Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взаимодействие на АBS при включен 4LO на WJ или защо джипа не спира

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Взаимодействие на АBS при включен 4LO на WJ или защо джипа не спира

При включени понижаваща предавка и блокиран среден диф. на раздатката в положение 4LO когато натисна спирачки задейства АBS на джипа и буквално ми изблъсква крака нагоре, а джипа продължава да се движи и когато маневрирам при ограничено място или има хора, около джипа става много опасно. Така като съм затънал в снега и включа на бавните джипа, като тръгне няма спиране, докато не изключа бавните или не паднат оборотите на двигателя. А няма и съединител пустия му автоматик. Не знам защо се получава така и дали е някакъв дефект. Пробвах само по пътя пак върху сняг да включа на бавни и да спирам без да боксува джипа, но си спираше и няма проблеми. Иначе АBS си работи не отчита грешки и не му свети лампата, така, че не е там проблема. Може да има някакво логично обяснение, което аз не знам, ама каквото и да е то си е проблем т.к. при една такава ситуация ударих бронята на друг автомобил без щети и последствия.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

До: Взаимодействие на АBS при включен 4LO на WJ или защо джипа не спира

Я пак за оборотите обясни, че не разбрах - вдигат се така ли?
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

И на мен ми го е правил този номер един два пъти,според мен,е нещо в самата лостова система на педала на спирачката.Особенно на студен двигател,почти с нулева скорост,педала стои,като закован,номера е да напомпиш 2-3 пъти е ок.На моят съм му сменил есента спирачната течност и накладките,със сигурност е нещо по педала,нали е вързан и със скоростния лост и със круиз контрола,но незнам какво е.Припомпай 2-3 пъти на място и се оправя.
      TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
      Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
      Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
      Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Абе това ясно, ама и да е наред педала, ако вдига оборотите пак ще върви ако не натискаш много здраво. Пробвай го това упражнение с двата крака - на газта и спирачката да видиш Да не говорим че при него е 4.7
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Не не се вдигат оборотите. Обяснявам ама не знам добре ли съм го написал: Затънал съм в сняг, включвам бавни, реално ако съм с ръчна кутия ще се опитвам да излезна "с лашкане" пробвам същото с автомата подавам газ и отпускам, в един момент колата тръгва, но оборотите на двг. са високи пр. 3 500-5 000 об/мин. гумите вече имат необходимото сцепление и джипа се изстрелва напред. Натискам спирачка и тогава идва проблема: задейства АBS на джипа и буквално ми изблъсква крака нагоре, а джипа продължава да се движи и мога да спра и може да се хвърля някъде или да ударя нещо. Прави го само когато е на 4 лоу.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Е ти па с тоя осмак защо изобщо ползваш бавни не те разбирам за такава ситуация? Кво искаш да кажеш, че на бързи нямам мощност да развърти в снега и четирите колелета? да бе

Коментар

Аз с моята печка вклювам бавни само при много голям наклон и особенно комбиниран с дупки,да не ми се излее водата на рибките за стръв,тогава се движи мазно по всякакви ями ,като по терлички

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
                Аз с моята печка вклювам бавни само при много голям наклон и особенно комбиниран с дупки,да не ми се излее водата на рибките за стръв,тогава се движи мазно по всякакви ями ,като по терлички
                Именно. Или по някое спускане, да реализираш по-добре спирачния ефект от двигателя. Кутията на 1, раздатката на бавни и готово. Ама в сняг на паркинг си е живо търсене на белята.

Коментар

Това за спускането е точно !!! на 2-ри януари се прибирахме от една хижа,3-4 джипа направихме път да излезнат колите до шосето,издърпахме ги криво ляво,но на големите наклони след Гълъбово,само на бавни и на 1-ва ,зад мен един колега спря чисто ново Пежо 206 с нови гуми зимни да си почистел леда от чистачките,излезна и стоеше и гледаше как колата му се спусна и полегна на мантинелата,никакво сцепление странично,дръпнах го и готово.Но при спускане на големи наклони на бавни и на 1 или 2-ра,много помага двигателна спирачка.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                    Е ти па с тоя осмак защо изобщо ползваш бавни не те разбирам за такава ситуация? Кво искаш да кажеш, че на бързи нямам мощност да развърти в снега и четирите колелета? да бе
                    Ако не съм на бавни докато зацепи LSD на раздатката и единия мост се окопава или заледява мястото под гумата. От опит установих, че е по-добре предварително да превключа не заради бавните, а заради раздатката. Също и като дърпах една фронтера: когато я откъснах от пряспата човека ми свирил даже-помислил, че не съм забелязал, че съм го извадил и още съм го дърпал, а пък аз се опитвах да спирам.
                    Скачам мого здраво върху спирачката, запъвам ръце на кормилото, но пак не мога да блокирам колелетата, мисля че има някакъв проблем.
                    Последно редактирано от s_s1; 14-01-08, 13:49.

Коментар

По това което описваш определено имаш проблем,вземи напролет си провери накладките,да нямаш 1-2 блокирали цилиндърчета и да недонатискат.В нормално положение на сняг или лед,спираш ли направо ,като удари спирачка или те завърта на някоя страна ?

Коментар

Спира си много добре винаги, и на лед съм пробвал спира и АBS си работи добре, само малко са ми криви дисковете, но сега зимата не го усещам т.к. с над 120 км/ч. не карам.
                        Създава проблем само ако е на бавни и e боксувал. Пробвах на нормален занежен път да тръгвам и спирам на бавни-няма никакъв проблем.

Коментар

Гуменетките какви са.

Коментар

Някакви корейски са купих си такива за лекия а-л и много добре се държи и затова взех и за джипа 255/65/16 зимни за сняг. Не е проблема в тях просто не мога да натисна педала за да преодолея ABSа. Горе подробно съм описал. Сега пак ще тествам на нормален заснежен път пак на бавни и утре ще пиша.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              когато натисна спирачки задейства АBS на джипа и буквално ми изблъсква крака нагоре, а джипа продължава да се движи
                              Това твърдение трябва да се анализира. Вариантите са два:
                              1. При спиране колелата блокират, задейства се ABS и се опитва да ги разблокира, което пък се усеща на педала като "почукване".
                              2. Колелата се въртят, ABS не се задейства и джипът не спира.
                              При първия вариант става дума за много хлъзгава настилка.
                              При втория - за проблем със спирачките, а не на ABS.
                              От описанието на проблема се налага някакво парадоксално положение, когато хем колелата се въртят, хем ABS се задейства, хем джипът не спира, а върви сам с натисната спирачка...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X