Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам да си купя jeep

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Искам да си купя jeep

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Ох, ама ти упорито не отиде, където те пращаха всички "джипари" от форума, а?
    Не е вярно, че ги няма частите.
    Аз просто си изплаквам болката. Не може за всеки проблем да правя отскок до София. Работя от 8 до 20 през седмицата, само съботата и неделята са ми свободни
    Не че са нещо 200 км, но първите ми впечатления са най-ярки - на който и да закарам джипката - вдига рамене и казва, че няма части, тея коли са трудни за ремонт и т.н. Верно сме глуха провинция... Аз съм си инат, и ще си го направя. Ще си карам джипка. Но е хубаво всеки мераклия да знае какво го очаква, ако не е от София или наблизо.
    JEEP Liberty 2.8CRD Limited 2005

Коментар

Първоначално публикуван от ARTU73 Преглед на мнение
      ... 8,3 извънградско...
      Абсурд.

p.s. в дясната и аварийна ленти, не карам.
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Не може за всеки проблем да правя отскок до София.
        При тия коли няма "всеки проблем".
        Аз моето KJ го обслужвах 3 години при един гаражен тенекеджия в Горна баня По схемата "комикс" - намирам в интернет как се прави нещо по колата (има сервизни ръководства, клипове в тубата, "разкази в картинки" от разни форуми на собственици), разпечатвам картинките към всяка добавям коментар - с какъв ключ се върти, кои гайки първи се развиват и т.н. и правя "комикс", който давам на майстора. В началото се опитаха да ме оплюят, но понеже сами не знаеха кое-как, почнаха даже да ме питат дали имам "от ония картинки".
        Как и защо се "разведох" с него и със сина му, съм писал:

С "Либъртито" историята доведе до "развод" с майсторите, които едно 15 г. ми поддържаха колите. Акумулаторът (оригиналния) изкара 8 (осем) години и умря, много странно, през месец май. Просто си отиде отведнъж. Заредих го, подкарах колата и след като спрях, пак не запали. "Майсторите" ми викат нЕма страшно, знаем всички фирми-акумулаторджиЙ, немаш грижи, с`а че купим. Викам им добре, купувайте там, сменете ми и маслото и още нещо имаше. И се почна: "Ало, Гагич, трЕбе да пернем стойката с резако и да мецнем с електрожено да я зАварим от другата страна. Щото такъв мощен, пък такъв малък акумулатор нЕма." Няма да пипате нищо ! Аз ще си намеря акумулатор. "Е, па оди си нАмери, ще видиш, че нЕма. Ние може да резнем тука, да пилнем тама..." Стойката е с два датчика - за температура на акумулатора и за преобръщане, тия тръгнали да ми я режат, местят и т.н.
        Jeep има "самодиагностика с ключа" (справка - има теми във форума). Ако ти светне някоя лампа, с три завъртания на ключа изкарва № на грешка, значението на номерата е надълго и нашироко коментирано в интернета. Четеш си грешката, купуваш си частта и "правиш комикс" на всеки майстор как да ти я смени. Аз понеже нямам гараж-канал-инструменти, а и ръцете ми пречат съм процедирал така.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Jeep има "самодиагностика с ключа" (справка - има теми във форума). Ако ти светне някоя лампа, с три завъртания на ключа изкарва № на грешка...
          Да,ама не.
          На дизелите от 2006-та натам вече не работи.
          Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
            Правилно си уловил нещата. И аз така бях разбрал, за тва си купих Патрол. Още сънувам кошмари, а го продадох преди четири години. От тогава акъл какво МПС да си купя не търся у форума... ��
            Не лъжи бре! А темата за Вранглера?
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Валери Недялков Преглед на мнение
              Да,ама не.
              На дизелите от 2006-та натам вече не работи.
              Тука обсъждаме Jeep. Не трансплантирани пациенти с "чужд орган в своето тяло - антиген, непрекъснат стимул за дразнене на имунната система".
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

А ти защо мислиш,че твоят е Jeep,а дизеловите не са?
                И хайде някой с бензинов от 2006-та натам да каже дали това с ключа работи при него.
                Последно редактирано от Валери Недялков; 26-01-18, 19:50.
                Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Щото е с оригинален двигател от производителя на колата, а не присаден италиански. Но няма лошо и с присаден да е - като няма риба... знаете.

Коментар

Щото е с оригинален двигател от производителя на колата, а не присаден италиански. Но няма лошо и с присаден да е - като няма риба... знаете.
                    Да, бе - куплиран с куцата 42RLE и раздатка 231... Ташакус максимус!
                    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                      Да, бе - куплиран с куцата 42RLE и раздатка 231... Ташакус максимус!
                      Чичовото, да беше пОрчел преди да пишеш простотиЙ?
                      231 е бестселър на джиповите раздатки, даже на Wrangler се слага в HD версия, а 242 е кекав шосейник за неумеещи да карат на Дзадно такива като тебе.
                      Куцата 42RLE ми дай едно оплакване от нея из целия интернет? Конвенционална хидро-механична сглобка, класика еееййй, "от инжИнери мислена, не от счетоводители".

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                        Не лъжи бре! А темата за Вранглера?
                        Верно дееба, хвана ме Ама там по-скоро питах за тия пари ще намеря ли, а не дали да си купувам. Некой ден ще си купя такъв вранглер, като им паднат цените - решил съм го

Коментар

И хайде някой с бензинов от 2006-та натам да каже дали това с ключа работи при него.
                          2006 и 2007 не работи.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
                            2006 и 2007 не работи.
                            How to run a Diagnostic Check on 2011 Jeep Wrangler JK Instrument Cluster https://m.youtube.com/watch?v=ppfYMx9bJOQ + 1001 клипа в тубата за различни модели...

Коментар

Проблем на повечвто специалистори в такива теми е, че хал-хабер си нямат какво значи "Jeep". Ама истински. С американски V6 - V8 двигател, санитарен минимум 200 коня (а минимум 300 е още по-добре) и автоматична скоростна кутия. Катери на празен ход с лоста на "D" баири, дето патролджии и тойотаджии снимат на клипчета, по магистралата си джитка със 180-200, няма да не загрява, няма да прегрява - друг свят е туй, не за трактористи.

Първоначално публикуван от teao Преглед на мнение
                              ...
                              Мнението на над 90% от участниците във форума е че джипа трябва:
                              ...
                              Уф, бактън от виртуални пишкомерци! Еле па такива офроуд капацитети като Гагич.

Факт е че Джип с голям двигател и автоматик при определени ситуации може да се справи по-добре от други марки. Кой знае защо обаче, навсякъде по света, където хората живеят в офроуда, те предпочитат да карат тойоти, ландровъри и нисани. И да, предимно с дизели, предимно с не особено голяма мощност, и без много камбанки и звънчета. Докато повечето модели на Jeep в родината си вървят с етикет "mall cruiser" и искат да ги замеряш с пачки, за да придобиеш някаква увереност, че офроуд излетът на собствен ход няма да е еднопосочно пътуване.

... Отрицателно - няма части, майсторите му се цупят и вдигат рамене, скъпа поддръжка.
                              Откак има Интернет и онлайн пазаруване, доставката на части през океана обикновено отнема не повече от седмица. Скъпи, скъпи, колко да са скъпи? Оригинални японски части за Тойота питал ли си колко струват?

А пък това, че някой майстор се цупел ... Забелязал съм, че стандартна поза на "майсторите" е да започнат да плюят американските/френските/японските/немските (ненужното да се зачеркне) автопроизводители, когато не са наясно какво и как трябва да направят.

П.П. Между другото, едно от хубавите неща на Jeep е, че човек може доста лесно да се снабди със справочници за частите и сервизни наръчници, така че да не трябва да се занимава с търговци на авточасти, криещи оригиналните номера на частите като държавна тайна, както и при необходимост да отваря очите на незапознати "майстори".
                              Последно редактирано от Чавдар (V93); 27-01-18, 08:39.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ма купувайте си трактори, някой да ви е спрял. Jeep е кола. За всичко друго има верижни машини, разни роторни всъдеходи и блатоходи на въздушна възглавница. Наемаш 5 човека персонал с платформа да ти закарат машината до калта два дена предварително, ти пътуваш с кола, после се меткаш на машината и кеф. Щото на собствен ход - три дена път с камили и оставаш без бъбреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X