Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздатката отказа напълно !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Раздатката отказа напълно !?

Здравейте колеги,
    от скоро се сдобих с Liberty 3.7 2004г с fulltime (раздатка 242)автомат... наложи ми ми се да изпозвам режима 4lo и ми направи впечатление че използвах голямо усилие на лоста за да стигна до него, след като го използвах и трябваше да го изключа пак беше много трудно помръдването на лоста и изведнъж освободи все едно се откачи.... от там нататък нито един режим не се включва, остана на совободна и светна чека. Колата е нов внос и още не съм му сменил маслата...
    Ще съм благодарен ако ме насочите към проблема.
    п.с. знам че първо се обслужва един автомобил нов внос и след това се кара, ни ми се наложи...

От: Раздатката отказа напълно !?

Ами може и наистина да се е откачила ... връзката между лоста и раздатката.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

лягаш под джипа и си превключваш на ръка...

Коментар

Звучи всякаш не е голям проблема.... дали ще мога на ръка при положение, че с лоста ставаше доста трудно? А дали ще мога да го закъча обратно без чужда помощ?
        А като цяло на какво се дължи трудното превключване?

Коментар

Трудното превключване се дължи най-често на това че не е превключвано откакто е излязло от завода.

Коментар

Първоначално публикуван от jorrro Преглед на мнение
            лягаш под джипа и си превключваш на ръка...
            При мен точно така се случи, скъса се жилото откъм раздатката при изключване от 4Lo. Един от хората, с които бяхме на разходката, влезе под джипката и превключи на ръка ( завъртя превключвателя в другата посока до край, за да включи само на задно ) и така се прибрахме. После ремонтирах жилото и от тогава няма проблем ( т.е. от 2013-та насам ). От тогава, обаче, се опитвам поне по веднъж месечно да изреждам и карам поне една-две минути на всеки от режимите на раздатката, за да не се "схваща".

Коментар

Благодаря Ви колеги, не било болка за умиране славабогу, легнах както казахте от долу и съвсем лесно си превключих на двойно. Явно проблема е в жилото, като я закарам на обслужване ще отстраним проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Трудното превключване се дължи най-често на това че не е превключвано откакто е излязло от завода.
                При Jeep трудното превключване се дължи най-често на това, че не е спазена процедурата за включване на бавни, която е колата да се движи леко, автоматикът на N и тогава се превключва. Не е като да не може и на място, но е тегаво упражнението и може да не се получи всеки път.

Първоначално публикуван от kondovich Преглед на мнение
                Благодаря Ви колеги, не било болка за умиране ...
                Ти вземи да си прочетеш наръчника!
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X