Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не работи круиз контрола - ZJ 4.0 95

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не работи круиз контрола - ZJ 4.0 95

Някой правил ли е такъв ремонт? Какви са възможните причини?
    Може ли да е свързано с газовото!
    Пробвах и на бензин пак не работи!
    Бушончето проверих изправно е. Мисля да ходя на електричар да провери, но първо реших да питам тук.

П.П. Ако е изправно значи не го пускам правилно. Пускам го по следния начин. Включвам ON на волана задържам скорост 90 км.ч. и натискам бутона SET. Пускам газта и колата си продължава по инерция като скоростта и пада логично.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

До: Не работи круиз контрола

светва ли ти на таблото "Cruise" като натиснеш ON виж си жилата.Кам дросела трябва да ти отиват 3 жила.А темпомата ти е до номера на рамата ти на калника.
    [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
    [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Не свети нищо на таблото, а към дросела са 3 жила.
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Здравейте,

Круиз контрола или автопилот, е доста сложно нещо и не зависи само от 2-3 или 5 кабела, има доста повече звена които могат да са повредата.

Най-добре колегата да си свали инструкциите за съответния ДЖИП, има ги тук на ФТП и да почете малко повече по темата, ако ли не му се занимава, да иде на читав майстор, само дето аз не знам такива, защото ел. инсталацията на ДЖИП съвсем не е проста, при мен вече няколко майстора се отказаха и сега сам си я възстановявам...

Може пък да се окаже нещо тривиално при колегата, но все пак или майстор или четене.

А и колегата май не е споменал модела годината на джипката, ляв/десен волан и т.н.???

Много поздрави,
        Последно редактирано от BatGeorgeone; 21-03-08, 14:25. Причина: поправка грешки
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

правилно изтървал, съм Гранд Чероки ZJ 4.0 с лява дирекция. Ще видя какво има на фтп-то. Ако има указания за ремонт - поне ще го покажа на майстора да знае какво да гледа.
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Привод круиз-контроля. Отчет о вскрытии покойного.

Из истории болезни.
            Больной - грушевидный клизмообразный субстант, в просторечье именуемый "исполнительный механизм" Круиз-Контроля, возраст - 9 лет.
            В анамнезе - отсутствие реакции на внешние раздражители в виде электрических управляющих сигналов. Полная неподвижность мягких резиновых тканей мембраны.
            При осмотре установлено, что мягкие резиновые ткани мембраны не имеют выраженных повреждений, ход мембраны удовлетворительный, вакуум удерживается.
            Внутренние электроцепи тестируются приборами успешно. Поступающие сигналы управления отвечают норме.
            Диагноз - клиническая смерть.
            Показания к реанимации - вскрытие с отделением электрической части, развальцовка механической части с удалением мембраны, осмотр вскрытых полостей.
            В процессе операции выяснилось, что покойный страдал неумеренным потреблением жидкости, проникающей в полость электрической части через негерметичные соединения.
            В результате развилась окислительная реакция, поразившая металлосодержащие органы - элементы трёх электромагнитных клапанов, отвечающих за жизнеспособность и подвижность мембраны. Произведена чистка и санобработка внутренних органов, удаление шлака из вскрытых полостей. По окончании операции - обратная сборка и завальцовка.
            Операция проведена успешно. Замечание по ходу операции - развальцовку мембраны можно было не производить.
            Больной выписан по месту постоянонго проживания - в подкапотное пространство.
            Проведенные реанимационные мероприятия привели к полному восстановлению жизнеспособности Круиз-Контроля.
            Лечащий врач и патологоанатом -
            Algolcw

Ако ти помогне нещо.

Коментар

Е този уйкенд го разфасовам... благодаря, смятам че е полезно, обаче има уловка, накъде по веригата се губи нещо, защото би трябвало да светне круиз на таблото., както каза колегата по-горе. Лично мен ме заинтересува защото на дълъг път защо да натискам педала след като нямам ръчка да поддържам динамика. Значи като ще е глезотия да е 100% и да не забравяме, че макар жена м ида е душичка... може да ми извади душицата.
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                ...има ги тук на ФТП ...
                Ще чета до дупка ако помогнеш с подходящ линк. Гледах в фтп-то и не попаднах на нищо конкретно. Пък да се ровя във всички хорски директории и архиви може да се окаже пълноценно или загуба на време.
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Здравей колега,

Ето ти всичко за твоя джип:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11563

А ето това тук е програмка на руски която е мега готина

https://htftp.offroad-bulgaria.com/c...and/JeepZJ.iso

Файла ИСО се записва на СД или се отваря с Демон туулс, Алкохол, УинРАР и т.н.

Стартира се едно програмче и много удобно за работа.

Поздрави,
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                    Е този уйкенд го разфасовам... благодаря, смятам че е полезно, обаче има уловка, накъде по веригата се губи нещо, защото би трябвало да светне круиз на таблото., както каза колегата по-горе. Лично мен ме заинтересува защото на дълъг път защо да натискам педала след като нямам ръчка да поддържам динамика. Значи като ще е глезотия да е 100% и да не забравяме, че макар жена м ида е душичка... може да ми извади душицата.
                    Аз имам ZJ 93 4.0i.
                    Нищо не свети на таблото а автопилота работи.

Коментар

Аз имам XJ Limited 89 December 4l и не мисля, че имам автопилот лампа на таблото/конзолата, но имам автопилот като екстра, е и при мен не работи все още.

Освен ако лампата не е една къщичка на конзолата където се вижда 4х4 АБС аварийни и т.н.

Поздрави,
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

На моето Чероки XJ 2001 Лимитед на таблото свети "Круиз".Колегата небеше написал какъв е джипа по-късно го написа.За Гранда не знам.
                        [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                        [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                        [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                        [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Аз имам ZJ 93 4.0i.
                          Нищо не свети на таблото а автопилота работи.
                          Леко даа се намеша/CHEVROLET BLAZER/
                          и при мен на таблото не светва нищо а авто пилота си работи/няма лампа,крушка и т.н./
                          Те т'ва е Баце...

Коментар

От: До: Не работи круиз контрола

Здравейте ,колеги!Да Ви се оплача и аз!Имам Jeep Compass,2008 г.;2,0 дизел;140 кончета.Откакто е купен,преди половин година-не му работи Cruise Control-а...На таблото светва индикацията,но-дотам!Питах разни "майстори",но всеки вдига рамене....Някой да има идея как може да се оправи проблема?Благодаря предварително!

Коментар

От: До: Не работи круиз контрола

Първоначално публикуван от crazyhorse72 Преглед на мнение
                              !Питах разни "майстори",но всеки вдига рамене....Някой да има идея как може да се оправи проблема?
                              ......пробвай в сервиз за "Джип".............
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X