Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся помощ за ск. кутия АХ 5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся помощ за ск. кутия АХ 5

Кутията е за Вранглер 2,5 YJ. Първо загуби 5-та - Без предизвестие, прибра ме на 4-та в рамките на 120 км, но при вкарването в гаража се оказа, че при включване на 1-ва сякаш включва две скорости - товари мотора и СКЪРЦА в кутията - сякаш се разтяга и разпъва нещо в нея. Повече не е напъвана. Свалена е и си търси майстор! До сега съм намерил трима, но никой не беше отварял такава кутия и съответно за гаранция и дума не може и да става, но цената за ремонта - без да са я виждали, започва от 1000лв. Знам каква е цената на нова в Балкан стар, но ми се иска да ремонтирам старата. Моля за съдействие! Препоръчайте майстор който да не се срамува от работата си и да даде поне 10 - 15 хиляди км. гаранция.

До: Търся помощ за ск. кутия АХ 5

Мога да ти дам пълно сервизно ръководство за тая кутия на френски със схеми и параметри + допуски и затегателни сили - всичко.

Успешно отваряне смяна на два лагера, измиване и сглобяване съм правил при Влади333.
    Доста е сложно, но нищо по различно от друга ръчна кутия, ама си иска майстор с богат опит по СК. Специално при тази има доста пенизи за да тръгне превключването след отваряне и затваряне....

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=10326

В тази кутия имало ли е масло??? преди да изгрухти
    Последно редактирано от Leam; 16-01-08, 22:29. Причина: Сетих се,, абе...

Коментар

Сега да кажа - недей се лъжи да казваш че е от Вранглер - същата е на Чероки 2.1тd така че тях ги има на път и под път, кутиите са евтини и ги има. Като кажеш на майстора от чероки каквото е всяко първо ще гледа с други очи, нали не е нещо рядко и няма да гледа да те изгърби.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

имах същия проблем със кутия на паджеро.
        в движение загуби всички скорости освен четвърта.кутията е с 5 скоростиоказа се че е счупила блокова ос.
        вървеше до последно само на 4 .
        но не знам на твоята дали е това.

Коментар

Благодаря за бързата реакция на колегите!
          До Leam:
          Ще се възползвам от предложението за сервизното ръководство. Ако е в електронен вид - bbcgm@mail.bg а ако е на хартиен носител - казваш как да стане - пак на същия адрес.
          А колкото до маслото - имаше си!
          Колата е на 80 х. Маслото съм сменил на 62~65х. Верно че излезе на боза, но съм го проверявал редовно и си беше ОК?! Пресякло се е в рамките на 10-тина х.км. Сега също е ОК като цвят и вискозитет - но е вече без значение - нали?
          Радвам се, че и майстор ми посочихте. Сега ще мога безнаказано да погледна какво ме предаде в кутията, а после майстора ще оправя нещата!

Коментар

Проблема с майстора си ми остава. Говорих със сервиза на Влади333, но се оказа, че се занимават предимно със ходова част. Отказаха ми ремонта на кутията.

Коментар

Ами доколкото виждам това си е механична кутия. Не би трябвало да има проблем да се направи от който и да е уважаващ себе си агрегатен майстор. Във повечето големи сервизи има такива хора (това са хора които ремонтират свалени от други по нискоквалифицирани специалисти агрегати) Също така в такива сервизи се плаща по часова ставка и има нормирани часове за операциите. Също така се дава гаранция на труда, и на частите, когато са вложени от сервиза. Добре би било да напишеш откъде си горе в дясно в информацията си. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                Сега да кажа - недей се лъжи да казваш че е от Вранглер - същата е на Чероки 2.1тd така че тях ги има на път и под път, кутиите са евтини и ги има. Като кажеш на майстора от чероки каквото е всяко първо ще гледа с други очи, нали не е нещо рядко и няма да гледа да те изгърби.
                Ще сме благодарни (Петко ми е роднина), ако ни упътиш към такова място. За съжаление аз нямам време да обикалям моргите, а Петко живее в Белене и съвсем няма възможност.

Благодаря.

Коментар

Пепи - 0888595235 Питайте го него.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

И аз имам проблем със скоростната кутия на Вранглера (4.2L 1988g. ), само че моята е AX 15 - C ... в момента е разглобена, търся части или цяла , помагайте ...
                    Smith & Wesson

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X