Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моя Гранд(96) нещо вибрира като тръгвам

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моя Гранд(96) нещо вибрира като тръгвам

Здравейте колеги,

имам един проблем , всъщност са два ама .... да започна :

Джипа е Grand Cherokee Limited 1996 , автоматик, 5.2L ,раздатката мисля че е NV249od

От известно време започна нещо да вибрира отпред в ляво, реших че е лагер но след като премислих установих че вибрира само когато се подава газ или като се пусне газта, а като е по инерция няма никаква вибрация и това ме наведе на мисълта че може да е нещо по предния диф.

другото което се появи преди няколко дни е отзад се получава едно тракане ( като при разбито каре на лек автомобил ) това е само при тръгване. Проверих каретата на кардана - според мен няма луфт никъде по тях, но имам чуството че раздаката има голям луфт - всъщност когато размествам кардана с ръка нагоре и надолу - раздатаката нещо мърда като на разбит лагер, ама не съм сигурен

ходих на едни "майстори" и те искаха да ми свалят диф-а и ..... нещо не ми вдъхнаха доверие ...

така че ако някои е имал такъв проблем или има някаква представа какво е моля да помогне

или пък някои да каже къде в пловдив има добър сервиз за Jeep...

ами това са ми болежките за сега поне

До: Моя Гранд(96) нещо вибрира като тръгвам

Може да са много неща... веригата на раздатката. Вдигни колата и се опитай да завъртиш на ръка 2-та кардана и ще видиш колко е луфтът в раздатката...
    LZ1RED

Коментар

ИМАХ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ.НО СЕ ОКАЗА 4Е Е ВЛЯЗАЛ ЕДИН КАМАК ВЪРХУ ГРЕДАТА КОЯТО ДАРЖИ СКОР.КУТИЯ ВИБРИРА КАТО КАРЕ
      Бел. мод.
      Прочетете правилата и се въздържайте от писане с Caps Lock. Това се приема като викане, крещяне, каране.
      Последно редактирано от kinex; 20-04-08, 20:07. Причина: предупреждение

Коментар

ами прегледах всичко отдолу и ми се струва здраво поне отвън, между двата кардана няма почти никакав луфт. смених маслата на двата диф-а с 75w90 и на раздатката с декстрон 2 - ефекта е нулев. сега даже започна трака отзад при тръгване на ляв завои - повече отколкото при тръгване на дясно или на право ???

направо ме хвърли в тъча този проблем .....

другото което е, че според мен е разглобявана раздатката или поне е сваляна часта в която влиза кардана и ако е сменян лагера и е сложен "менте" лагер , дали може да е от това ?

някои има ли идея как може да се проверят каретат без да се свалат от кардана ?

Коментар

и така днеска разглобих диф-а и се установи че единия диск на блокажа е счупен и ..... е "блокирал" диф-а и ..... сега трябва да намерим такова нещо ако някои може да помогне .....

Коментар

Ако дифа е с LSD вътре от ляво трябва да имаш касета с поне 10-тина дискчета... от тях ли има счупен ?
            LZ1RED

Коментар

да единия диск е счупен от тях. и не мога да намеря такав диск ?

Коментар

Продават се всички дискове само като ремонтен кит...
                в Балканстар или от Америка, съмнявам се, че скорпион или вестауто ще ги продават.
                Мога да ти проверя колко пари ще е кита от Америка, ако не намериш друг вариант.
                LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                  Продават се всички дискове само като ремонтен кит...
                  в Балканстар или от Америка, съмнявам се, че скорпион или вестауто ще ги продават.
                  Мога да ти проверя колко пари ще е кита от Америка, ако не намериш друг вариант.
                  да се възползвам да питам:
                  как да проверя дали ми работи LSD-то, щото ако не бачка ще ми е интересно и аз да узная цената.
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Само на сняг или лед. При повече кончета може и на вода
                    стъпваш с едната гума на леда с едната на сухо и тръгваш, ако вземе да върти само тази на леда а другата изобщо не се и опитва да тръгне значи е АУТ. При мен превърта около половин оборот и с лек удар спира да се върти тази на леда и джипа си тръгва. ( Това е при Фронтера но би следвало да е аналогично, освен ако не си фултайм.)
                    no signature no problems

Коментар

ходих в балканстар там имат ремонтни комплекти и цената им е 720 лв. без ддс , но ги нямат в наличност и става само с поръчка - пак те каквито са "бързи" .....

Коментар

Тоя кит много голям трябва да е.
                        Само дискчетата не продават ли.

Plate Kit, Trac-Lok
                        1998-98 ZJ Grand Cherokee
                        All Ratios
                        Part # 5252506
                        Price $ 69.99

Коментар

ами маи не продават само дискове. а може ли да се порачат от USA ?

сега разгледах сайта и незнам кои са моите дискове ?

моя диф е с 9 диска ама ги има и от ляво и от дясно и е Dana 44 и размерите на диска са вътрешен 45 външен 85 мм горе - долу .

ако някои мойе да ме ориентира схте съм благодарен

колебая се между :

Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-04-08, 14:37.

Коментар

На Дана44 с LSD (trac-lok) даже трябва да се продават отделно дискчета а не целия комплект. Общо са три вида.
                            Набраздени само от едната страна с уши. Стоят в двата края на пакета.
                            Набраздени от двете страни, с уши. Стоят вътре в пакета.
                            Кръгли с шлици по вътрешния отвор и спираловидни канали от двете страни за смазване. Стоят между горните два вида.
                            Серийните номера от сайта са официалните за резервни части на Джйип.
                            Лошото е че и аз виждам, цени и серийни номера само за цели комплекти.

http://www.jeep4x4center.com/jeep-gr...-dana44-zj.htm

Коментар

значи според теб това което съм дал като линк горе не става ?

мен ми заприлича на моя диф и затова се спрях на него

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X