Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GRAND WJ 3,1TD - първи впечетления и въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GRAND WJ 3,1TD - първи впечетления и въпроси

Здравейте,

от днес съм горд собственик на GRAND WJ 3,1TD, какви са ми първите впечетления и по важно въпроси....Хубава кола, бавна, мощна и комфортна. Предния прозорец е като танкова абразура едва ли можеше да е по-малък, няма по удобна седалка от тази виж задните са за лилипути. Проблеми

1. е не мога да включа фаровете за мъгла (от врътката за фаровете светва само задния стоп за мъгла)
    2. Предните пищялки пръщят мъжката.
    3. От неутрална скоростния лост излиза заедно с душата ми (голямо напъване пада)
    4. Диск чейнджъра ми изписва постоянно ЕРРОР, а в началото работеше, не съм обърнал дисковете, извадих го докато свиреше, незнам дали от това е проблема.
    5. Подгрева на седалките или не функционира или е много ефирен или аз незнам как да го пусна
    6. След Дискавърито мислех че няма кола в която да ми е студено...бях грубо и ледено опроверган
    Ще съм много благодарен ако някой може да ме посъветва по кой да е от тези проблеми или да ми препоръча добър жичкаджия в София че тоз Джип май натам се е засилил

П.П малко ме е срам ама вече ми трябва и тенекеджия който да може да боядиса и задната броня, никакъв респект нямат тези малките незнаят ли че не се виждат в огледалата А този дето е сложил спирачка на мястото на съединиеля...самоо да ми падне

До: GRAND WJ 3,1TD - първи впечетления и въпроси

Отговори:
    1.Когато врътката е на къси/не на габарит/ дърпаш края на лоста на вън и светват габаритите.
    2.Нови пищялки,и аз моите ги сменях,120 лева са качественните комплекти.
    3.Имах стара тема разрови се,за подобен проблем с лоста на скоростите,иди на майстор по най бързият начин,да ти подложи една шайба под о-образният отвор в който влиза шпилката да спасиш поне временно положението./разрови се из старите теми за повече инфо/
    4.демонтирай си диск чейнджъра,окото ти е за смяна,и аз го смених моето,25 лева е,намира се подобно.
    5.подгрева на седалките е с три положения
    - нагоре - на максимал/при мен поне топли яко,неможе да се стои даже повече от 5 мин/
    - в средата изключено
    - надоло - минимал,топли много лекичко за дълъг път.
    6.Е този проблем с парното и аз не съм го решил.Сменил съм водна помпа,всички маркучи,термостат,антифриз три пъти,промивка на радиаторите лятото със специална течност и няма и няма,парното само на баир е хубаво,иначе е хладно.
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Не знам за другото, ама за парно: пробвахте ли да го пуснете да върти въздуха само вътре в купето? Защото при моят Вранглер като пускам външния въздух става осезаемо по-студено, отколкото когато върти само вътре....
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Моисеев,да ти кажа един чалъм,за по леко превклюване на лоста,тъй като това е гребенче в което прескача една съчма,като натиснеш педала на спирачка и ключето в предният край на лоста,което освобождава съчмата,със съвсем лекичко раклащане на лоста напред назад в размките на 1-2 мм ще ти влиза леко в следващата позиция.Винаги така превключвай докато не го стегнеш,иначе остта ще ти превърти и ще изгубиш част от скоростите или съсвсем ще се изместят.Иначе за самата АСК няма страшно,просто ще си стоиш на място
        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
          Не знам за другото, ама за парно: пробвахте ли да го пуснете да върти въздуха само вътре в купето? Защото при моят Вранглер като пускам външния въздух става осезаемо по-студено, отколкото когато върти само вътре....
          Да, но тогава се изпотяват стъклата в пъти повече
          При моя такъв проблем няма - страшна жега е, georgio почна да ми се моли да го намалявам че щял да се сготви
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

За стъклата си е самата истина, обаче понеже винаги карам на леко отворен прозорец, прозорци не се изпотяват толкова......Другото е че в Гранда не пръска толкова от гуми като в Табуретка, тъй че отворен прозорец не е проблем....
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

За тенекеджийската работа и за проблема с парното ти препоръчвам сервиз "Риц" - намира се на ул. "Резбарска"2а. Препоръчвам го, просто защото откакто го посещавам нямам излишни ядове с колите.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                За стъклата си е самата истина, обаче понеже винаги карам на леко отворен прозорец, прозорци не се изпотяват толкова......Другото е че в Гранда не пръска толкова от гуми като в Табуретка, тъй че отворен прозорец не е проблем....
                как с отворен прозорец??? пак добре, че не си бършеш стъклото с парцал като се изпоти...
                това да не е лада...

рециркулацията е само за кратковременно ползване - в тунел или като караш зад някой камион...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Благодаря за съветите.
                  Злия приятел се оказа прав като пусна на рециркулация докато успее да запоти стъклата вече се е стоплило и може да си позволя да намля вентилатора и да пусна да обдухва предния визьор (много е малко това за да го нарека стъкло).
                  Чейнджъра се предаде като почнах да пиша дисковете на втора скорост
                  Проблема със АСК-то явно съм го объркал ... трудно е излизането от паркинг и то защото явно не съм натискал педала (незнам дали казах че съм потомствен идиот)
                  Фаровете ги светнах , благодаря Стефане...уви резултата по скоро психологически ама поне изглеждам страшен.
                  За музиката ще тръся сециалисти...
                  Подгрева на седалките най много ме гризе...някой може ли да ми каже къде са бушоните на тази система че под предния капак при другите ги няма.

Коментар

Проблема със подгрева обикновено не е от бушоните. Късат се проводничетата под тапицерията на седалката. За да се оправи трябва да я съблечеш. Въпрос на нерви, ако ти се занимава, иначе карай така, баба ти все с подгрев е карала.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от moiseev Преглед на мнение
                      Здравейте,

от днес съм горд собственик на GRAND WJ 3,1TD, какви са ми първите впечетления и по важно въпроси....Хубава кола, бавна, мощна и комфортна. Предния прозорец е като танкова абразура едва ли можеше да е по-малък, няма по удобна седалка от тази виж задните са за лилипути. Проблеми

1. е не мога да включа фаровете за мъгла (от врътката за фаровете светва само задния стоп за мъгла)
                      2. Предните пищялки пръщят мъжката.
                      3. От неутрална скоростния лост излиза заедно с душата ми (голямо напъване пада)
                      4. Диск чейнджъра ми изписва постоянно ЕРРОР, а в началото работеше, не съм обърнал дисковете, извадих го докато свиреше, незнам дали от това е проблема.
                      5. Подгрева на седалките или не функционира или е много ефирен или аз незнам как да го пусна
                      6. След Дискавърито мислех че няма кола в която да ми е студено...бях грубо и ледено опроверган
                      Ще съм много благодарен ако някой може да ме посъветва по кой да е от тези проблеми или да ми препоръча добър жичкаджия в София че тоз Джип май натам се е засилил

П.П малко ме е срам ама вече ми трябва и тенекеджия който да може да боядиса и задната броня, никакъв респект нямат тези малките незнаят ли че не се виждат в огледалата А този дето е сложил спирачка на мястото на съединиеля...самоо да ми падне
                      И аз от днес, но почти година по-късно. От доста време се ровя в този и други форуми и се спрях на това возило Grand Cherokee WG 3.1 TD. Много ми допадна, и отвън и отвътре. Още не ми е попаднало нещо неработещо, но няма да се отчайвам Все нещо ще изкочи! Е, някои светлини по таблото не работят, но си ходя с едно малко газово поялниче и мултицет в джоба и ще им видя сметката. А откакто се качих на автоматик не ща да знам за съществуването на Ш образната рисунка върху лоста. Всяка сутрин като пътувам си пия кафето и си пуша с една ръка

Коментар

Първоначално публикуван от paradox Преглед на мнение

И аз от днес, но почти година по-късно. От доста време се ровя в този и други форуми и се спрях на това возило Grand Cherokee WG 3.1 TD. Много ми допадна, и отвън и отвътре. Още не ми е попаднало нещо неработещо, но няма да се отчайвам Все нещо ще изкочи! Е, някои светлини по таблото не работят, но си ходя с едно малко газово поялниче и мултицет в джоба и ще им видя сметката. А откакто се качих на автоматик не ща да знам за съществуването на Ш образната рисунка върху лоста. Всяка сутрин като пътувам си пия кафето и си пуша с една ръка
                        Честито колега!
                        Кеф цена нема- все пак Гранда е най луксозният джип.
                        Карай си го със здраве и много безаварийни километри.
                        ________________________________________________________________________________________
                        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Благодаря.

Разчиствам гаража на тъщата (щото тя има - аз не), местя 5 кубика дърва и почвам да го човъркам. С ДВГ и с механиката съм много зле и със сигурност ще чета кой как се е справял с проблемите. Относно електрониката мисля, че няма да имам проблем. Те правилно хората са си казали "Щом работи не го пипай!", ама пусто любопитство от вида "как са го направили" не ме оставя на мира. Ще му разчовъркам компютърчето

Коментар

Честито и много безаварийни!
                            LZ1AIV

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X