Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пръскалка на задното стъкло - не работи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• пръскалка на задното стъкло - не работи

Колеги дайте съвет.Не ми работи пръскалката на задното стъкло.
    Свалих резервоара за стъкломиещото - помичките и двете работят - пръскат яко. Но отзад не пръска.
    Как да си проверя или отпуша водопровода. Освен това не успях по никакъв начин да сваля самата пръскалка отзад.
    Много ме дразни това, че не работи.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

До: пръскалка на задното стъкло - не работи

Пич и моята пръскалка на задното стъкло спря да работи от извесно време и примен помпата работи .Но на мен не ми дреми въобще че някаква праскалка не работи нали джипката ми върви.

Коментар

Изкарай маркучето от помпичката за задното стъкло.С компресор вкарай въздух през пръскалката.
      Cherokee(XJ) Country 1993 4.0i

Коментар

На мене ми се беше прекъснал маркуча на горния десен ъгъл на петата врата. И така - помпичката работи, пуска вода по маркучето, а отзад вода липсва. Това не е на Jeep, но предполагам и при тебе проблема е такъв. Единственото място на което маркуча постоянно се гъне е на сгъвката на вратата, така че там търси проблема.

Коментар

И аз го мислех това за компресора, ще го тествам утре в цеха и ще споделя.
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Недей опитва с компресора, има клапан който няма да пусне в обратна посока!!!

Сваля се кората на багажника и точно до машинката на чистачката минава маркучето, там наоколо е едно клапанче, свали то но НЕ ГО ОТВАРЯЙ, има стрелка с посоката надуй го от там и ще се оправи...

Това ще реши проблема яко нямаш проблеми с помпата, тя може да бръмчи но да не помпи...

Ако има запушване другаде, пак трябва да свалиш кората на багажника и да откачиш маркуча след помпичката(в двигателния отсек) и да надуеш за тест...

Поздрави,
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Мъркучето си минава между купето и вратата. Свалих кората но нямам достъп до пръскалката. Машинката работи 100% пръска със страшна сила, чак прави пяна във шишето което подлагам.
              Маркучето излиза от купето и влиза във вратата, машинката е в средата на вратата а пръскалката над стъклото. Няма клапан няма нищо. Или съм кьорав или съм прав. утре пак ще гледам. Ще опитам с компресора и в двете посоки. Макар да се съмнявам, че в правилната посока ще се отпуши. Най-много да се задръсти съвсем. Ще опитам обратно, ако работи добре ако ли не - не знам.
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Аз говоря за Чероки не за Гранд но силно се съмнявам да имат значителна разлика точно в тази област, а и да имат няма как да няма клапанче за задната чистачка - инак изтича течноста когато си на баир примерно

Клапанчето е черно, маркучетата влизат в него и не са стегнати с пръстени, голямо е колкото "baby sausage" и се състои от малка пружинка вътре с клапанче колкото кабарче голямо, аз отначало сглупих и го махнах и много скоро разбрах за какво служи пружинката спира течността от изтичане, а помпичката си е под налягане и преодолява пружинката и си пръска нормално...

Ако наистина има огромни разлики в това което говоря за Черока и не е валидно за Гранд, пак няма да минеш без сваляне на кората...

Дано да съм бил полезен.
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Какво стана със тази пръскачка проработи ли?

Коментар

За пръскалката - не знам как е при другите джипки и дали при мойта нещо някой е побългарявал, но маркичето което тръгва назад не е цяло от помпата до пръскалката а са 2 с преходник който се намира отстрани зад ръчката за предния капак. Тестовете (до него стига, от него не излиза, разкачих го от двата края - дори въздух под налягане 7 атмосфери не минава) показаха, че този маркуч вероятно е запушен или прищипан някъде. Просто не ми остана време да разглобя корите и да го проследя или подменя. Много ми е натоварено напоследък през седмицата, а събота и неделя се събраха празници...
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Абе и моята не работи ама много ме мързи на последък и не ми се разглобява

Коментар

Някой да полива с шишето

Коментар

Авторът на този пост е цензуриран и предупреден за неспазване правилата на форума: Писане с Caps Lock
                          Последно редактирано от kinex; 20-04-08, 20:13.

Коментар

Вижте пичове не искам да засягам никого, но това да оставиш едно нещо да не работи е палачорска работа. Днес това ще си кажеш "голяма работа", утре за друго "и така става", после трето - "нее фатално" и джипката се превръща в купчина желязо.

Е на такъв стопанин сега сърбам попарата, дето не е поддържал, карал като италианец... Куп дреболии ме чакат.

В друга тема писах за вибрацията, ми тя и като претриса пак си върви, кво да го оставя да се дотроши ли ?

Та стегнете си дреболийте, не знаете кога ще ви потрябват
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

късмет ли е това ..? все на нас се пада честа да ремонтирами колите си след тежка експлуатация ))
                              понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                              JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                              Honda Shadow VLX 600 - 1999
                              FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                              Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X