Обява

Свий
Няма добавени обяви.

странно поведение на3.1 гранд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• странно поведение на3.1 гранд

Здравейте на всички.Съвсем нов съм във този форум и не ми се сърдете ако повторя някоя разискана вече тема.Имам Гранд 3.1 д.2002 г. от 4 месеца и съм много доволен и възхитен. В последно време ми се появява много странен ефект.В движение при подаване на лека газ. изведнъж джипа започва сам да увеличава оборотите и да се ускорява сам а в същия момент започва да изпушва черен дим от ауспуха.Изключвам го от скорост на N , вдига още малко обороти до 2200 и след това оборотите падат и се нормализира.Това се повтаря 2-3 пъти и след това всичко се нормализира.Но не го прави всеки път.
    Някой ако има идея ще съм му много благодарен ако я сподели.

До: странно поведение на3.1 гранд

Не се сещам за друго , освен :
    1.Провери дали ти работи нормално круиз контрола.Една от причините да си дава сам газ е круиз контрола.
    Дай малко повече подробности за черния пушек /вероятно от турбото/- точно в кой момент се появява.
    ________________________________________________________________________________________
    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Здравей.Круизконтрола работи нормално.Черният пушек се появява точно в момента в който си дава сам газ.

Коментар

Когато не ти прави този проблем, като даваш газ на място - вади ли черен пушек?
        ________________________________________________________________________________________

Коментар

Не, не вади грам пушек.Работи перфектно.Отпред при двигателя има сложен допълнително чип на RAPID.Дали проблема не идва от него, евентуално да трупа някакви грешки и от там да се получава това.А има ли някой идея как може да се провери този чип на колко коня вдига мощността на двигателя ?

Коментар

Еми от там трябваше да започнеш /че има някакъв чип/.
            В този форум има колеги , които имат чипове на 3,1ТД и могат да дадат по подробна информация / с колко коня вдига мощтността, имали ли са такова явление както при теб и т.н./ .
            Да помагат компетентните !
            УСПЕХ с решаването на проблема!!
            Последно редактирано от Ba4e Mite; 03-04-08, 17:32. Причина: добавка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X