Обява

Свий
Няма добавени обяви.

много спешен въпрос за Grand 3.0 CRD Overland

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• много спешен въпрос за Grand 3.0 CRD Overland

колеги много моля за спешно мнение за следния джип (1ва регистрация май.2007, със сервизна книжка):
    http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=21574797&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=12600& makeModelVariant1.modelId=7&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&maxPrice=35000&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=〈=de&pageNumber=1
    обявата е на немски, но мисля всико важно се разбира (основно ме интересува задвижването - тук е QuadraDrive II, ESP и ABS...) иначе си има и кожен салон, ел.стъкла/огледала и т.н. и т.н. само нещо не мога да видя от снимката къде се превключват различните режими на куадрата? нещо нередно, че е автоматик? (до сега никога не съм карал, но ме убеждават че наистина си струвало и съм щял бързо да свикна) мотора как е? абе изобщо каквото се сетите за модела (не съм го карал - ще купувам "на сляпо")

въпроса е спешен, понеже ако колата е хубава (а аз така мисля), няма забележки, мисля да отида да я взема (ако не я продатат съвсем скоро)... много благодаря за всички мнения/коментари!

П.С. дали ще може да се ползва за по-сериозен (не екстрем!) оф-роуд?

До: много спешен въпрос за Grand 3.0 CRD Overland

Великолепен е! Партизанин, облечен във фрак. Не бих се колебал.

Коментар

благодаря!
      въпроса е спешен, понеже вече няколко човека са се обаждали за обявата (пусната е тази сутрин към 10) - включително и аз... ако се реша да го взема ще трябва някак да преведа капаро, за да го блокирам....

Коментар

Джипа е с елктрическо механични АВТОМАТИЧНИ превключватели,отсвен на бавни,което се съмнявам,че ще ти потрябва и на 1 и 2-ра за спускане друго непревключваш.Двигателя казват е перфектен,все пак е мерцедес.Ако си подготвен психически за среден разход от 15 на сто нафта,скачай смело. Джипът е отличен избор.

п.с за екстремен офроуд,нямаш грижи,ново окачване усилено,режеш калници,слагаш големи,гуми,чупиш карета,слагаш усилени и 100 000 лева за една година ги делиш на две поне требе да си луд.Ако ти трябва жипка за як офроуд вземаш хайван стар,но запазен за 10 к лева,добавяш още 20 к за ъпгрейди и се кефиш.
        Последно редактирано от Стефан ERA; 10-01-08, 16:03.
        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

аз и в другата ти тема бях писал че върви адски много, двигателя си е мерцедесовия.
          Но лошото на този е че е на повече от 6 месеца и повече от 6000км и попада в графата УПОТРЕБЯВАН и акциза му е доста - към 10000 лева ще дойде

Коментар

НЯМА какво да му блокираш !!!
            То само си прави всичко. Ти даваш само газ!!!!
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от VoiD Преглед на мнение
              благодаря!
              въпроса е спешен, понеже вече няколко човека са се обаждали за обявата (пусната е тази сутрин към 10) - включително и аз... ако се реша да го взема ще трябва някак да преведа капаро, за да го блокирам....
              Това е съвсем друг въпрос - чисто търговски. Все пак не хвърляй €€€ без да си сигурен, че купуваш това, което виждаш в обявата. Ако имаш възможност - отиди, поогледай се, поизбирай - това не единственият екземпляр в Германия!
              Въпросът е спешен само за този, който взема парите, за теб не е!!

Коментар

имам такъв, само че Limited. Вземай го, няма да съжаляваш

Коментар

По принцип Овърланд е насочен повече към офръод отколкото останалите модели - фабрично трябва да има куки за теглене леко по-високо окачване и защити на възлите и агрегатите отдолу. Обаче си правете сметка за акциза, хич не е малък.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

е тоя акциз ме удари много гадно, но бях готов да го преглътна (9600лв. е акциза), докато не разбрах, че за капак ще трябва да платя и ддс (още толкова, понеже стоката била по-скъпа от 20к лв.), което вече направо ме закла! сега разсъждавам върху дилемата...

значи няма да превключвам нищо по 4х4-то? ей това не можах да разбера до сега. той джипа сам ще си се кара значи . а аз се чудех това 1 и 2 на скоростите за какво е (буквите някак ги оправих). мерси!

@welcome
                    ааа няма да плащам всичко в аванс . пича ми пусна подписан договор по факса за покупко-продажба, където уточняваме капарото, а той няма да продава колата.

@Стефан ERA
                    аааа никакъв екстремен оф-роуд! имах предвид леки трасета - горички/полянки, а не дерета и непроходими лесове (до сега не съм ходил по "разходки" а дори и да отида няма да се пусна по силно пресечен терен).

Коментар

е тоя акциз ме удари много гадно, но бях готов да го преглътна (9600лв. е акциза), докато не разбрах, че за капак ще трябва да платя и ддс (още толкова, понеже стоката била по-скъпа от 20к лв.), което вече направо ме закла! сега разсъждавам върху дилемата...

значи няма да превключвам нищо по 4х4-то? ей това не можах да разбера до сега. той джипа сам ще си се кара значи . а аз се чудех това 1 и 2 на скоростите за какво е (буквите някак ги оправих). мерси!

@welcome
                      ааа няма да плащам всичко в аванс . пича ми пусна подписан договор по факса за покупко-продажба, където уточняваме капарото, а той няма да продава колата.
                      Няма ДДС освен ако не си го истеглиш от Германия!!!

Коментар

Това е ОК. Непременно обаче провери VIN-а в БалканСтар. Те имат БД с историята на всички произведени коли. Официално това става срещу 50 лв. и ти издават документ (който полицията не признава). От тази гледна точка пък, можеш да поискаш предварителна проверка в полицията (РПУ) дали няма да ти създаде проблем след като вече си в Б-я. Макар... че и това не е гаранция, че после няма да ти създадат такъв при регистрацията.
                        Но, това е друга голяма тема

Коментар

е тоя акциз ме удари много гадно, но бях готов да го преглътна (9600лв. е акциза), докато не разбрах, че за капак ще трябва да платя и ддс (още толкова, понеже стоката била по-скъпа от 20к лв.).
                          има някаква грешка за ДДС-то... само акциз.

между другото, по закон в Германия ако те хване полицията с повече от 30 000 евро в брой, ще задържат за пране на пари
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Много готин джип един от любимите ми провери дали е истински задалжително отиди там да го видиш не даваи капаро нещо ми се малеят парите за такъв джип почти нов
                            0885 297985,мтел-Радо
                            0876 556870,виваком като домашен

Коментар

леле как се изложих с това ддс действително няма ддс - само акциз има (той не че е малък...) явно някои хора имат доста странно чувство за хумор (как ме метнаха по черешите с това ддс )

знам за парите в брой, спокойно (все пак това работя /в една банка/, така че... ) благодаря за предупреждението, обаче, защото изобщо не се бях замислял за детайлите и като нищо щях да тръгна с парите кеш...

това за кат не го знаех, но да речем, че не очаквам проблеми от тях (поне засега ) даже може на първо време да го карам с немските номера, че да отложа плащането на акциза поне за малко...

@godech
                              абе и на мен парите ми се сториха малко (все пак нов такъв джип излиза към 130-140к горе-долу). продавача твърди, че се продавал заради нововъведените еко-такси и забрани в германия. малко се съмнявам все пак, понеже джипа отговаря на EUR3, а не вярвам в германия да са въвели като минимум EUR4, ама знам ли

преди 4-5год. като студент в германия съм ходил да оглеждам коли (и като преводач и за приятели), но не претендирам че съм много в час. какво особено внимателно да гледам по колата? (всъщност ако се реша да я взема, ще отиде един приятел от русе да я вземе) какво може да се повреди? няма значение колко дребно може да е... притеснявам се, понеже колата (вкарана с акциз) ще ми изчерпа всички $$$ и буквално няма да мога да си купя дори резервна гума (поне на първо време)... даже за каско няма да остане нищо

П.С. колата е блокирана до утре на обед - тогава ще кажа ДА/НЕ (съответно ще пратя момчето да я вземе), така че темата е актуална!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X