Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрации при Гранд чероки 2.5тд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вибрации при Гранд чероки 2.5тд

Здравейте колеги от скоро имам джип и понеже нищо не разбирам се обръщам с два въпроса към вас:
    1.Зощо когато карам със 140 км се получават вибрации от двигателя в купето сякаш си в танк.
    2. Какво масло и какво количество трябва да наливам в диференциалите и скоростната кутия и има ли добавка за обезшумяване (диференциалите леко вият).
    Предварително ви благодаря за компетентните съвети.

До: Вибрации при Гранд чероки 2.5тд

Колега, защо все пак не почетеш малко тоя форум???!!!
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Злой приятелю форума го четох но няма нищо за мен , поне не намерих. Гумите са ми на една седмица и тогава правих и реглаж на мостовете т.е проблема не е от там. По окачването няма пролеми.
      Та за това приятелю задавам тези въпроси, а ако ти знаеш и не желаеш да споделиш мнение си е изцяло твой проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от snl Преглед на мнение
        1.Зощо когато карам със 140 км се получават вибрации от двигателя в купето сякаш си в танк.
        С 3.1тд-то ми като стигна 140-150 не вибрации ами имам чувството че буталата ме удрят в коляното. За шума си увеличавам музиката, а за другото още не съм му открил цаката освен да слезна на 130- при което изведнъж условията стават за пътуване (аз лично на дълъг път съм с 120-130, поради тази причина)

ПП: При мен казаха, че е нормално това..може и при теб да е нормално
        Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Здравейте колеги от скоро имам джип и понеже нищо не разбирам се обръщам с два въпроса към вас:
          2. Какво масло и какво количество трябва да наливам в диференциалите и скоростната кутия и има ли добавка за обезшумяване (диференциалите леко вият).
          Вибрациите от двигателя са функция от оборотите му, а не от линейната скорост. Т.е. първият въпрос е безмислен.
          Всички масла и течности избирай според спецификациите на производителя.
          Вълшебни добавки има много - във всеки магазин ще ти препоръчат купища.

И по същество - аз карам такъв модел и не смятам, че е нормално да има повишен шум и вибрации. Моят личен съвет е да го ремонтираш или да го караш така докато грохне.

Коментар

Първоначално публикуван от ivdibi Преглед на мнение
            С 3.1тд-то ми като стигна 140-150 не вибрации ами имам чувството че буталата ме удрят в коляното. За шума си увеличавам музиката, а за другото още не съм му открил цаката освен да слезна на 130- при което изведнъж условията стават за пътуване (аз лично на дълъг път съм с 120-130, поради тази причина)

ПП: При мен казаха, че е нормално това..може и при теб да е нормално
            При него даже е по-нормално.
            Максималната му скорост е 155км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
              При него даже е по-нормално.
              Максималната му скорост е 155км/ч.
              "Човек прави грешки само когато е абсолютно сигурен" - не си спомням автора, но е умна мисъл.

Коментар

Първоначално публикуван от Welcome Преглед на мнение
                "Човек прави грешки само когато е абсолютно сигурен" - не си спомням автора, но е умна мисъл.

Това аз го казах.

За максималната скорост цитирах самия автор - Chrysler LLC

Коментар

В такъв случай предлагам под максимална скорост да разбираме скорост, при която нямаме право да се оплакваме от дискомфорт (шум, вибрации, друсане, неустойчивост, прекален разход, износване и т.н.)

Коментар

Благодаря за отговорите, дотук разбрах, че вибрациите са нещо нормално. Относно маслата знам че дифовете са 75W140, но какво е това LSD и аз с този тип ли съм. Добавката за LSD каква фирма е и на кой диф се слага. Четох някъде из форума,че маслата трябва да са на някаква определена фирма иначе се прецаквал дифа. Не знам колко им е вместимоста, а също така какво и колко се слага на скоростната кутия.

Коментар

Значи не си чел добре. Всички тези неща тук сме ги писали съвсем конкретно.
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Това че предния диф се чува, при положение че изобщо не е натоварен, защото водещ е задния, е малко странно.
                        85W140 + STP Gear aditiv. Ако задния е с ограничено преплъзване се слага добавка за LSD. Общо в двата 3л.
                        В раздатката Декстрон-3, литър и малко.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Това че предния диф се чува, при положение че изобщо не е натоварен, защото водещ е задния, е малко странно.
                          Освен ако не го кара на 4Х4 PartTime. Виждал съм само 1 екземпляр с 249 от 10-на. И съм чел само за един с LSD в автокъща, btw.

Коментар

249 само на бензинов.
                            Всички дизелови 2.5 серийно излизат с LSD щот са за Европа. Това че на повечето е съсипан и не работи е друг въпрос.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              249 само на бензинов.
                              Всички дизелови 2.5 серийно излизат с LSD щот са за Европа. Това че на повечето е съсипан и не работи е друг въпрос.
                              Сигурен съм! Един ZJ 2.5TDI с оригинална 249 имаше във Враца и доста ми хвана окото. Дори му пазех някъде VIN-a.
                              M/у другото интересно - 1-ва регистрация ноември '99 - вече след излизането на WJ!

А ако LSD е серийно, значи и моят има. Хе, виж ти!
                              Последно редактирано от Welcome; 15-01-08, 17:17.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X