Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand 2,7CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand 2,7CRD

Здравейте всички,
    Мисля да си взема Jeep GRAND Cherokee 2,7CRD,2003 Limited на около 80 000км.(ужким).Та въпроса ми е,къде в София да го занеса на преглед(двигател,ходова част) преди покупката?За диагностика на двигател знам сервиза на Bosch SUperDiesel на околовръстното,но чувам доста противоречиви мнения относно тях.За ходова част не знам.Дайте някакви мнения.
    Смятам,че дизеловия мотор на мерцедес е по-добрия вариант от 3,1 италианския.Возих се на едно такова и ми гръмна главата,много шумен мотор,само 4 скорости,а бензинов вариант ще ми е трудно да храня.
    Ако някой има опит с подобно Чероки като гореописаното моля да сподели.

До: Grand 2,7CRD

Първоначално публикуван от paun Преглед на мнение
    Здравейте всички,
    Мисля да си взема Jeep GRAND Cherokee 2,7CRD,2003 Limited на около 80 000км.(ужким).Та въпроса ми е,къде в София да го занеса на преглед(двигател,ходова част) преди покупката?За диагностика на двигател знам сервиза на Bosch SUperDiesel на околовръстното,но чувам доста противоречиви мнения относно тях.За ходова част не знам.Дайте някакви мнения.
    Смятам,че дизеловия мотор на мерцедес е по-добрия вариант от 3,1 италианския.Возих се на едно такова и ми гръмна главата,много шумен мотор,само 4 скорости,а бензинов вариант ще ми е трудно да храня.
    Ако някой има опит с подобно Чероки като гореописаното моля да сподели.
    Скоростната кутия на джипа на който си се спрял /2,7 црд 2003 лимитед / е абсолютно същата като на този ,който си пробвал- шумния /3,1 тд -италиянския/

Мерцедесовият дизел /2,7/ е от по-ново поколение и като нов е доста по-скъп от италиянския /3,1/.
    Според участниците в този форум , 3,1 е по-трошлив, капризен към прегряване и шумен
    Мерцедесовият /2,7/ пък си има по-скъпи части.
    Най важното е техническото състояние на джипа, не бързай и не вкарвай емоции. Ако ти е възможно , вземи със себе си човек, който е вещ и е на ясно какво да провери и да те води на подходяща диагностика, за да няма после:
    ОЧИ ГЛЕДАЛИ - ОЧИ ПЛАКАЛИ.

Успех и кураж!!

П.С. НЕМА СЕ ПУАШИШ!
    ________________________________________________________________________________________
    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Добре си се насочил към 2,7 аз имам такъв и съм много по доволен от 3,1 а това за 80 000 км хич недей го вярва наскоро си докарах от Германия 2003 г. и е на 200 000 км реални.Що се касае за проверка според мен е най добре да се провери в Балкан стар за грешки макар да съм сигурен че ако е имал натрупани грешки то те са изчистени още при вноса .Най- важно според мен е да внимаваш с скоростната кутия дали като превключи на директна предавка се усеща леко придърпване това им е слабо място и струва около 700 лв такъв ремонт.Но все пак всичко си е късмет .Тук има и доста инфо www.jeep.avtograd.ru
      Jeep Wrangler - 0888 856254
      ГАЗ 66
      Range rover

Коментар

Скоростната кутия е 5-степенна и е комплект с мотора - в смисъл, че същата окомплектовка се монтира МЛ-а на Мерцедес.

Коментар

Колеги,

по инструкции на колко километра трябва да се смени веригата на 2.7 CRD?

Някой знае ли дали сме вади само веригата на 2.7 CRD или се изважда целия двигател за да се смени веригата.

Питам, защото в серивиза на СААБ за моята кола ми казаха, че
          се вади целия двигател за да се смени веригата и цялата операция ще ми струва 2 700 лв. 1/2 от колата

Има разлика и то голяма в цифрите....
          УАЗ 469Б & LR DISCOVERY II

Коментар

Няма интервал по инструкцията за ползване. На 150-200,000 е хубаво да се смени. Смяната е около 800-1000 лв. Не се сваля двигателят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X