Здравейте на всички.Съвсем нов съм във този форум и не ми се сърдете ако повторя някоя разискана вече тема.Имам Гранд 3.1 д.2002 г. от 4 месеца и съм много доволен и възхитен. В последно време ми се появява много странен ефект.В движение при подаване на лека газ. изведнъж джипа започва сам да увеличава оборотите и да се ускорява сам а в същия момент започва да изпушва черен дим от ауспуха.Изключвам го от скорост на N , вдига още малко обороти до 2200 и след това оборотите падат и се нормализира.Това се повтаря 2-3 пъти и след това всичко се нормализира.Но не го прави всеки път.
Някой ако има идея ще съм му много благодарен ако я сподели.
Не се сещам за друго , освен :
1.Провери дали ти работи нормално круиз контрола.Една от причините да си дава сам газ е круиз контрола.
Дай малко повече подробности за черния пушек /вероятно от турбото/- точно в кой момент се появява.
Не, не вади грам пушек.Работи перфектно.Отпред при двигателя има сложен допълнително чип на RAPID.Дали проблема не идва от него, евентуално да трупа някакви грешки и от там да се получава това.А има ли някой идея как може да се провери този чип на колко коня вдига мощността на двигателя ?
Еми от там трябваше да започнеш /че има някакъв чип/.
В този форум има колеги , които имат чипове на 3,1ТД и могат да дадат по подробна информация / с колко коня вдига мощтността, имали ли са такова явление както при теб и т.н./ .
Да помагат компетентните !
УСПЕХ с решаването на проблема!!
Последно редактирано от Ba4e Mite; 03-04-08, 17:32.
Причина: добавка
Коментар