Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светна ми Service 4WD System на борда - Jeep WK

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Светна ми Service 4WD System на борда - Jeep WK

Не издържа и 1500 км "новата" джипка (2007 Grand Cherokee Overland 3.0 CRD) , преди да си покаже магариите.

След 1 седмица на морето и 1500 км навъртяни без проблеми, вчера се качвам на колата - оп "Service 4WD System"... след прочит на грешките с Launch, такива в трансмисията не присъстват, изтрих де що имаше друга грешка, но днес сутринта пак се появи съобщението...

Някакви идеи от къде да започна да troubleshoot-вам? Дали има възможност да е нещо свързано с масло, я в раздатката, я в диференциалите? Доколкото знам, преди 12К км като са сервизирали диференциалите, не са сипали LSD добавка. Гледам по Хамериканските форуми нек'ви хора разправят, че си сменили акумулатора и грешката изчезнала...

От: Светна ми Service 4WD System на борда - Jeep WK

Да, с вадене на бушона на FDCM (Final Drive Control Module) се оправя, съответно сигурно става и с откачане на акумулатора - ама при последното ще последват още 1001 неща за повторно настройване.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Service4x4system.JPG
Прегледи:1
Размер:49.4 КБ
ID:5793908

Име:Service4x4system-1.JPG
Размер:48.7 КБ
ID:5793909

Име:Service4x4system-2.JPG
Размер:66.7 КБ
ID:5793910
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Имаше и някаква "процедура" - вадиш бушона, палиш, пробваш да включиш бавни, гасиш, слагаш бушона - виж по-добре клипчето в тубата.
      Важното обаче е на колата да НЕ е била извършвана сервизната акция за рефлашване на FDCM-а, щото извършвана ли е - sorry - оставаш без бавни и с вечно светещ такъв надпис.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Мерси много. Засега изгасна лампата. Като се появи пак, ще я направя тази процедура с бушона. Интересното при мен е, че бавните си се включват без проблем и всичко на пръв поглед си работи.

Коментар

Същите ядове ги имам и аз от време на време - включвам си бавни без никакви проблеми, но ако карам по кози пътечки с много кал и камъняк, светва от време на време.
          Интересното е, че изчезва след време, без да правя манипулациите с бушона.
          Ще го оставя така засега, пък ако спре да включва бавни, ще рева пак.
          Jeep WH 3.0 CRD
          -2" RC lift suspension spacers

Chevy Tahoe GMT900 5.3 LY5

Коментар

Първоначално публикуван от jamaika Преглед на мнение
            Мерси много. Засега изгасна лампата. Като се появи пак, ще я направя тази процедура с бушона. Интересното при мен е, че бавните си се включват без проблем и всичко на пръв поглед си работи.
            Провери ли дали на твоя джип е извършвана прословутата сервизна акция (забравих ѝ номера) "предпазваща раздатката от произволно включване на неутрална позиция при паркирано МПС"?
            Преди време имаше много писъци от нея - оставали без "бавни" и т.н. После поутихнаха нещо, но по-добре НЕ я правѝ, ако не е правена.

Коментар

В този ред на мисли - как мога да разбера какви сервизни акции са извършвани на джипката ми и мога ли просто да отида в Балкан Стар и да кажа - искам да ми направите справка и ако има нещо, което не е изпълнено, да ми го изпълните без пари?

Коментар

Първоначално публикуван от jamaika Преглед на мнение
                В този ред на мисли - как мога да разбера какви сервизни акции са извършвани на джипката ми...
                Тук.

Име:Untitled1234.jpg
Размер:52.3 КБ
ID:5793912

Коментар

Сичку де що има Recall е извършено... Много Благодаря за бързите отговори и съвети. Сигурен съм, че тази тема ще бъде полезна за мнооого други хора.

Забележете, че N23 е Сервизната акция за софтуера, а Р73 е тази, която оправя проблема, нанесен от N23. И двете са направени.

Име:Capture.JPG
Размер:62.3 КБ
ID:5793913

Коментар

P73 май нищо не оправя и по чуждестранните форуми много пищят от нехайството на Chrysler.. Ако ти включват бавните значи нямаш проблем. За Service 4WD system, дето излиза на борда и аз първият път като го видях си викам леле.. но никога ( да чукна на дърво) не съм имал проблем с включването на бавните, а зимата го понапънах и при окантарване издрапва, което ще рече че ELSDтата си работят нормално ( сменил съм всички масла в дифовете+ Mopar добавката и маслото на раздатката). След проверка на вин при мен сервизните акции не са извършени ( което май е голям плюс в случая?!). А въпросният Service 4WD на борда продължава отвреме на време да изкача, но системата си работи, следователно ако и при теб е така недей да имаш повод за притеснение. Те тия Грандове електрониката им писка за щяло и нещяло
                    Последно редактирано от huntingdog; 11-07-18, 10:20.

Коментар

Моя опит е че като се направят двете акции, контактния ключ и софтуера, това съобщение повече не се появява.
                      Сега че при слаб акумулатор се появяват някви шантави надписи на борда ... еми появяват се. Те и акумулаторите не са вечни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X