Та в момента си купувам един GRAND с дизелов двигател 3,1 TD.Автомобила все още не е регистриран в България. Младежа от който го закупувам ми предостави документи в които липсва номер на двигателя, като ми обесни, че те американските автомобили номер на двигател нямали, хубаво де ама двиагателя нали е английски (перкинс пак той така ми обесни) като се изтапаня утре в КАТ дали няма да ме върнат за неизрядни документи? Някой знае ли има ли номер на двигателя и ако има къде е ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Номер на двигателя на GRAND WJ 3,1TD
Свий
X
-
До: Номер на двигателя на GRAND WJ 3,1TD
Откровенно те лъже,имат си номер на двигателя всички ВМ мотори.Ще имаш големи неприятности+технотест поне 500 лева,навремето взех една омега комби без номер на двигателя,беше ходене по мъките,докато я регистрирам.TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба
-
Ти няма кво да търсиш,по принцип трябва да си на канал,под двигателя е на 3.1ВМ,пробелемът ти започва още от това,че няма номер в митническата декларация,ще те връщат до митническият инспектор на КПП,който е бил на смяна,а познай колко често работятTLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
Коментар
-
Първоначално публикуван от moiseev Преглед на мнениеТа в момента си купувам един GRAND с дизелов двигател 3,1 TD.Автомобила все още не е регистриран в България. Младежа от който го закупувам ми предостави документи в които липсва номер на двигателя, ..... ?
В Германия например талоните на автомобилите не съдържат номер на двигателя, там автомобила се индентифицира по номера на шасито. Двигателя се третира като част, която може да бъде подменена.
Ако внасяш автомобила от ЕС нямаш работа и на митницата. Регистрацията се извършва направо в КАТ. Няма проблем автомобила ти да се регистрира без номер на двигателя, на талона в графа (P.5) се отбелязва " БЕЗ НОМЕР".
Успех!
Коментар
-
Дано колегата Николай е прав,моят опит сочи друго,гледай и за сгрешени цифри по номера на шасито тогава в документите,гледат всяка точка.
п.с.моят го внесох от италия и си имаше номера на двигателя и по техният паспорт и нямах проблеми,а относно точното изписване на номера на шасито ти го казвам,защото преди 3 години,като си регистрирах старото Чероки,едната от буквите на шасито и по точно третата не се четеше хубаво,явно машната като го е ударила като 1-ца или I е била износена буквата,нещо от сорта на 1JIXXXXXXX заради това търках 10 слоя лак,снимки,чакаш комисия да се събере,да не би да е подправено.Огледай добре номера на шасито !
И още нещо номера на шасито го има на три места,в багажника,като повдигнеш леко постелката между заключващият механизъм и резервната гума,второто е на предния край на таблото,от към прозореца и от към пасажерската страна,на пода.Последно редактирано от Стефан ERA; 25-01-08, 14:38.TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнениеДано колегата Николай е прав,моят опит сочи друго,гледай и за сгрешени цифри по номера на шасито тогава в документите,гледат всяка точка.
А ето талон без номер на двигател:
Коментар
-
На всичките ми американски коли винаги пише "Без номер" въпреки че те имат индентификационен КОД, който служи за сервизни цели и може да е еднакъв при цяла серия двигатели сложени на съвсем различни возила. Тук двигателя е италиански а не английски, VМ а не Перкинс както са ти казали. Той има номер, но спокойно може да се напише без ако катаджията на канала не се заяде специално.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
След внимателен оглед на документите за продажба от Италия останових че там фигурира номера на двигателя явно младежа който ми го продава (очевидно е нов служител) е олекотен от към умствен багаж, та сега се чудя дали трябва да си преправя договора за покупко продажба или направо да си ходя в КАТ ?
П.П какво е VM и каква му е разликата от Перкинс?
Коментар
-
ВМ/В Мотори/ е подразделение на Детройт моторс,мисля към края на 60-те още са купили тази италянска фирма,с цел да си произвеждат в европа дизели,тъй като са нямали технологията и отделно,не са плащали мита за сглобяваните джипове с двигатели в Грац Австрия.Това съм чел по въпроса,мисля ,че нямат нищо общо с Перкинс,евентуално някакъв общ прародител,през 60-те незнам.TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнениеВМ/В Мотори/ е подразделение на Детройт моторс,мисля към края на 60-те още са купили тази италянска фирма,с цел да си произвеждат в европа дизели,тъй като са нямали технологията и отделно,не са плащали мита за сглобяваните джипове с двигатели в Грац Австрия.Това съм чел по въпроса,мисля ,че нямат нищо общо с Перкинс,евентуално някакъв общ прародител,през 60-те незнам.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеВярно с едно уточнение, не Детройт Моторс а Детройт Дизел.
От 2007 г. VM Motori S.p.A е собственост на Penske Corporation (50 %) и General Motors ( 50 %), но тази сделка трябва да бъде одобрена от Европейската антимонополна комисия.
Коментар
-
Да му е честито на Роджър Пенске! Сега да чакаме да видим дали на колите от отбора му в карт сериите ще се появи VМ дизелВеднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар