Стамболийски 175, тел.: 02/9291031. Аз от там го взех моето като имах ходене в столицата. Хубавото е, че не е задължително да ходиш "на крака". ООбаждаш се по телефона, разбирате се какво ти трябва (предполагам знаеш, че ще ти искат ВИН маркировката, за да определят модификацията на чарка, който ти трябва) и след това ти го изпращат с куриер с "наложен платеж". Същата услуга извършват и от Ломбард - тел. 02/9515342, 02/9530780, e-mail: lombard@cablebg.net - софийски магазин за авточасти за американски (и не само) автомобили. Аз от там съм си вземал горивен филтър и накладки за спирачки. Доколкото прегледах съдържанието на пликчето с карето, в комплекта си имаше зегерки (вътрешни), така че нищо допълнително не е необходимо.
            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Преди 20-30 дни се сблъсках със същия проблем. Едното ми каре имаше луфт и протече масло от полуоската върху гумата. Най-бързо се купува от Скорпион 13 (София). По телефона с куриерска служба и наложен платеж. Поръчах каре(42,50лв.) и семеринг(15,83лв.). Получих ги следващия ден със SPEDE. По телефона ми казаха, че каретата са два модела с два размера на чашките:27 и 30 милиметра. Моите бяха 27 милиметра. Измерва се сравнително лесно с шублер или линийка, като завъртиш гумите и се наведеш над полуоската. Смяната е описана вече във форума. Сваля се главината, полуоската, капака на диференциала, касетата(като се внимава да се запазят подложните пластини с които е центрована), избива се семеринга и после обратно. Когато разглобиха предния ми мост се оказа, че и другото каре е клеясало и блокирало, макар и без луфт. Много бързо се наложи да поръчвам втори комплект, за да стане всичко с едно разглобяване. За набиването на чашките ще трябва преса. Описвам всичко това, за да си правиш изводи. Когато казвах в сервиза, че семеринга се сменя от вътрешната страна на диференциала не ми повярваха. Нямало такива коли и такава конструкция било върла щуротия. Ето и снимки:
              Прикачени файлове
              ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
              ...0888 766485...

Коментар

карето не съм го сменил все още : всички ремонти правя пред блока .
                но интересен факт : оригиналното е 65 лв , а оригинално за мерцедес спринтер е 25 лв. а са абсолютно същите. а и друго : каре за кардан е винаги по здраво отколкото на полуоска . но дали е така..???

Влади

Коментар

Карето за полуоската е проектирано да работи при по-голям ъгъл от това на кардана.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Карето за полуоската е проектирано да работи при по-голям ъгъл от това на кардана.
                    здрасти. може и да си прав...а може и да не си тъи де шега де ))
                    но не смятам да го държа докато ми умре костенурката ))

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                      здрасти. може и да си прав...а може и да не си тъи де шега де ))
                      но не смятам да го държа докато ми умре костенурката ))
                      казах ти от къде да си купиш немски срещу 27 лв. 2 години съм с тях оп излъгах около година и както видя не си поплювам и още държат
                      По добре на дивия кон на лудоста,отколкото на куцото магаре на разума!:twisted:

Коментар

Първоначално публикуван от achko12 Преглед на мнение
                        казах ти от къде да си купиш немски срещу 27 лв. 2 години съм с тях оп излъгах около година и както видя не си поплювам и още държат
                        тъи тъи в понеделник ще му ..хммм тъи де )

Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X