Здравейте, отдавна чета този форум и реших да ви попитам и аз нешто. Инам Jeep cheroki 2.5 TDI 99г. от около шест месеца. Въпросът ми е такъв. Чувам шум отпред и мислех, че е диференциал, ходих по майстори и ми казаха, че ако е това до сега да се е счупил. Цяла зима бях по балканите, натоварвам го и на завои няма промяна в шума. Някой може ли да ми каже какво може да е и дали му се е случвало.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Jeep Cherokee 2.5 TDI 99г. шум отпред (диференциал)
Свий
X
-
До: Jeep cheroki 2.5 TDI 99г. шум отпред (диференциал)
Провери дали има масло в диференциала ти даже по добре го смени.Провери лагерите на главините .Също провери спирачните апарати.Ако след всичко това има шум провери лагера на пинйона и лагерите на сателитите.
-
Старите ми гуми бяха PIRELLI SORPION, а сега съм с YOKOHAMA и шума си остава същия. А може би е както казваш ти лагерите на диференциала. Имаш ли представа колко ще ми струват и от каде мога да си ги купя, понеже за гарнитура на главата ми искаха от 80 до 250лв. та да имам представа. Предварително ти благодаря.
Коментар
-
Сега ако е от диферинциала слоши молибденов дисулфат на ЛикиМоли(едни малки бели тубички 12-15лв) и ще утихне.Ако не утихне че му мислим.И сменяи маслото на дифа на 30000 км.Със добавката.
Коментар
-
Първоначално публикуван от салко Преглед на мнениеАко искаш напиши цената на лагерите на главините,ако са ефтини ето ти причината!
Коментар
-
Първоначално публикуван от gun Преглед на мнениеСега ако е от диферинциала слоши молибденов дисулфат на ЛикиМоли(едни малки бели тубички 12-15лв) и ще утихне.Ако не утихне че му мислим.И сменяи маслото на дифа на 30000 км.Със добавката.
Коментар
-
Първоначално публикуван от gun Преглед на мнениеСега ако е от диферинциала слоши молибденов дисулфат на ЛикиМоли(едни малки бели тубички 12-15лв) и ще утихне.Ако не утихне че му мислим.И сменяи маслото на дифа на 30000 км.Със добавката.
Колегата може да погледне и гайката на пиньона. Много често се развива. Стяга се между 20 и 27кг. Може и по-малко но повече от 27 не е желателно защото се променя стъпката и зъбите на пиньона ще избягат от средата на зъбите на короната.
А Дана30 на ZJ пие вода като смок. Затова и умира. Смуче от семерингите и много често му пада маркуча на одушника. Затова по-често трябва да се проверява за вода и маслото да се сменя на 20-30 000км.
Коментар
-
колегата KINEX се е объркал със ZX-то .ZX e модификация на гранд чероки а товето чероки е JX A DIANA 30 е наиминовението на предния дифернциал.Под пие вода се разбира от конденза и ако си газил в локви или сняг и семерингите не са ти много читави пие и от там.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар