Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на купе от cherokee 1994г с купе от 2001г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна на купе от cherokee 1994г с купе от 2001г.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=143393

Предполагам за това иде реч.
    Да, за това иде реч, ще пусна снимки на джипа скоро, че след малко съм на родителска среща.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      Ето нали си говорим, тук, искам всичко да е ясно и в тон с правилата на форума.

Ще постна малко снимки много скоро и после ще бистрим по темата, аз не продавам нищо защото пари в мен няма да влязат за това мисля сме ОК за сега в тази тема
      Това, което правиш е изключително благородно и ти стискам ръка!
      Аз имам нужда от друго купе или изкърпване или цял нов джип, но не знам дали е уместно да се "възползвам" от тази възможност по този начин.
      Кажи ми за каква сума би продал джипката и да помисля, а относно фондацията и средствата нека го направим отново дори и по друг начин.
      Отново похвала.

Изпратено от моят SM-G960F с помощта на Tapatalk

Коментар

Ето малко снимки, клипче ако има желание само тогава, че времето е кът за режисьорски дейности

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2018-09-27 15.54.34.jpg
Прегледи:1
Размер:230.8 КБ
ID:5798844

Име:2018-09-27 15.59.04.jpg
Размер:135.6 КБ
ID:5798845

Име:2018-09-27 15.58.59.jpg
Размер:79.3 КБ
ID:5798846

Име:2018-09-27 15.56.47.jpg
Размер:132.2 КБ
ID:5798847

Име:2018-09-27 15.56.37.jpg
Размер:103.6 КБ
ID:5798848

Име:2018-09-27 15.55.27.jpg
Размер:125.8 КБ
ID:5798849

Име:2018-09-27 15.56.31.jpg
Размер:95.5 КБ
ID:5798850

Останалите снимки са тук в един голям РАР архив - КЛИК

А ето това а МОТ доклада защо не е успял джипа да мине преглед - КЛИК.
        Последно редактирано от BatGeorgeone; 27-09-18, 18:39.
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Смяна на купе от cherokee 1994г с купе от 2001г.

Ето малко снимки, клипче ако има желание само тогава, че времето е кът за режисьорски дейности [emoji4]

[ATTACH=CONFIG]969784[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]969785[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]969786[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]969788[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]969789[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]969791[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]969793[/ATTACH]

Останалите снимки са тук в един голям РАР архив - КЛИК

А ето това а МОТ доклада защо не е успял джипа да мине преглед - КЛИК.
          Благодаря за снимките. Гредите, пода и коша за мотора дали са изгнили? Виждаме доста ръждица иначе и до колкото разбирам от теста главно заради окачването не е преминала успешно.
          А по принцип как стои въпроса с обръщане на дирекцията? Може би Дядо Владо може да каже?[emoji846]
          Последно редактирано от Antonio_; 27-09-18, 22:02.

Коментар

На това по-горе мисля масивните железа са му добре, повърхностна ръжда и корозия, ама не съм проверявал основно.

Ти пак мислиш в кофти посока, обръщането е едни 1500 лева поне и според мен винаги до края на живота на джипа ще си на тръни, щото е малко труд и творчество, не е като да смениш накладки ами има много субективни елементи и зависи от субекта който го изпълнява може и доста с теслата да е направено.

Ако мислиш за обръщане на волана няма да ти го дам, просто защото не си струва за тази кола, ако беше кола за 20 бона да ама за тия стари тучове, вземи си нещо подобно, лифтни го с едни подложки 5-6см, карай го 1-2 години и мини на следващото ниво, моите две стотинки.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

На това по-горе мисля масивните железа са му добре, повърхностна ръжда и корозия, ама не съм проверявал основно.

Ти пак мислиш в кофти посока, обръщането е едни 1500 лева поне и според мен винаги до края на живота на джипа ще си на тръни, щото е малко труд и творчество, не е като да смениш накладки ами има много субективни елементи и зависи от субекта който го изпълнява може и доста с теслата да е направено.

Ако мислиш за обръщане на волана няма да ти го дам, просто защото не си струва за тази кола, ако беше кола за 20 бона да ама за тия стари тучове, вземи си нещо подобно, лифтни го с едни подложки 5-6см, карай го 1-2 години и мини на следващото ниво, моите две стотинки.
              Благодаря за предложението, но левия волан не ми е вариант....

В това време намерих майстор, който се съгласи да изкърпи джипката. Той твърди, че трябва да се сложи два листа ламарина- един от вътре и един отвън. По принцип така ли се кърпят или само от едната страна? Идеята му е, че като сложи ламарината от вътре ще остане сгъвката на гредата открита и може да влиза вода, а като сложи долния слов ламарина ще затвори гредата.
              Дали ме разбрахте...?

Коментар

Разбирам желанието ти, но не мислиш ли, че това купе е леко опасно за движение вече?

Коментар

На мен не ми се струват чак толкова зле нещата по това купе.Историята е виждала къде по зле неща.Тук въпроса е колегата има ли Цо2 и време.

За да стане, трябва да си го прави сам,ако ще плаща на някой,просто забрави.
                  Простата сметка е че тенекиджията трябва за един месец да изкара 4-5 к да живее нормално и да си плаща разходите по дейността,тук по кърпенето има две седмици всеки ден...майстора ще иска поне 3 к. За това време...
                  Ти ако си готов да ги платиш,няма да се захванеш с това.
                  Следователно остава сам да свършиш всичко,щото твойто време и труд са безплатни.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                    Разбирам желанието ти, но не мислиш ли, че това купе е леко опасно за движение вече?
                    Гредите са здрави и все още не изгнили. Проблема е така да го кажа по- “козметичен”.

Не разполагам с много време, както и с достатъчни умения с ЦО. Приятел се съгласи да ми го направи за.... долу горе нормална цена.

Коментар

Дано да си наясно, че за долу-горе нормална цена ще бъде долу-горе нормално изгърпено.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Това с двата пласта ламарина е глупости на търкалета. При кърпене се гони максимално подобно на заводското изпълнение. За да не се пълни с вода евентуалния шев са измислени разни мазилки. В една друга тема бистрихме вредните мераци на родните тенекеджии за "якото кърпене" с по-дебела от нормалната ламарина.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Връщам се в играта! Черупката е изкърпена, сега трябва да сложа резервоара за бензин и газовата бутилка. Ще ги монтирам отдолу. Имам малък резервоар към който ще хвана и газовата бутилка. Само не знам как ще го захвана все още...

Име:IMG_0451.jpg
Размер:1.18 МБ
ID:5809942

Име:IMG_0452.jpg
Размер:1.25 МБ
ID:5809943

Име:IMG_0453.jpg
Размер:1.09 МБ
ID:5809944

Име:IMG_0454.jpg
Размер:1,014.8 КБ
ID:5809945

Име:IMG_0455.jpg
Размер:1,013.8 КБ
ID:5809946

Име:IMG_0450.jpg
Размер:1.16 МБ
ID:5809941

Коментар

Честито! На теория знам, че съществуват китове от газова бутилка и малък резервоар за монтаж под купето, но на практика не съм виждал такова животно и на снимка. Освен това и с английския съм скаран, та не мога да ти кажа какво да търсиш, за да добиеш визуална представа къде и как се закача. Ако някой по-запознат мерне темата, може да те насочи какво да търсиш.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Трябва да стане това нещо:

Име:IMG_0467.jpg
Размер:417.9 КБ
ID:5809994

Коментар

Много ми се иска да говоря с предишния собственик на тая тенекия. Цялата е с лепенки и това ме кара да си мисля, че е била на някой съфорумник. Регистрационния му номер е бил СА8464НМ.

Име:IMG_0469.jpg
Размер:434.0 КБ
ID:5810019

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X