Привет на всички! От известно време чувам странен звук, подобен на глухо тупкане - чува се само, когато вентилаторът е на позиции от 1 до четири, а въздушният поток е на последните три позиции - показани на схемата със стрелки. Повтаря се на равномерни интервали през 15 секунди и сякаш леко натоварва двигателя. Чува се едно слабо приглушено "туп" - някъде отпред вдясно (от позицията на шофьорското място), двигателят сякаш леко се натоварва, после отново тръгва равномерно. Усеща се само като звук, без да се отразява на оборотите - или поне на стрелката на оборотомера.
При изключен вентилатор звукът не се чува, както и при останалите позиции на въздушния поток.
Автомобилът е Jeep Liberty 2.8 CRD 2005-та. Не знам дали има връзка, но дори и след смяната на антифриза и обезвъздушаването, отново нямам отопление при загрял двигател. При позиция 1 на вентилатора духа съвсем леко затоплен въздух. Този проблем съм го оставил за решаване обаче след като оправя двигателя.
При изключен вентилатор звукът не се чува, както и при останалите позиции на въздушния поток.
Автомобилът е Jeep Liberty 2.8 CRD 2005-та. Не знам дали има връзка, но дори и след смяната на антифриза и обезвъздушаването, отново нямам отопление при загрял двигател. При позиция 1 на вентилатора духа съвсем леко затоплен въздух. Този проблем съм го оставил за решаване обаче след като оправя двигателя.
Коментар